Endre eller fjern datasegmenter, eller sett dem på pause

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Når du har opprettet og testet datasegmentene dine, kan du endre dem for å sikre at du når ut til den riktige målgruppen for produktene eller tjenestene du tilbyr. Du kan også sette målrettingen mot listen din i en annonsegruppe på pause, og du kan fjerne et datasegment fra en annonsegruppe.

Endre datasegmenter

Datasegmentene som opprettes automatisk av Google Ads, kan ikke redigeres, men du kan redigere datasegmenter som er opprettet manuelt. Du kan for eksempel endre navnet på datalisten, endre varigheten av medlemskap eller lukke datalisten. Slik gjør du det:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre på skjermen.
  3. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på Målgruppelister i sidemenyen til venstre.
  5. Velg målgruppelisten du vil redigere.
    • Hvis du bare ønsker å endre navnet på datalisten, kan du klikke på blyantikonet Endre.
    • Hvis du bare vil endre statusen for medlemskap for datalisten, klikker du på rullegardinpilen under «Medlemskapsstatus»-kolonnen og velger Åpen eller Lukket.
  6. Du kan endre andre alternativer i datalisten ved å klikke på det blå listenavnet.
  7. Klikk på prikkeikonet øverst til høyre i informasjonen om datalisten, og velg Rediger liste.
  8. Her kan du endre navnet på datalisten, den opprinnelige listestørrelsen, varigheten av medlemskap, medlemskapsstatusen og beskrivelsen.
    • Hvis du ikke vil at nye besøkende på nettstedet skal legges til i datalisten, kan du lukke den via rullegardinmenyen i Medlemskapsstatus-delen. Dersom du velger «Åpen», fortsetter Google Ads å legge til nye besøkende i datalisten. «Lukket» innebærer derimot at det ikke blir lagt til nye medlemmer i listen.
    • Når du er ferdig med å gjøre endringer, klikker du på Lagre.

Vær obs på dette

• Når du redigerer en liste, trenger du ikke å erstatte Google-taggen eller hendelseskodebiten på nettstedet på nytt.
  • Gjelder datasegmentene dine i Displaynettverket: Hvis du endrer varigheten av medlemskap, gjelder den nye varigheten bare for besøkende på nettstedet som legges til etter denne endringen. Besøkende på nettstedet som har vært på listen tidligere, beholder den opprinnelige varigheten.
  • Gjelder datasegmentene dine i Søkenettverket: Hvis du endrer varigheten av medlemskap, gjelder den nye varigheten både for eksisterende og nye besøkende.
  • Lister som er opprettet i Google Analytics, kan bare endres i Google Analytics.

Datasegmenter i kampanjer eller annonsegrupper: Slå dem på, fjern dem eller sett dem på pause

Hvis du setter et segment på pause, kan annonsegruppene ikke målrettes mot segmentet, men nye besøkende kan fortsatt legges til. Hvis du fjerner segmentet, slettes det for godt. Begge disse handlingene gjøres på Målgrupper-siden, der du angir målrettingen.

Merk: «Målrettingsinnstilling» kan vises som «Observasjon» for målgrupper som er satt på pause, men den endres til «Målretting» etter at de reaktiveres.
  1. Velg Bannerkampanjer i Rapporteringsvisninger-raden øverst.
    Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  2. Velg en annonsegruppe.
  3. Påse at Målgrupper er markert i blått i sidemenyen øverst.
  4. Klikk på prikken til venstre for målgruppenavnet, og velg Aktivér eller Sett på pause.
  5. For å endre flere lister samtidig, klikk i feltene til venstre for prikkene for å merke av for dem. Så lenge det er merket av i avmerkingsboksene, vises det en blå radmeny ovenfor listen over målgrupper.
  6. Klikk på Rediger i denne blå radmenyen, og velg Aktivér, Sett på pause eller Fjern.

Merk deg at du ikke kan fjerne segmenter som

• er i bruk
  • er opprettet automatisk av Google Ads
  • brukes til å generere andre segmenter som er i bruk