Paikalliset hakumainokset

Voit mainostaa Googlessa yrityksesi toimipaikkoja saadaksesi niihin puheluita tai asiakaskäyntejä. Kun ihmiset hakevat Google.comista tai Google Mapsista lähellä olevia yrityksiä (esim. "kahvila lähellä minua"), he voivat nähdä paikallisia hakumainoksia, joiden joukossa ovat yrityksesi toimipaikat. Voit käyttää paikallisia hakumainoksia, kun otat käyttöön sijaintilaajennukset. Paikallisissa hakumainoksissa ei voi käyttää puhelulaajennuksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan yleisesti paikallisista hakumainoksista. Tutustu lisäksi paikallisten hakumainosten käyttämiseen Google Mapsissa ja sijaintilaajennuksiin.

Hyödyt

Paikallisista hakumainoksista voi olla esimerkiksi seuraavanlaista hyötyä:

• Enemmän asiakaskäyntejä. Paikallisten hakumainosten käyttö voi auttaa sinua tavoittamaan lähellä toimipaikkaasi liikkuvat ihmiset.
  • Lisää puheluita. Voit lisätä paikallisiin hakumainoksiin soittomahdollisuuden, jotta asiakkaat voivat soittaa toimipaikkaasi suoraan mainoksesta.
  • Lisätietoa asiakkaille. Paikallisiin hakumainoksiin sisältyvän linkin avulla käyttäjät voivat siirtyä yrityksesi tietyn toimipisteen sivulle, joka voi sisältää esimerkiksi aukioloajat, osoitteen, asiakkaiden antamia arvosteluja ja valokuvia.

Paikalliset hakumainokset mobiililaitteilla

Kun joku hakee Google.comista lähellä olevia yrityksiä, toimipaikkasi voi näkyä paikallisissa hakutuloksissa ensimmäisenä.

Toimipaikan mainos voi näkyä myös silloin, kun joku tekee vastaavan haun Google Maps ‑mobiilisovelluksessa.

Paikalliset hakumainokset tietokoneella

Kun joku hakee Google.comista lähellä olevia yrityksiä ja klikkaa paikallisista hakutuloksista "Lisää paikkoja", toimipaikkasi voi näkyä tuloksissa ensimmäisenä.

Toimipaikan mainos voi näkyä myös silloin, kun joku tekee vastaavan haun Google Mapsin tietokoneversiossa.

Local search ads on Google Maps for desktop

Automaattisesti ehdotetut mainokset

Google Mapsin hakutuloksissa voi näkyä mainoksia yrityksiin liittyvien hakujen yhteydessä (esim. "öljynvaihto" tai "apteekki"). Automaattisesti ehdotettujen mainosten ansiosta käyttäjä voi nähdä tarjouksesi jo silloin, kun hän vasta kirjoittaa hakua. Ehdotetut toimipaikat näkyvät automaattisen täydennyksen vaihtoehdoissa. Jos käyttäjä esimerkiksi kirjoittaa hakuun sanan "elokuvat" kolme ensimmäistä kirjainta ("elo"), hän saattaa nähdä ehdotuksissa elokuvateatterin mainoksen.

Mitä ne maksavat?

Veloitamme normaalin klikkauskohtaisen hinnan seuraavantyyppisistä paikallisten hakumainosten klikkauksista:

• Hae sijainnin tiedot ‑klikkaukset
  • Hae reittiohjeet ‑klikkaukset
  • Mobiililaitteiden soitot klikkaamalla
  • Verkkosivuston klikkaukset.