Uudelleenmarkkinointiluettelon muokkaaminen, keskeyttäminen tai poistaminen

Kun olet luonut uudelleenmarkkinointiluettelon ja testannut sitä, voit muokata sitä ja varmistaa näin, että tuotteesi ja palvelusi tavoittavat juuri oikean yleisön. Voit myös keskeyttää mainosryhmän tekemän luetteloosi kohdistamisen tai poistaa uudelleenmarkkinointiluettelon mainosryhmästä.

Uudelleenmarkkinointiluettelon muokkaaminen

Google Adsin automaattisesti luomia uudelleenmarkkinointiluetteloita ei voida muokata, mutta muutoksia voidaan tehdä manuaalisesti luotuihin uudelleenmarkkinointiluetteloihin. Voit esimerkiksi muokata luettelon nimeä, muuttaa jäsenyyden kestoa tai sulkea luettelon. Toimi näin:

1. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta .
  2. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Yleisöluettelot.
  4. Valitse yleisöluettelo, jota haluat muokata.
    • Jos haluat muuttaa vain luettelon nimeä, klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
    • Jos haluat muuttaa vain luettelon jäsenyyden tilaa, klikkaa Jäsenyyden tila ‑sarakkeen alla näkyvää avattavaa nuolta ja valitse Avoin tai Suljettu.
  5. Jos haluat muokata muita luettelon asetuksia, klikkaa sinistä luettelon nimeä.
  6. Klikkaa luettelon tietojen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta  ja valitse Muokkaa luetteloa.
  7. Täältä voit muokata luettelon nimeä, alkuperäistä luettelon kokoa, jäsenyyden kestoa, jäsenyyden tilaa sekä kuvausta.
    • Jos haluat lopettaa uusien sivuston kävijöiden lisäämisen uudelleenmarkkinointiluetteloon, voit sulkea luettelon Jäsenyyden tila ‑osion avattavasta valikosta. Avoin tarkoittaa, että Google Ads jatkaa sivuston kävijöiden lisäämistä luetteloon. Suljettu tarkoittaa, ettei luetteloon lisätä uusia jäseniä.
    • Tee haluamasi muokkaukset ja valitse Tallenna.

Muistettavaa

• Kun muokkaat luetteloa, sinun ei tarvitse korvata sivustosi yleistä sivustotagia tai uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkää uudelleen.
  • Uudelleenmarkkinointi Display-verkostossa: Jos muutat jäsenyyden kestoa, uusi kesto koskee ainoastaan luetteloon muutoksen jälkeen lisättyjä sivuston vierailijoita. Luetteloon aiemmin lisättyjen sivuston vierailijoiden kesto säilyy ennallaan.
  • Uudelleenmarkkinointi hakuverkostossa: Jos muutat jäsenyyden kestoa, uusi kesto koskee sekä nykyisiä että uusia vierailijoita.
  • Google Analyticsissa luotuja luetteloita voi muokata ainoastaan Google Analyticsissa.

Uudelleenmarkkinointiluetteloiden käyttöönotto, keskeyttäminen tai poistaminen mainosryhmästä tai kampanjasta

Jos keskeytät luettelon, mainosryhmää ei enää kohdisteta luetteloon mutta luetteloon voidaan silti lisätä uusia kävijöitä. Jos poistat luettelon, se poistetaan pysyvästi. Molemmat näistä toimenpiteistä tehdään Yleisöt-sivulla, jolla määritetään yleisökohdistuksen asetukset.

1. Valitse navigaatiopaneelista kampanjatyypit, joita haluat katsella.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Yleisöt.
  3. Varmista, että näytön yläreunassa olevan sivuvalikon Yleisöt-vaihtoehto näkyy sinisenä.
  4. Klikkaa yleisön nimen vasemmalla puolella olevaa pistettä ja valitse Ota käyttöön tai Keskeytä.
  5. Jos haluat muokata useita luetteloita kerralla, klikkaa pisteiden vasemmalla puolella olevia ruutuja. Kun ruutuja on valittuna, yleisöjen luettelon yläpuolella näkyy sininen työkaluvalikko.
  6. Klikkaa sinisestä työkaluvalikosta Muokkaa ja valitse sen jälkeen Ota käyttöön, Keskeytä tai Poista.

Huomaa, että et voi poistaa

• käytössä olevia luetteloita
  • Google Adsin automaattisesti luomia luetteloita
  • luetteloita, joita käytetään muiden käytössä olevien luetteloiden luomiseen.