Använda dynamisk remarketing för att visa anpassade annonser för webbplatsbesökare

Med remarketing kan du visa annonser för personer som redan har besökt din webbplats eller använt din mobilapp. Dynamisk remarketing tar det hela ett steg längre, eftersom du kan visa annonser med de produkter och tjänster som besökarna har visat intresse för på din webbplats. Med annonsbudskap som är skräddarsydda för dina målgrupper kan du nå fler potentiella kunder och öka försäljningen genom att tidigare besökare kommer tillbaka till din webbplats och slutför det de påbörjade.

Fler anledningar att använda dynamisk remarketing

• Annonser som växer med dina produkter och tjänster: Koppla dynamiska annonser till ditt flöde med produkter och tjänster och kombinera annonserna så att de täcker in hela ditt utbud.
  • Enkla men kraftfulla flöden: Skapa ett grundflöde i något av formaten .csv, .tsv, .xls och .xlsx. Produktrekommendationsmotorn i Google Ads hämtar produkter och tjänster från ditt flöde och väljer den bästa produktmixen för varje annons baserat på popularitet och vad besökarna har visat intresse för på din webbplats.
  • Effektiva layouter: Google Ads förutser vilken dynamisk annonslayout som fungerar bäst för den person, placering och plattform där annonsen kommer att visas.
  • Budoptimering i realtid: Google Ads beräknar det optimala budet för varje exponering med hjälp av Förbättrad CPC och Konverteringsoptimeraren.

Vad du behöver för att komma igång

Flöde med produkter eller tjänster
Skapa ett flöde som innehåller alla dina produkter eller tjänster samt uppgifter om varje artikel (unikt id, pris, bild och annat). Dessa uppgifter hämtas sedan från flödet och läggs in i de dynamiska annonserna. Du laddar upp flödet till avsnittet Företagsinformation i det delade biblioteket, om du inte är detaljhandlare. I så fall laddar du upp du produktflödet till Google Merchant Center.

Tagg med anpassade parametrar
Lägg till den dynamiska remarketingtaggen med anpassade parametrar på alla sidor på din webbplats. Taggen lägger till dina webbplatsbesökare på remarketinglistor och besökarna kopplas till de unika id:na för flödesartiklarna de tittade på. Taggen finns i avsnittet Målgrupp i det delade biblioteket.

Responsiva annonser
Responsiva annonser anpassas automatiskt för en mängd layouter i olika storlekar och format och för olika plattformar, bland annat HTML5 för mobila enheter. Du skapar responsiva annonser i Annonsgalleriet.

Dynamisk prospektering och dynamisk remarketing

Dynamisk prospektering kombinerar information om användarna med produktinformation och visar din bästa produkt vid rätt tillfälle för de användare som troligen är mest intresserade. Till skillnad från dynamisk remarketing, som fokuserar på att ge dig maximalt värde från dina befintliga kunder, används dynamisk prospektering för att värva nya kunder. Denna skillnad gör att dynamisk prospektering är den rekommenderade metoden om du är ny annonsör eller om du inriktar dig på en målgrupp som skiljer sig från din egen förstapartsdata (inräknat dina remarketinglistor).

Så fungerar det

Dynamisk prospektering använder maskininlärning för att fastställa vad potentiella kunder visar intresse för. När systemet vet vad personen vill köpa kombineras denna potentiella köpavsikt med demografisk information, som ålder, kön och hushållsinkomst, för att matcha personen med en produkt i ditt flöde. Produkterna i flödet utvärderas baserat på resultat, relevans och andra faktorer för att funktionen ska kunna beräkna vilka som mest troligt kommer att leda till konverteringar.

Lägga till dynamisk prospektering i en dynamisk remarketingkampanj

1. Logga in på Google Ads och öppna kampanjinställningarna.
  2. Klicka på Fler inställningar.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn under Dynamiska annonser.
    • Inget dataflöde är markerat som standard.
  4. Markera kryssrutan vid Använd ett dataflöde för anpassade annonser.
  5. Välj det aktuella dataflödet på rullgardinsmenyn.
  6. Klicka på Spara.

Obs! Om du vill lägga till inriktning i en kampanj kan du läsa konfigureringsguiden för dynamisk remarketing.

Fallstudier från företag som använder dynamisk remarketing

• Netshoes är en av världens största onlinebutiker för sportutrustning. Med hjälp av dynamisk remarketing kunde de öka sina intäkter med 30–40 % under julhandeln. Läs deras berättelse
  • Sierra Trading Post säljer kläder och utrustning för friluftsliv och träning. Med dynamisk remarketing ökade de antalet konverteringar femfaldigt jämfört med vanliga remarketingkampanjer. Läs deras berättelse