Klik: definitie

Als iemand op uw advertentie klikt, zoals op de blauwe kop of het telefoonnummer in een tekstadvertentie, telt Google Ads dat als een klik.

• Zelfs als de gebruiker uw website niet bereikt, bijvoorbeeld omdat deze tijdelijk niet beschikbaar is, wordt een klik geteld. Als gevolg hiervan ziet u mogelijk een verschil tussen het aantal klikken op uw advertentie en het aantal bezoeken aan uw website. Voor YouTube op tv-schermen zijn gerapporteerde klikken voor acties die zijn uitgevoerd via de call-to-action-knop (CTA) voor tv en niet voor acties die zijn uitgevoerd op basis van vervolgmeldingen.
  • Het aantal klikken toont aan hoezeer uw advertentie mensen aanspreekt. Relevante, nauwkeurig getargete advertenties ontvangen doorgaans meer klikken.
  • In uw accountstatistieken vindt u de klikfrequentie (CTR), die aangeeft hoeveel mensen die uw advertentie hebben gezien, erop hebben geklikt. Aan de hand van deze waarde kunt u meten hoe aantrekkelijk uw advertentie is en hoe sterk die overeenkomt met uw zoekwoorden en andere targetinginstellingen.
  • Een goede CTR is afhankelijk van hetgeen waarvoor u adverteert en in welke netwerken u dit doet. U kunt het aantal klikken en de CTR verhogen door heel goede advertentietekst te schrijven en sterke zoekwoorden te gebruiken voor advertenties die uiterst relevant en heel aantrekkelijk zijn voor uw klanten.