Een dynamische zoekadvertentie maken

Dynamische zoekadvertenties leiden potentiële klanten snel om naar de locatie op uw site waarin ze interesse tonen. Lees het artikel Over dynamische zoekadvertenties als u meer informatie wilt voordat u aan de slag gaat.

Animated graphic depicting the process of creating a Dynamic Search Ad

Volg de instructies in dit artikel als u dynamische zoekadvertenties en advertentiegroepen wilt maken en kom meer te weten over hoe u uw targeting en bod kunt aanpassen. Als u ervoor kiest om uw targeting in te stellen met een feed, volgt u ook de instructies in Een feed gebruiken om dynamische zoekadvertenties te targeten.

Voordat u begint

Volg deze best practices om dynamische zoekadvertenties optimaal te gebruiken:

• Verbeter uw website voordat u advertenties schrijft. De kwaliteit van uw site is net zo belangrijk als de kwaliteit van uw advertenties. Raadpleeg de tips voor het verbeteren van uw website.
  • Maak goede beschrijvingen voor uw advertenties. Zorg ervoor dat uw advertenties relevant zijn voor de mensen die u probeert te bereiken. Ontdek hoe u goede advertenties schrijft.
  • Houd rekening met mobiel gebruik. Dynamische zoekadvertenties kunnen ook worden getoond op de mobiele apparaten van klanten die onderweg zijn, of als ze browsen. Ontdek informatie over hoe u uw mobiele site verbetert.
  • Zorg ervoor dat uw site toegankelijk is. Google kan sites met dynamische content minder goed interpreteren en er daardoor minder goed advertenties voor maken. Ontdek hoe u uw website beter toegankelijk maakt.
  • Maak campagnes in één taal. Als uw websitedomein pagina's in meerdere talen bevat en u zoekopdrachten voor uw advertenties wilt targeten op basis van al deze pagina's, maakt u voor elke taal een nieuwe campagne.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een nieuwe campagne in het zoeknetwerk maken met daarin een dynamische advertentiegroep

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer een of meer doelen voor uw campagne. Of klik op Een campagne maken zonder doel om door te gaan zonder doelen.
    1. Optioneel: Vink onder 'Selecteer de resultaten die u met deze campagne wilt bereiken' het selectievakje aan naast de acties die klanten moeten uitvoeren nadat ze uw advertentie hebben bekeken (zoals websitebezoeken, telefoongesprekken of app-downloads). Geef relevante gegevens op.
  6. Selecteer Zoeken als campagnetype.
  7. Selecteer de resultaten die u met de campagne wilt bereiken.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Geef uw campagne een naam en geef de locaties op die u wilt targeten, de talen die u wilt gebruiken en uw budget.
  10. Kies onder Bieden een automatische biedstrategie als u wilt dat Google uw biedingen optimaliseert. U kunt het best de optie Doel-CPA of Verbeterde CPC kiezen.
  11. Geef uw bodlimiet (optioneel) en budget op.
  12. Klik op Opslaan en doorgaan om door te gaan naar de volgende fase.
  13. Controleer uw campagne-instellingen en klik op Campagne publiceren.
    1. Nadat u de nieuwe campagne in het zoeknetwerk heeft gemaakt, klikt u op de pagina Campagne op het tabblad Instellingen.
    2. Selecteer op de pagina Instellingen de optie Instelling voor dynamische zoekadvertenties.
    3. Geef het domein van uw website op en selecteer de websitetaal.
    4. Klik op Opslaan.
Opmerking:
  • Als u een nieuw domein aanzet voor dynamische zoekadvertenties, raden we u aan minimaal 2 dagen te wachten, zodat uw campagne op gang kan komen en de prestatieresultaten nauwkeuriger zijn.
  • Als onderdeel van een experiment om functionaliteit te vereenvoudigen, is het mogelijk dat sommige adverteerders Instelling voor dynamische zoekadvertenties niet te zien krijgen terwijl ze een nieuwe campagne maken. Volg de bovenstaande stappen om door te gaan met het maken van een campagne met dynamische zoekadvertenties. Meer informatie over hoe Google verbeteringen aanbrengt in Google Ads

Een dynamische advertentiegroep maken

1. Selecteer als Advertentiegroeptype de optie Dynamisch (standaard).
  2. Geef uw dynamische advertentiegroep een naam.
  3. Bepaal hoe u uw advertenties wilt targeten. Als u niet bekend bent met dynamische advertentiedoelen, kunt u beter eerst het gedeelte Doelen voor dynamische zoekadvertenties lezen. We adviseren om te beginnen met het volgende:
    • Landingspagina's van uw standaard advertentiegroepen: Alle webpagina's waarop u momenteel zoekadvertenties uitvoert, in al uw accounts. Met deze targetingoptie kunt u makkelijk het verkeer laten toenemen op webpagina's die u al in bestaande advertentiegroepen en campagnes als landingspagina's gebruikt. We raden dit doel aan voor gebruikers die nog geen ervaring hebben met dynamische zoekadvertenties.
    • Andere categorieën: sets met landingspagina's op basis van thema. U kunt bepalen welke paginareeksen moeten worden getarget, hoe vergelijkbare pagina's moeten worden gegroepeerd en wat het detailniveau moet zijn. Als uw site helemaal nieuw is voor dynamische zoekadvertenties, kan het tot 24 uur duren voordat de categorieën verschijnen.
    • URL_Equals: U kunt specifieke URL's targeten om eenvoudig afzonderlijke pagina's te targeten. Uw bereik kan hierdoor wel beperkt worden als u extra verkeer wilt realiseren.
  4. Als u geen automatische biedingen gebruikt, past u uw bod aan op basis van de waarde van elk specifiek doel voor uw bedrijf. Met bodaanpassingen heeft u meer controle over waar en wanneer uw advertentie verschijnt. U kunt deze aanpassingen instellen om de biedingen van uw dynamische advertentiedoelen met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen. Bekijk meer informatie over bodaanpassingen.
  5. Klik op Opslaan en doorgaan.

