Een dynamische zoekadvertentie maken

Potentiële klanten worden via dynamische zoekadvertenties snel omgeleid naar de locatie op uw site waar ze interesse in tonen. Lees meer over dynamische zoekadvertenties als u meer informatie wilt voordat u aan de slag gaat.

Als u een dynamische zoekcampagne wilt maken en wilt leren hoe u advertenties maakt, groepen toevoegt en uw targeting en bod aanpast, volgt u de instructies in dit artikel. Als u ervoor kiest om uw targeting in te stellen met een feed, volgt u ook de instructies in Een feed gebruiken om dynamische zoekadvertenties te targeten.

Voordat u begint

Als u optimaal gebruik wilt maken van dynamische zoekadvertenties, volgt u deze praktische tips:

• Verbeter uw website voordat u advertenties schrijft. De kwaliteit van uw site is net zo belangrijk als de kwaliteit van uw advertenties. Raadpleeg de tips voor het verbeteren van uw website.
  • Schrijf goede beschrijvingen voor uw advertenties. Zorg ervoor dat uw advertenties relevant zijn voor de mensen die u probeert te bereiken. Meer informatie over het schrijven van goede advertenties.
  • Houd rekening met mobiel gebruik. Dynamische zoekadvertenties kunnen worden weergegeven op het mobiele apparaat van klanten die onderweg aan het zoeken of bladeren zijn. Meer informatie over hoe u uw mobiele site kunt verbeteren.
  • Zorg ervoor dat uw site toegankelijk is. Sites waarop alle content dynamisch wordt gegenereerd, zijn voor Google moeilijk te interpreteren waardoor het moeilijk is om er advertenties voor te maken. Meer informatie over hoe u uw website beter toegankelijk kunt maken.
  • Maak campagnes in één taal. Als uw websitedomein pagina's in meerdere talen bevat en u zoekopdrachten voor uw advertenties wilt targeten op basis van al deze pagina's, maakt u voor elke taal een nieuwe campagne.

Instructies

Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt. Meer informatie

Dynamische zoekadvertenties in uw zoekcampagne inschakelen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne
  4. Selecteer Zoeknetwerk
  5. Selecteer een of meer doelen voor uw campagne. Of verwijder het vinkje bij 'Doelen gebruiken' om zonder doelen verder te gaan.
  6. Voer het domein in waarop u uw advertenties wilt targeten en klik vervolgens op Doorgaan.
  7. Geef een naam voor uw campagne op en selecteer de locaties en talen waarop u uw advertenties wilt targeten.
  8. Kies voor uw biedstrategie een geautomatiseerde biedstrategie als u wilt dat Google uw biedingen optimaliseert. U kunt het best de opties Doel-CPA of Verbeterde CPC kiezen.
  9. Voer uw bodlimiet (optioneel) en budget in.
  10. Vouw Aanvullende instellingen uit en klik op Dynamische zoekadvertenties.
  11. Vink het selectievakje Dynamische zoekadvertenties voor deze campagne inschakelen aan.
  12. Klik op Opslaan en doorgaan om naar de volgende stap te gaan: een dynamische advertentiegroep en doelen maken.

Een advertentiegroep maken

1. Selecteer als Advertentiegroeptype de optie Dynamisch (standaard).
  2. Geef uw dynamische advertentiegroep een naam en stel uw standaardbod in (u kunt dit voor elk doel aanpassen).
  3. Bepaal hoe u uw advertenties wilt targeten. Als u niet bekend bent met dynamische advertentiedoelen, kunt u beter eerst het gedeelte Doelen voor dynamische zoekadvertenties lezen. We adviseren om te beginnen met:
    • Bestemmingspagina's van uw standaardadvertentiegroepen: alle webpagina's waarop u momenteel advertenties uitvoert, in al uw accounts. Met deze targetingoptie kunt u eenvoudig het verkeer laten toenemen op webpagina's die u al in bestaande advertentiegroepen en campagnes als bestemmingspagina's gebruikt.
    • Categorieën: sets met bestemmingspagina's, geordend op thema. U kunt bepalen welke paginareeksen moeten worden getarget, hoe vergelijkbare pagina's moeten worden gegroepeerd en wat het detailniveau moet zijn.
    • Paginafeed: gebruik een spreadsheet met URL's voor de scherpst gerichte targeting. U kunt dan uw volledige feed of delen van de feed targeten. U kunt bijvoorbeeld pagina's labelen over 'producten met een beoordeling van 4 sterren' of 'hotels met veel beschikbare kamers' en alleen URL's met deze labels targeten.
  4. Als u geen geautomatiseerde biedingen gebruikt, past u uw bod aan op basis van de waarde van elk specifiek doel voor uw bedrijf. Met bodaanpassingen heeft u meer controle over wanneer en waar uw advertentie wordt weergegeven. U kunt deze aanpassingen instellen om de biedingen van uw dynamische advertentiedoelen met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen. Meer informatie over bodaanpassingen.
  5. Klik op Opslaan.

Uw advertenties maken

U kunt meer dan één dynamische zoekadvertentie hebben, wat betekent dat u gegevens kunt verzamelen over welke advertentie het meest effectief is. Hier ziet u hoe u meer dynamische zoekadvertenties kunt toevoegen aan de advertentiegroep van de campagne die u heeft gemaakt:

1. Klik op Nieuwe advertentie.
  2. Voer de tekst voor de beschrijving in.
  3. Klik op Gereed.
  4. Klik op Opslaan en doorgaan.

Bodaanpassingen gebruiken

Met bodaanpassingen heeft u meer controle over wanneer en waar uw advertentie wordt weergegeven. U kunt deze aanpassingen instellen om de biedingen van uw dynamische advertentiedoelen met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen. Meer informatie over het gebruiken van bodaanpassingen. Overweeg automatisch bieden op te zetten voor meer geoptimaliseerde biedingen.