Bruk av dynamisk remarketing for å vise annonser tilpasset besøkende på nettstedet ditt

Med remarketing kan du vise annonser for folk som har besøkt nettstedet ditt eller brukt mobilappen din tidligere. Med dynamisk remarketing kan du ta dette et steg lenger, og vise tidligere besøkende annonser som inneholder produktene eller tjenestene de har sett på på nettstedet ditt. Du kan skreddersy meldinger for målgruppen din, og dermed få flere potensielle kunder og øke salget ved å få dem til å komme tilbake til nettstedet ditt for å fullføre konverteringene de har startet.

Flere grunner til å bruke dynamisk remarketing

• Annonsene kan skaleres i tråd med produktene eller tjenestene dine: Kombiner produkt- eller tjenestefeeden din med dynamiske annonser, og skaler annonsene dine slik at de dekker hele beholdningen din.
  • Enkle, men effektive feeder: Lag en enkel .csv-, .tsv-, .xls- eller .xlsx-feed. Med Google Ads' anbefalingsmotor for produkter hentes produkter og tjenester fra feeden din, slik at den beste blandingen av produkter for hver annonse blir fastslått på grunnlag av popularitet og hva den besøkende så på på nettstedet ditt.
  • Oppsett med gode resultater: Google Ads beregner hvilket dynamisk annonseoppsett som kommer til å fungere best for personen, plasseringen og plattformen der annonsen blir vist.
  • Budoptimalisering i sanntid: Ved hjelp av utvidet CPC og konverteringsoptimereren beregnes det optimale budet for hver visning i Google Ads.

Du trenger følgende for å komme i gang

En produkt- eller tjenestefeed
Lag en feed som inneholder alle produktene eller tjenestene dine, i tillegg til opplysninger om hvert element (unik ID, pris, bilde og annet). Disse opplysningene blir deretter hentet fra feeden din og satt inn i de dynamiske annonsene dine. Du laster opp feeden din til Forretningsdata-delen i det delte biblioteket ditt, med mindre du er forhandler. Hvis du er forhandler, laster du opp produktfeeden din til Google Merchant Center.

Dynamic flight ad

Tag med egendefinerte parametere
Legg til den dynamiske remarketing-taggen med egendefinerte parametere på alle sidene på nettstedet ditt. Med denne taggen blir de besøkende på nettstedet ditt lagt til i remarketinglistene og tilknyttet de unike ID-ene for feedelementene de har sett på. Du finner taggen din i Målgrupper-delen i det delte biblioteket ditt.

Responsive annonser
Responsive annonser har oppsett i en rekke størrelser og formater for moderne plattformer, inkludert HTML5 for mobilenheter. Du kan opprette responsive annonser i Annonsegalleriet.

Dynamisk prospektering og dynamisk remarketing

Dynamisk prospektering kombinerer brukerinformasjon og produktinformasjon for å vise det beste produktet ditt på riktig tidspunkt til brukerne som kan ha størst interesse av det. I motsetning til dynamisk remarketing, der det fokuseres på å få mest mulig ut av de eksisterende kundene, brukes dynamisk prospektering til å skaffe nye brukere. Denne forskjellen gjør dynamisk prospektering til en bedre metode hvis du er ny annonsør, eller hvis du målretter mot en målgruppe som skiller seg fra dine egne førstepartsdata (inkludert remarketinglistene dine).

Sånn fungerer det

Med dynamisk prospektering brukes maskinlæring for å få et inntrykk av hva potensielle kjøpere ser etter. Når systemet vet hva brukeren ser etter, settes den mulige intensjonen sammen med demografibasert informasjon som aldersgruppe, kjønn og husstandsinntekt for å matche brukeren med et produkt i feeden din. Produktene i feeden evalueres basert på resultater, relevans og andre faktorer for å avgjøre hvilke av dem som med størst sannsynlighet fanger brukerens oppmerksomhet og fører til konverteringer.

Legg til dynamisk prospektering i en dynamisk remarketingkampanje

1. Logg på Google Ads, og gå til kampanjeinnstillingene dine.
  2. Klikk på Flere innstillinger.
  3. Klikk på rullegardinmenyen under «Dynamiske annonser».
    • «Ingen datafeed» velges som standard i denne rullegardinmenyen.
  4. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av «Bruk en datafeed for personlig tilpassede annonser».
  5. Velg den relevante datafeeden fra rullegardinmenyen.
  6. Klikk på Lagre.

Merk: Hvis du vil legge til målretting i en kampanje, kan du se konfigurasjonsveiledningen for dynamisk remarketing på nettet.

Historier fra bedrifter som bruker dynamisk remarketing

• Netshoes – den største nettbutikken i verden for sportsutstyr og -klær – fikk en økning i samlede inntekter på 30–40 prosent ved bruk av dynamisk remarketing under julehandelen. Les om erfaringene de har gjort seg
  • Sierra Trading Post – en forhandler av friluftsklær og -utstyr – fikk en femdoblet økning i antallet konverteringer ved bruk av dynamisk remarketing sammenlignet med bruk av vanlige remarketingkampanjer. Les om erfaringene de har gjort seg