Dynamische remarketing gebruiken om advertenties weer te geven die zijn toegespitst op de bezoekers van uw site

Met remarketing kunt u advertenties weergeven aan mensen die uw website eerder hebben bezocht of die uw mobiele app hebben gebruikt. Met dynamische remarketing kunt u een stapje verder gaan, doordat u advertenties met producten en services eerdere bezoekers die ze eerder op uw site hebben bekeken. Door middel van boodschappen die zijn aangepast aan uw doelgroep, kunt u met dynamische remarketing leads en verkopen genereren door eerdere bezoekers terug te brengen naar uw site zodat ze de actie die ze hebben gestart, kunnen voltooien.

Meer redenen om dynamische remarketing te gebruiken

• Advertenties die in overeenstemming zijn met uw producten of services: koppel uw feed met producten of services aan dynamische advertenties, waarbij u uw advertenties afstemt op uw gehele voorraad.
  • Eenvoudige, maar krachtige feeds: maak een basisfeed in .csv-, .tsv-, .xls- of .xlsx-indeling. De Google Ads-aanbevelingsmachine voor producten haalt producten en services op uit uw feed en bepaalt voor elke advertentie de beste mix van producten op basis van populariteit en wat de bezoeker op uw site heeft bekeken.
  • Vormgeving met hoge prestaties: Google Ads voorspelt welke dynamische advertentie-indeling waarschijnlijk het beste zal presteren voor de persoon, de plaatsing en het platform waarop de advertentie wordt weergegeven.
  • Real-time bodoptimalisatie: aan de hand van verbeterde CPC en de Conversion Optimizer berekent Google Ads het optimale bod voor elke vertoning.

Wat u nodig heeft om aan de slag te gaan

Product- of servicefeed
Maak een feed met al uw producten en services, samen met details over elk item (unieke ID, prijs, afbeelding en meer and more). Deze details worden vervolgens uit uw feed gehaald en in uw dynamische advertenties geplaatst. U uploadt uw feed in het gedeelte 'Zakelijke gegevens' van uw gedeelde bibliotheek, tenzij u een verkoper bent. Als u een verkoper bent, uploadt u uw productfeed in het Google Merchant Center.

Dynamic flight ad

Tag met aangepaste parameters
Vog de dynamische remarketingtag met aangepaste parameters aan alle pagina's van uw website toe. De tag voegt bezoekers van uw website toe aan remarketinglijsten en koppelt ze aan de unieke ID's van de feeditems die ze hebben bekeken. U kunt uw tag vinden in het gedeelte Doelgroepen van uw gedeelde bibliotheek.

Responsieve advertenties
Responsieve advertenties maken gebruik van vormgeving in talloze formaten en indelingen voor moderne platforms, waaronder HTML5 voor mobiele apparaten. U kunt responsieve advertenties maken in de Advertentiegalerij.

Dynamische acquisitie en dynamische remarketing

Dynamische acquisitie combineert gebruikersinformatie en productinformatie om uw beste product op het juiste moment te tonen aan de gebruikers die het meest geïnteresseerd zijn. In tegenstelling tot dynamische remarketing, die erop is gericht de meeste waarde uit uw bestaande klanten te halen, wordt dynamische acquisitie gebruikt om nieuwe gebruikers te werven. Door dit verschil is dynamische acquisitie de methode die u bij voorkeur moet toepassen als u een nieuwe adverteerder bent of als u een ander publiek target dan het publiek dat wordt gevormd door uw eigen klanten (inclusief uw remarketinglijsten).

Hoe het werkt

Dynamische acquisitie maakt gebruik van machine learning om een idee te krijgen van waar potentiële kopers naar op zoek zijn. Zodra het systeem weet de gebruiker zoekt, combineert het die mogelijke intentie met op demografie gebaseerde informatie zoals leeftijd, geslacht en gezinsinkomen om een overeenkomst te vinden tussen de intentie van de gebruiker en een relevant product in uw feed. De producten in uw feed worden geëvalueerd op basis van prestaties, relevantie en andere factoren om te bepalen welke waarschijnlijk de aandacht van de gebruiker zullen trekken en tot conversies kunnen leiden.

Dynamische acquisitie aan een dynamische remarketingcampagne toevoegen

1. Log in bij Google Ads en navigeer naar de instellingen van uw campagne.
  2. Klik op Extra instellingen.
  3. Klik op het dropdownmenu onder 'Dynamische advertenties'.
    • Standaard is 'Geen datafeed' in het dropdownmenu geselecteerd.
  4. Klik op het selectievakje naast 'Een datafeed gebruiken voor gepersonaliseerde advertenties'.
  5. Selecteer de relevante datafeed in het dropdownmenu.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als u targeting aan een campagne wilt toevoegen, leest u de Handleiding voor het instellen van dynamische remarketing voor internet.

Verhalen van bedrijven die dynamische remarketing gebruiken

• Bij Netshoes, de grootste online verkoper van sportartikelen en -kleding, steeg de algehele opbrengst tijdens de kerstvakantie met 30-40% dankzij dynamische remarketing. Lees het verhaal
  • Bij Sierra Trading Post, een winkel voor outdoorartikelen en -kleding, werd het aantal conversies vijf keer hoger dankzij dynamische remarketing, in vergelijking met normale remarketingcampagnes. Lees het verhaal