Dynaamisten hakumainosten luominen

Dynaamiset hakumainokset voivat ohjata potentiaaliset asiakkaat nopeasti oikeaan paikkaan sivustollasi. Jos haluat tietää lisää näistä mainoksista ennen aloittamista, tutustu tähän artikkeliin.

Animated graphic depicting the process of creating a Dynamic Search Ad

Seuraa tämän artikkelin ohjeita, kun luot Dynaamista hakumainosta tai kun haluat oppia luomaan mainoksia ja mainosryhmiä sekä muokkaamaan kohdistusta ja hintatarjouksia. Jos haluat määrittää kohdistuksen syötteen avulla, saat lisäohjeita artikkelista Syötteen käyttäminen Dynaamisten hakumainosten kohdistuksessa.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Hyödyt Dynaamisista hakumainoksista eniten, kun noudatat seuraavia parhaita käytäntöjä:

• Paranna verkkosivustoasi, ennen kuin alat luoda mainoksia. Sivuston ja mainosten laatu ovat yhtä tärkeässä asemassa. Lue vinkkejä verkkosivuston parantamiseen.
  • Kirjoita mainoksillesi hyvät kuvaukset. Varmista, että mainoksesi ovat osuvia käyttäjille, jotka haluat tavoittaa. Lue, miten voit kirjoittaa hyviä mainoksia.
  • Muista mobiilikäyttäjät. He voivat nähdä Dynaamisia hakumainoksia selatessaan nettiä tai tehdessään hakuja paikasta riippumatta. Lue lisää mobiilisivuston parantamisesta.
  • Varmista, että sivustosi on saavutettava. Jos sivuston kaikki sisältö on luotu dynaamisesti, Googlen voi olla vaikea ymmärtää sitä ja tehdä siitä mainoksia. Lue, miten voit parantaa sivustosi saavutettavuutta.
  • Luo yksikielisiä kampanjoita. Jos sivustosi verkkotunnuksessa on eri kielisiä sivuja ja haluat kohdistaa mainoksia kaikilla näillä kielillä tehtyihin hakuihin, luo jokaiselle kielelle erillinen kampanja.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Uuden Hakukampanjan ja dynaamisen mainosryhmän luominen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  5. Valitse kampanjalle vähintään yksi tavoite. Voit myös klikata Luo kampanja ilman tavoitetta, jos haluat jatkaa ilman tavoitteita.
    1. Valinnainen: Siirry kohtaan "Valitse tulokset, joita haluat saavuttaa tällä kampanjalla" ja merkitse kaikkien niiden tapahtumien ruudut, joita haluat mainostesi saavan aikaan (esim. sivustokäynnit, puhelut tai sovelluslataukset). Lisää tarvittavat tiedot.
  6. Valitse kampanjan tyypiksi Haku.
  7. Valitse tulokset, jotka haluat kampanjalla saavuttaa.
  8. Klikkaa Jatka.
  9. Nimeä kampanja ja lisää käytettävät kielet, budjetti ja sijainnit, joihin haluat kohdistaa.
  10. Valitse Hintatarjoukset-kohdasta automaattinen hintatarjousstrategia, jos haluat Googlen optimoivan hintatarjouksesi. Suosittelemme käyttämään CPA-tavoitetta tai tehostettua klikkauskohtaista hintaa.
  11. Lisää hintatarjouksen yläraja (valinnainen) ja budjetti.
  12. Jatka seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla Tallenna ja jatka.
  13. Tarkista kampanja-asetukset ja klikkaa Julkaise kampanja.
    1. Kun olet luonut uuden Hakukampanjan, klikkaa Kampanja-sivun Asetukset-välilehteä.
    2. Valitse Asetukset-sivulta Dynaamiset hakumainokset ‑asetus.
    3. Lisää sivustosi verkkotunnus ja valitse sivuston kieli.
    4. Klikkaa Tallenna.
Hyvä huomata
  • Jos otat dynaamisille hakumainoksille käyttöön uuden verkkotunnuksen, odota vähintään kaksi päivää, jotta kampanja ehtii mukautua muutokseen. Näin saat parempia tuloksia.
  • Käyttökokemuksen yksinkertaistamiskokeilun vuoksi osa mainostajista ei välttämättä näe Dynaamiset hakumainokset ‑asetusta uutta kampanjaa luodessaan. He voivat jatkaa Dynaamisen hakumainoskampanjan luomista seuraamalla yllä olevia ohjeita. Lue, miten Google parantaa Google Adsia.

Dynaamisen mainosryhmän luominen

1. Valitse Mainosryhmän tyyppi ja sitten Dynaaminen (oletus).
  2. Nimeä dynaaminen mainosryhmä.
  3. Valitse, millaista kohdennusta haluat käyttää. Jos dynaamisten mainosten kohdennukset eivät ole sinulle tuttuja, tutustu tähän artikkeliin. Aloita näin:
    • Laskeutumissivut vakiotyyppisistä mainosryhmistä: Kaikkien tiliesi kaikki verkkosivut, joita käytät tällä hetkellä Hakumainoksissa. Tämän kohdistusvaihtoehdon avulla on helppo lisätä liikennettä verkkosivuilla, joita jo käytät laskeutumissivuina nykyisissä mainosryhmissä ja kampanjoissa. Suosittelemme tätä kohdetta käyttäjille, jotka eivät ole käyttäneet Dynaamisia hakumainoksia aiemmin.
    • Muut luokat: Teemoittain järjestetyt laskeutumissivujen joukot. Voit päättää itse tietojen tarkkuuden sekä sen, mitä sivujoukkoja käytetään kohteena ja miten samankaltaisia sivuja ryhmitellään. Jos sivustollasi ei ole aikaisemmin käytetty Dynaamisia hakumainoksia, luokkien näkymisen alkamiseen voi kulua jopa 24 tuntia.
    • URL_Equals: Voit käyttää kohdennuksessa tiettyjä URL-osoitteita. Tämä on helpoin tapa, jos haluat käyttää yksittäisiä sivuja. Se voi kuitenkin rajoittaa tavoittavuutta ja lisäliikenteen saamista.
  4. Jos et käytä automaattisia hintatarjouksia, muokkaa hintatarjouksia sen mukaan, minkä arvoinen kukin kohde on yrityksellesi. Hintatarjousmuokkausten avulla voit vaikuttaa enemmän siihen, milloin ja missä mainoksesi näkyvät. Voit nostaa tai laskea dynaamisen mainoskohteen hintatarjouksia tietyllä prosenttimäärällä näitä muokkauksia määrittämällä. Lue lisää hintatarjousmuokkauksista.
  5. Valitse Tallenna ja jatka.

