Dynaamisten hakumainosten luominen

Dynaamiset hakumainokset voivat ohjata potentiaalisia asiakkaita nopeasti sinne, mistä he ovat kiinnostuneita sivustollasi. Suosittelemme, että luet tietoja Dynaamisista hakumainoksista ennen aloittamista.

Noudata tämän artikkelin ohjeita, kun luot Dynaamisen hakumainoksen ja kun haluat oppia luomaan mainoksia ja mainosryhmiä sekä muokkaamaan kohdistusta ja tekemään hintatarjouksia. Jos haluat määrittää kohdistuksen syötteen avulla, saat lisäohjeita artikkelista Syötteen käyttäminen Dynaamisten hakumainosten kohdistuksessa.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Saat eniten irti Dynaamisista hakumainoksista noudattamalla seuraavia parhaita käytäntöjä:

• Paranna verkkosivustoasi, ennen kuin alat kirjoittaa mainoksia. Sivustosi laatu on yhtä tärkeä asia kuin mainostesi laatu. Lue vinkkejä verkkosivustosi parantamiseen.
  • Kirjoita mainoksille hyvät kuvaukset. Varmista, että mainoksesi ovat osuvia käyttäjille, jotka haluat tavoittaa. Lue lisää menestyksekkäiden mainosten kirjoittamisesta.
  • Muista mobiilikäyttäjät. Dynaamiset hakumainokset voivat näkyä mobiilikäyttäjille, jotka etsivät tai selaavat sisältöä ollessaan liikkeellä. Lue lisää mobiilisivustosi parantamisesta.
  • Varmista, että sivustosi on selkeä. Jos sivuston kaikki sisältö on luotu dynaamisesti, Googlen voi olla vaikea ymmärtää sitä ja tehdä siitä mainoksia. Lue lisää sivustosi käytettävyyden parantamisesta.
  • Luo yksikielisiä kampanjoita. Jos verkkosivustosi verkkotunnus sisältää useilla eri kielillä kirjoitettuja sivuja ja haluat kohdistaa hakuja mainoksiisi kaikkien sivujesi perusteella, luo uusi kampanja jokaiselle kielelle.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Dynaamisen mainosryhmän sisältämän uuden Hakukampanjan luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemman reunan sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse kampanjalle vähintään yksi tavoite. Vaihtoehtoisesti klikkaa Luo kampanja ilman tavoitetta jatkaaksesi ilman tavoitteita.
    1. Valinnainen: Siirry kohtaan Valitse tulokset, joita haluat saavuttaa tällä kampanjalla ja valitse niiden toimintojen viereiset valintaruudut, joita haluat asiakkaiden tekevän mainoksesi nähtyään (esimerkiksi käynnit verkkosivustolla, puhelut tai sovelluslataukset). Lisää tarvittavat tiedot.
  5. Valitse kampanjan tyypiksi Haku.
  6. Valitse tulokset, jotka haluat saavuttaa kampanjalla.
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Nimeä kampanja ja lisää sijainnit, joihin haluat kohdistaa, käytettävät kielet ja budjetti.
  9. Kohdassa Hintatarjoukset valitse automaattinen hintatarjousstrategia, jos haluat Googlen optimoivan hintatarjouksesi. Suosittelemme käyttämään CPA-tavoitetta tai tehostettua klikkauskohtaista hintaa.
  10. Kirjoita hintatarjouksen yläraja (valinnainen) ja budjetti.
  11. Laajenna näytön yläreunasta kohdasta Yleiset asetukset Näytä lisäasetukset ja klikkaa sitten Dynaaminen hakumainos.
  12. Lisää verkkosivustosi verkkotunnus ja valitse verkkosivustosi kieli.
  13. Siirry Dynaamisen mainosryhmän ja kohteiden luomiseen valitsemalla Tallenna ja jatka.

Dynaamisen mainosryhmän luominen

1. Valitse Mainosryhmän tyyppi ja sitten Dynaaminen (oletus).
  2. Anna Dynaamiselle mainosryhmälle nimi.
  3. Valitse, miten haluat kohdistaa mainoksesi. Jos dynaamiset mainoskohteet eivät ole sinulle tuttuja, suosittelemme lukemaan artikkelin Tietoja Dynaamisten hakumainosten kohteista. Aloita näin:
    • Laskeutumissivut vakiotyyppisistä mainosryhmistä: Kaikkien tiliesi kaikki verkkosivut, joilla tällä hetkellä näytät hakumainoksia. Tämän kohdistusvaihtoehdon avulla on helppo lisätä liikennettä verkkosivuilla, joita jo käytät laskeutumissivuina nykyisissä mainosryhmissä ja kampanjoissa. Suosittelemme tätä kohdetta käyttäjille, jotka ovat uusia Dynaamisten hakumainosten käyttäjiä.
    • Luokat: Teemoittain järjestetyt laskeutumissivujen joukot. Voit päättää itse tietojen tarkkuuden sekä sen, mitä sivujoukkoja käytetään kohteena ja miten samankaltaisia sivuja ryhmitellään. Jos sivustollasi ei ole aikaisemmin käytetty Dynaamisia hakumainoksia, luokkien näkymisen alkamiseen voi kulua jopa 24 tuntia.
    • URL_Equals: Voit kohdistaa mainoksia tietyille URL-osoitteille. Tämä on helpoin tapa kohdistaa mainokset yksittäisille sivuille. Se voi kuitenkin rajoittaa tavoittavuutta, jos haluat lisätä liikenteen määrää.
  4. Jos et käytä automaattisia hintatarjouksia, muokkaa hintatarjouksia sen mukaan, millainen arvo kullakin kohteella on yrityksellesi. Hintatarjouksen muokkausten avulla voit hallita paremmin sitä, milloin ja missä mainoksesi näytetään. Voit nostaa tai laskea dynaamisen mainoskohteen hintatarjouksia tietyllä prosenttimäärällä näitä muokkauksia määrittämällä. Lisätietoja hintatarjouksen muokkauksista
  5. Valitse Tallenna ja jatka.

Mainosten luominen

Voit käyttää useita Dynaamisia hakumainoksia, minkä ansiosta voit myös kerätä tietoja parhaiten toimivista mainoksista. Seuraavien ohjeiden avulla voit lisätä Dynaamisia hakumainoksia Dynaamiseen mainosryhmään:

1. Klikkaa Uusi mainos.
  2. Valitse Dynaaminen hakumainos.
  3. Dynaamisen hakumainoksen otsikko, lopullinen URL ja näkyvä URL luodaan dynaamisesti, joten kirjoita vain kuvausteksti.
  4. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Hintatarjousten muokkausten käyttäminen

Hintatarjouksen muokkausten avulla voit hallita paremmin sitä, milloin ja missä mainoksesi näytetään. Voit nostaa tai laskea dynaamisen mainoskohteen hintatarjouksia tietyllä prosenttimäärällä näitä muokkauksia määrittämällä. Lue lisää hintatarjousten muokkausten käyttämisestä.

Jos haluat, että hintatarjouksesi optimoidaan tätä paremmin, harkitse automaattisten hintatarjousten käyttämistä.