Een dynamische zoekadvertentie maken

Potentiële klanten worden via dynamische zoekadvertenties snel omgeleid naar de locatie op uw site waar ze interesse in tonen. Lees meer over dynamische zoekadvertenties als u meer informatie wilt voordat u aan de slag gaat.

Volg de instructies in dit artikel als u een dynamische zoekadvertentie wilt maken en wilt leren hoe u advertenties en advertentiegroepen maakt en hoe u uw targeting en bod kunt aanpassen. Als u ervoor kiest om uw targeting in te stellen met een feed, volgt u ook de instructies in Een feed gebruiken om dynamische zoekadvertenties te targeten.

Voordat u begint

Als u optimaal gebruik wilt maken van dynamische zoekadvertenties, volgt u deze praktische tips:

• Verbeter uw website voordat u advertenties schrijft. De kwaliteit van uw site is net zo belangrijk als de kwaliteit van uw advertenties. Raadpleeg de tips voor het verbeteren van uw website.
  • Schrijf goede beschrijvingen voor uw advertenties. Zorg ervoor dat uw advertenties relevant zijn voor de mensen die u probeert te bereiken. Meer informatie over het schrijven van goede advertenties.
  • Houd rekening met mobiel gebruik. Dynamische zoekadvertenties kunnen worden weergegeven op het mobiele apparaat van klanten die onderweg aan het zoeken of browsen zijn. Meer informatie over hoe u uw mobiele site kunt verbeteren.
  • Zorg ervoor dat uw site toegankelijk is. Sites waarop alle content dynamisch wordt gegenereerd, zijn voor Google moeilijk te interpreteren waardoor het moeilijk is om er advertenties voor te maken. Meer informatie over hoe u uw website beter toegankelijk kunt maken.
  • Maak campagnes in één taal. Als uw websitedomein pagina's in meerdere talen bevat en u zoekopdrachten voor uw advertenties wilt targeten op basis van al deze pagina's, maakt u voor elke taal een nieuwe campagne.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Een nieuwe campagne in het zoeknetwerk maken met daarin een dynamische advertentiegroep

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer een of meer doelen voor uw campagne. Of klik op Een campagne maken zonder doel om door te gaan zonder doelen.
    1. Optioneel: Vink onder 'Selecteer de resultaten die u van deze campagne wilt ontvangen' het selectievakje aan naast de acties die klanten moeten uitvoeren nadat ze uw advertentie hebben gezien (zoals websitebezoeken, telefoongesprekken of app-downloads). Geef relevante gegevens op.
  5. Selecteer Zoeken als campagnetype.
  6. Selecteer de resultaten die u van de campagne wilt ontvangen.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Geef uw campagne een naam en geef de locaties op die u wilt targeten, de talen die u wilt gebruiken en uw budget.
  9. Kies onder 'Bieden' een automatische biedstrategie als u wilt dat Google uw biedingen optimaliseert. U kunt het best de optie Doel-CPA of Verbeterde CPC kiezen.
  10. Voer uw bodlimiet (optioneel) en budget in.
  11. Vouw bovenaan het scherm onder 'Algemene instellingen' de optie Meer instellingen weergeven uit en klik op Dynamische zoekadvertentie.
  12. Geef het domein van uw website op en selecteer de websitetaal.
  13. Klik op Opslaan en doorgaan om naar de volgende stap te gaan: een dynamische advertentiegroep en doelen maken.

Een dynamische advertentiegroep maken

1. Selecteer als Advertentiegroeptype de optie Dynamisch (standaard).
  2. Geef uw dynamische advertentiegroep een naam.
  3. Bepaal hoe u uw advertenties wilt targeten. Als u niet bekend bent met dynamische advertentiedoelen, kunt u beter eerst het gedeelte Doelen voor dynamische zoekadvertenties lezen. We adviseren om te beginnen met:
    • Bestemmingspagina's van uw standaard advertentiegroepen: alle webpagina's waarop u momenteel zoekadvertenties uitvoert, in al uw accounts. Met deze targetingoptie kunt u eenvoudig het verkeer laten toenemen op webpagina's die u al in bestaande advertentiegroepen en campagnes als bestemmingspagina's gebruikt. We raden dit doel aan voor gebruikers die nog geen ervaring hebben met dynamische zoekadvertenties.
    • Andere categorieën: sets met bestemmingspagina's die zijn ingedeeld op thema. U kunt bepalen welke paginareeksen moeten worden getarget, hoe vergelijkbare pagina's moeten worden gegroepeerd en wat het detailniveau moet zijn. Als uw site helemaal nieuw is voor dynamische zoekadvertenties, kan het tot 24 uur duren voordat de categorieën worden weergegeven.
    • URL_Equals: u kunt specifieke URL's targeten. Dit is een eenvoudige manier om afzonderlijke pagina's te targeten. Uw bereik kan hierdoor echter beperkt worden als u extra verkeer wilt ontvangen.
  4. Als u geen automatische biedingen gebruikt, past u uw bod aan op basis van de waarde van elk specifiek doel voor uw bedrijf. Met bodaanpassingen heeft u meer controle over waar en wanneer uw advertentie wordt weergegeven. U kunt deze aanpassingen instellen om de biedingen van uw dynamische advertentiedoelen met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen. Meer informatie over bodaanpassingen.
  5. Klik op Opslaan en doorgaan.

Uw advertenties maken

U kunt meer dan één dynamische zoekadvertentie hebben, wat betekent dat u gegevens kunt verzamelen over welke advertentie het meest effectief is. U kunt dynamische zoekadvertenties als volgt toevoegen aan een dynamische advertentiegroep:

1. Klik op Nieuwe advertentie.
  2. Selecteer Dynamische zoekadvertentie.
  3. De kop, uiteindelijke URL en zichtbare URL van uw dynamische zoekadvertentie worden dynamisch gegenereerd. Geef daarom gewoon uw beschrijvende tekst op.
  4. Klik op Opslaan en doorgaan.

Bodaanpassingen gebruiken

Met bodaanpassingen heeft u meer controle over waar en wanneer uw advertentie wordt weergegeven. U kunt deze aanpassingen instellen om de biedingen van uw dynamische advertentiedoelen met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen. Meer informatie over het gebruiken van bodaanpassingen

Overweeg automatisch bieden op te zetten voor meer geoptimaliseerde biedingen.