Een gegevenssegment bewerken, onderbreken of verwijderen

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Nadat u uw gegevenssegmenten heeft gemaakt en getest, kunt u deze bewerken om ervoor te zorgen dat uw producten of services de juiste doelgroep bereiken. U kunt een advertentiegroep ook onderbreken zodat deze uw lijst niet meer target of u kunt een gegevenssegment verwijderen uit een advertentiegroep.

Uw gegevenssegment bewerken

Automatisch door Google Ads gemaakte gegevenssegmenten kunt u niet bewerken, handmatig gemaakte gegevenssegmenten wel. U kunt bijvoorbeeld de naam van de gegevenslijst bewerken, de lidmaatschapsduur wijzigen of de lijst sluiten. Dat doet u zo:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in het scherm op de moersleutel Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Klik onder Gedeelde bibliotheek op Doelgroepbeheer.
  4. Klik in het paginamenu links op Doelgroeplijsten.
  5. Selecteer de doelgroeplijst die u wilt bewerken.
    • Als u alleen de naam van uw gegevenslijst wilt wijzigen, klikt u op het potloodje Bewerken.
    • Als u alleen de lidmaatschapsstatus van de gegevenslijst wilt wijzigen, klikt u op de dropdownpijl onder de kolom Lidmaatschapsstatus en selecteert u Open of Gesloten.
  6. Klik op de blauwe lijstnaam om de andere opties van de gegevenslijst te bewerken.
  7. Klik op het icoon met 3 stippen rechtsboven in de gegevenslijst en selecteer Lijst bewerken.
  8. Hier kunt u de naam, de initiële grootte, de lidmaatschapsduur, de lidmaatschapsstatus en de beschrijving van de gegevenslijst bewerken.
    • Als u geen nieuwe sitebezoekers aan uw gegevenslijst wilt toevoegen, sluit u de lijst via het dropdownmenu in het gedeelte Lidmaatschapsstatus. De status Open betekent dat Google Ads websitebezoekers blijft toevoegen aan uw gegevenslijst. Gesloten betekent dat er geen nieuwe leden worden toegevoegd aan de lijst.
    • Breng de gewenste bewerkingen aan en klik op Opslaan.

Aandachtspunt

• Als u een lijst bewerkt, hoeft u de algemene sitetag of het gebeurtenisfragment op uw site niet te vervangen.
  • Voor uw gegevenssegmenten in het Display Netwerk: Als u de lidmaatschapsduur wijzigt, wordt die nieuwe duur alleen toegepast op sitebezoekers die na deze wijziging worden toegevoegd. Voor bezoekers van de site die al eerder op de lijst stonden, geldt de oorspronkelijke duur.
  • Voor uw gegevenssegmenten in het zoeknetwerk: als u de lidmaatschapsduur wijzigt, wordt de nieuwe duur toegepast op zowel bestaande als nieuwe bezoekers.
  • Gegevenslijsten die zijn gemaakt in Google Analytics, kunnen alleen worden bewerkt in Google Analytics.

Uw gegevenssegmenten aanzetten, onderbreken of verwijderen uit een advertentiegroep of campagne

Als u een segment onderbreekt, voorkomt u dat advertentiegroepen dit segment targeten, maar kunt u nog steeds nieuwe bezoekers toevoegen. Als u het segment verwijdert, wordt het definitief verwijderd. Beide acties vinden plaats op de pagina Doelgroepen waar u de doelgroeptargeting instelt.

Opmerking: Targetinginstelling kan op Observatie staan voor doelgroepen als uw doelgroepen zijn onderbroken. De targetinginstelling verandert in Targeting nadat ze zijn onderbroken.
  1. Selecteer Display-campagnes in de balk Weergaven bovenaan.
    Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  2. Selecteer een advertentiegroep.
  3. Zorg dat Doelgroepen blauw is gemarkeerd in het paginamenu bovenaan.
  4. Klik op de stip links van de naam van de doelgroep en selecteer Aanzetten of Onderbreken.
  5. Als u meerdere lijsten tegelijk wilt wijzigen, vinkt u de vakken links van de stippen aan om de lijsten te selecteren. Zolang u selectievakjes heeft aangevinkt, staat er een blauwe menubalk boven de lijst met doelgroepen.
  6. Klik in de blauwe menubalk op Bewerken en selecteer Aanzetten, Onderbreken of Verwijderen.

Deze segmenten kunt u niet verwijderen:

• Segmenten die in gebruik zijn
  • Segmenten die automatisch zijn gemaakt door Google Ads
  • Segmenten die worden gebruikt om andere segmenten die in gebruik zijn te maken