Uw advertenties maken

U kunt meer dan één dynamische zoekadvertentie hebben, wat betekent dat u gegevens kunt verzamelen over welke advertentie het meest effectief is. Zo voegt u dynamische zoekadvertenties toe aan een dynamische advertentiegroep:

1. Klik op Nieuwe advertentie.
  2. Selecteer Dynamische zoekadvertentie.
  3. De kop, uiteindelijke URL en zichtbare URL van uw dynamische zoekadvertentie worden dynamisch gemaakt. Geef daarom gewoon uw beschrijvende tekst op.
  4. Klik op Opslaan en doorgaan.

Bodaanpassingen gebruiken

Met bodaanpassingen kunt u sturen wanneer en waar uw advertentie verschijnt. U stelt deze aanpassingen in om de biedingen van uw dynamische advertentiedoelen met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een bodaanpassing toevoegen of verwijderen voor het zoeknetwerk

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Als u op Geavanceerde bodaanp. klikt, wordt de pagina Interacties geopend. Daar kunt u uw bodaanpassingen voor oproepen, doelgroepen of demografie instellen.
  3. Selecteer de rij die u wilt aanpassen en klik op het potloodicoon Bewerken onder de kolom Bodaanp. Als u bodaanpassingen voor apparaten wilt instellen, kunt u ook een advertentiegroep kiezen.
  4. Kies Verhogen of Verlagen in het dropdownmenu en geef een percentage op. Als u een bodaanpassing wilt verwijderen, verwijdert u de waarde uit het veld.
  5. Klik op Opslaan.

Een bodaanpassing toevoegen of verwijderen voor het Display Netwerk

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op Doelgroepen, zoekwoorden en content.
    • Als u uw biedingen voor specifieke demografische groepen wilt aanpassen, klikt u op de gewenste groep (nadat u op Demografie heeft geklikt) en gaat u verder met stap 3.
    • Als u uw biedingen voor plaatsingen wilt aanpassen, klikt u op Handmatig en gaat u verder met stap 3.
  3. Klik op de campagne of advertentiegroep die u wilt wijzigen.
  4. Selecteer de rij die u wilt aanpassen en klik op het potloodicoon Bewerken onder de kolom Bodaanp. Als u meerdere rijen wilt wijzigen, vinkt u de selectievakjes aan voordat u op het potloodicoon klikt.
  5. Kies Verhogen of Verlagen in het dropdownmenu en geef een percentage op. Als u een bodaanpassing wilt verwijderen, verwijdert u de waarde uit het veld.
  6. Klik op Opslaan.

Uw bodaanpassingen weergeven

Nadat u bent ingelogd op uw Google Ads-account, kunt u bodaanpassingen weergeven via het paginamenu aan de linkerkant:

Voor bodaanpassingen in het zoeknetwerk:

1. Klik op het advertentietype dat u wilt tonen:
  2. Zoek in de tabel de kolom Bodaanpassingen of vink het selectievakje naast de advertentie aan en klik dan op Bewerken op het blauwe lint dat wordt weergegeven.

Als u geen bodaanpassingen kunt vinden, ga dan naar Geschiktheid voor bodaanpassing in dit artikel voor meer informatie.

Voor bodaanpassingen in het Display Netwerk:

1. Klik op het advertentietype dat u wilt tonen:
  2. Zoek in de tabel de kolom Bodaanpassingen.

Als u geen bodaanpassingen kunt vinden, ga dan naar Geschiktheid voor bodaanpassing in dit artikel voor meer informatie.

Overweeg automatisch bieden op te zetten voor beter geoptimaliseerde biedingen. Ontdek meer over bodaanpassingen.

Limieten voor dynamische advertentiedoelen

Elk Google Ads-account kan maximaal 25.000 dynamische advertentiedoelen bevatten. Zo haalt u meer uit uw dynamische advertentiedoelen:

• Zet uw uitgesloten dynamische advertentiedoelen op advertentiegroepniveau om in uitgesloten dynamische advertentiedoelen op campagneniveau.
  • Gebruik paginafeeds om de gewenste pagina's te vermelden. Opmerking: De limiet van 25.000 doelen geldt niet voor de waarden in deze feeds.

Meer informatie over limieten voor Google Ads-accounts en doelen voor dynamische zoekadvertenties