Om dynamisk remarketing: visa anpassade annonser för webbplats- och appbesökare

Med remarketing kan du visa annonser för kunder som tidigare har besökt din webbplats eller använt din app. Dynamisk remarketing tar detta ett steg längre, så att du kan visa tidigare besökare annonser som innehåller produkter och tjänster som de har visat intresse för på din webbplats. Med annonsbudskap som är skräddarsydda för din målgrupp kan du nå fler potentiella kunder och öka försäljningen genom att uppmuntra tidigare besökare att komma tillbaka till din webbplats eller app och slutföra det de påbörjade. Läs om hur du ställer in dynamisk remarketing för dina webbplatsbesökare och appanvändare.

På den här sidan

Fler anledningar att använda dynamisk remarketing

• Annonser som anpassas till dina produkter och tjänster: Kombinera produkter eller tjänster från ditt flöde med dynamiska annonser för att täcka in hela ditt utbud.
  • Enkla men kraftfulla flöden: Skapa ett grundläggande flöde i något av formaten .csv, .tsv, .xls och .xlsx. Produktrekommendationsmotorn i Google Ads hämtar produkter och tjänster från flödet och väljer den bästa produktmixen för varje annons baserat på popularitet och vad besökarna har visat intresse för på din webbplats.
  • Effektiva layouter: Google Ads förutser vilken layout för dynamiska annonser som fungerar bäst för den aktuella personen och den placering och plattform där annonsen visas.

Vad du behöver för att komma igång med dynamisk remarketing

Flöde med produkter eller tjänster: Skapa ett flöde som innehåller alla dina produkter eller tjänster samt information om varje artikel (unikt id, pris, bild och annat). Uppgifterna hämtas sedan från flödet och läggs in i dina dynamiska annonser. Du laddar upp flödet till avsnittet Företagsinformation i det delade biblioteket, om du inte är detaljhandlare. I så fall laddar du upp du produktflödet till Google Merchant Center.

För webbplatsremarketing – tagga med anpassade parametrar: Lägg till den dynamiska remarketingtaggen med anpassade parametrar på alla sidor på din webbplats. Taggen lägger till dina webbplatsbesökare på remarketinglistor och kopplar besökarna till de unika id:na för flödesobjekten de tittade på. Du hittar taggen i avsnittet Målgrupp i det delade biblioteket. Läs mer om hur du taggar din webbplats för dynamisk remarketing.

Skapa responsiva displayannonser: Responsiva displayannonser är tillgångsbaserade och deras storlek, utseende och format justeras automatiskt så att de passar i tillgängliga annonsutrymmen.

ett exempel på responsiva annonser

Dynamisk prospektering och dynamisk remarketing

Med dynamisk prospektering kombineras information om användarna med produktinformation för att visa din bästa produkt vid rätt tillfälle för de mest intresserade användarna. Till skillnad från dynamisk remarketing, som fokuserar på att ge maximalt värde från dina befintliga kunder, används dynamisk prospektering för att värva nya kunder. Därför är dynamisk prospektering den rekommenderade metoden om du är ny annonsör eller om du inriktar dig på en målgrupp som skiljer sig från dina egna datasegment (inräknat datasegment som innehåller webbplatsbesökare och appanvändare).

Så fungerar dynamisk prospektering

Dynamisk prospektering använder maskininlärning för att fastställa vad potentiella kunder visar intresse för. När systemet vet vad en person är ute efter kombineras denna köpavsikt med demografisk information, som ålder, kön och hushållsinkomst, för att matcha personen med en produkt i ditt flöde. Produkterna i flödet utvärderas baserat på resultat, relevans och andra faktorer för att funktionen ska kunna beräkna vilka som mest troligt kommer att generera konverteringar.

För displaykampanjer kan du bara lägga till ett flöde om du inte har lagt till ett tidigare. Du kan bara ändra ett flöde när du har skapat kampanjen om flödet är inom samma verksamhetstyp.

Lägga till dynamisk prospektering i en dynamisk remarketingkampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj kampanjen som du vill uppdatera.
  5. Klicka på Fler inställningar.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn under Dynamiska annonser.
    • Alternativet Inget dataflöde är valt som standard.
  7. Markera kryssrutan vid Använd ett dataflöde för anpassade annonser.
  8. Välj aktuellt dataflöde i rullgardinsmenyn.
  9. Klicka på Spara.
Obs! Om du vill lägga till inriktning i en kampanj kan du läsa konfigureringsguiden för dynamisk remarketing.