Mainosten luominen

Voit käyttää useita Dynaamisia hakumainoksia, minkä ansiosta voit myös kerätä tietoja parhaiten toimivista mainoksista. Seuraavien ohjeiden avulla voit lisätä Dynaamisia hakumainoksia Dynaamiseen mainosryhmään:

1. Klikkaa Uusi mainos.
  2. Valitse Dynaaminen hakumainos.
  3. Dynaamisen hakumainoksen otsikko, lopullinen URL ja näkyvä URL luodaan dynaamisesti, joten kirjoita vain kuvausteksti.
  4. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Näin käytät hintatarjousmuokkauksia

Hintatarjousmuokkausten avulla voit vaikuttaa siihen, milloin ja missä mainoksesi näkyy. Voit nostaa tai laskea dynaamisen mainoksen kohteen hintatarjouksia tietyllä prosenttimäärällä näitä muokkauksia määrittämällä.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Hakuverkostoa koskevan hintatarjousmuokkauksen lisääminen tai poistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Tarkennetut hintatarjousmuokkaukset ‑vaihtoehdon klikkaaminen avaa Interaktiot-sivun, jolla voit valita hintatarjousmuokkaukset puheluille, yleisöille tai demografisille tiedoille.
  3. Valitse muokattava rivi ja klikkaa Hintatarj. muokk. ‑sarakkeen alta kynäkuvaketta Muokkaa. Jos haluat määrittää hintatarjouksen muokkauksia laitteille, voit myös valita mainosryhmän.
  4. Valitse avattavasta valikosta Lisää tai Vähennä ja kirjoita prosenttimäärä. Jos haluat poistaa hintatarjousmuokkauksen, poista kentässä oleva arvo.
  5. Klikkaa Tallenna.

Display-verkostoa koskevan hintatarjousmuokkauksen lisääminen tai poistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö.
    • Jos haluat muokata tietyn demografisen ryhmän hintatarjouksia, valitse Demografiset tiedot ja haluamasi ryhmä. Jatka sitten kohtaan 3.
    • Jos haluat muokata hintatarjouksia sijoittelun mukaan, valitse Manuaalinen ja jatka kohtaan 3.
  3. Valitse kampanja tai mainosryhmä, jota haluat muuttaa.
  4. Valitse muokattava rivi ja klikkaa Hintatarj. muokk. ‑sarakkeen alta kynäkuvaketta Muokkaa. Jos haluat muokata useita rivejä, valitse ensin muokattavien rivien valintaruudut ja klikkaa sitten kynäkuvaketta.
  5. Valitse avattavasta valikosta Lisää tai Vähennä ja kirjoita prosenttimäärä. Jos haluat poistaa hintatarjousmuokkauksen, poista kentässä oleva arvo.
  6. Klikkaa Tallenna.

Hintatarjousmuokkausten katsominen

Kun olet kirjautunut Google Ads ‐tilillesi, voit nähdä hintatarjousmuokkaukset vasemmalla olevasta sivuvalikosta:

Hintatarjousmuokkaukset hakuverkostossa:

1. Klikkaa mainostyyppiä, jota haluat katsoa:
  2. Etsi taulukosta Hintatarjousmuokkaukset-sarake tai merkitse mainoksen vieressä oleva ruutu valituksi ja klikkaa näkyviin tulevasta sinisestä nauhasta "Muokkaa".

Jos et löydä hintatarjousmuokkauksia, lue tästä artikkelista kohta "Hintatarjousmuokkauksen käytettävyys".

Hintatarjousmuokkaukset Display-verkostossa:

1. Klikkaa mainostyyppiä, jota haluat katsoa:
  2. Etsi taulukosta Hintatarjousmuokkaukset‑sarake.

Huom. Jos et näe hintatarjousmuokkauksia, lue tämän artikkelin kohta Hintatarjousmuokkauksen käytettävyys.

Jos haluat vieläkin optimoidumpia hintatarjouksia, harkitse automaattisia hintatarjouksia. Lue lisää hintatarjousmuokkauksista.

Dynaamisten mainosten kohdennuksia koskevat rajoitukset

Kullakin Google Ads ‑tilillä voi olla enintään 25 000 dynaamisen mainoksen kohdennusta. Näin saat dynaamisen mainoksen kohdennuksista parhaan hyödyn:

• Muuta mainosryhmätasoiset dynaamisen mainoksen negatiiviset kohdennukset kampanjatasoisiksi.
  • Luo lista haluamistasi sivuista sivusyötteiden avulla. Kohdennusten määrää koskeva rajoitus (25 000) ei koske näiden syötteiden arvoja.
Huom. Yhdellä tilillä voi olla enintään 100 sivusyötettä.

Lue lisää Google Ads ‑tileihin liittyvistä rajoituksista ja Dynaamisten hakumainosten kohdennuksista.