Een remarketinglijst bewerken, onderbreken of verwijderen

Nadat u uw remarketinglijst heeft gemaakt en getest, kunt u de lijst bewerken om ervoor te zorgen dat uw producten of services de juiste doelgroep bereiken. U kunt een advertentiegroep ook onderbreken zodat uw lijst niet wordt getarget, of een remarketinglijst verwijderen uit een advertentiegroep.

Een remarketinglijst bewerken

Remarketinglijsten die automatisch door Google Ads zijn gemaakt, kunt u niet bewerken, maar u kunt wel wijzigingen aanbrengen in remarketinglijsten die u handmatig heeft gemaakt. U kunt bijvoorbeeld de naam van de lijst en de lidmaatschapsduur wijzigen of de lijst sluiten. Dit gaat als volgt:

1. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in het scherm.
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
  4. Selecteer de doelgroeplijst die u wilt bewerken.
    • Als u alleen de naam van de lijst wilt wijzigen, klikt u op het potloodpictogram Bewerken.
    • Als u alleen de lidmaatschapsstatus van de lijst wilt wijzigen, klikt u op de dropdownpijl onder de kolom 'Lidmaatschapsstatus' en selecteert u Open of Gesloten.
  5. Klik op de blauwe lijstnaam om de andere lijstopties te bewerken.
  6. Klik op het pictogram met drie stippen  in de rechterbovenhoek van de lijstgegevens en selecteer Lijst bewerken.
  7. Hier kunt u de naam, de initiële grootte, de lidmaatschapsduur, de lidmaatschapsstatus en de beschrijving van de lijst bewerken.
    • Als u niet meer wilt dat er nieuwe websitebezoekers worden toegevoegd aan een remarketinglijst, kunt u de lijst sluiten via het dropdownmenu in het gedeelte 'Lidmaatschapsstatus'. 'Open' betekent dat Google Ads websitebezoekers blijft toevoegen aan uw lijst. 'Gesloten' betekent dat er geen nieuwe leden worden toegevoegd aan de lijst.
    • Breng de gewenste bewerkingen aan en klik op 'Opslaan'.

Houd rekening met het volgende

• Wanneer u een lijst bewerkt, hoeft u de algemene sitetag of het fragment voor remarketinggebeurtenissen op uw site niet opnieuw te vervangen.
  • Voor remarketing in het Display Netwerk: Als u de lidmaatschapsduur wijzigt, wordt de nieuwe duur alleen toegepast op bezoekers van de site die na deze wijziging worden toegevoegd. Voor bezoekers van de site die al eerder op de lijst stonden, geldt de oorspronkelijke duur.
  • Voor remarketing in het zoeknetwerk: Als u de lidmaatschapsduur wijzigt, wordt de nieuwe duur zowel op bestaande bezoekers als op nieuwe bezoekers toegepast.
  • Lijsten die zijn gemaakt in Google Analytics, kunnen alleen worden bewerkt in Google Analytics.

Remarketinglijsten inschakelen, onderbreken of verwijderen uit een advertentiegroep of campagne

Als u een lijst onderbreekt, voorkomt u dat een advertentiegroep de lijst target, maar kunnen er nog wel nieuwe bezoekers aan de lijst worden toegevoegd. Als u uw lijst verwijdert, wordt de lijst definitief verwijderd. Beide acties worden uitgevoerd op de pagina 'Doelgroepen' waar u de doelgroeptargeting instelt.

1. Selecteer in het navigatievenster de typen campagnes die u wilt bekijken.
  2. Klik op Doelgroepen in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Zorg ervoor dat Doelgroepen blauw is gemarkeerd in het paginamenu aan de bovenkant.
  4. Klik op de stip links van de naam van de doelgroep en selecteer Inschakelen of Onderbreken.
  5. Als u meerdere lijsten tegelijk wilt wijzigen, klikt u in de vakken links van de stippen om de lijsten te selecteren. Zolang u selectievakjes heeft aangevinkt, ziet u een blauwe menubalk boven de lijst met doelgroepen.
  6. Klik via de blauwe menubalk op Bewerken en selecteer vervolgens Inschakelen, Onderbreken of Verwijderen.

Let erop dat de volgende lijsten niet kunnen worden verwijderd:

• Lijsten die in gebruik zijn
  • Lijsten die automatisch door Google Ads zijn gemaakt
  • Lijsten die worden gebruikt om andere lijsten te genereren die in gebruik zijn