Over dynamische remarketing: toon advertenties die zijn afgestemd op de bezoekers van uw site en app

Met remarketing kunt u advertenties weergeven aan mensen die uw website eerder hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt. Met dynamische remarketing gaat u nog een stap verder en geeft u aan eerdere bezoekers advertenties weer met producten en services die ze op uw site hebben bekeken. Door boodschappen af te stemmen op uw doelgroep, kunt u met dynamische remarketing leads en verkopen genereren door eerdere bezoekers terug te halen naar uw site. Ze kunnen dan verder gaan met de actie die ze eerder hebben gestart. Meer informatie over hoe u dynamische remarketing instelt voor uw websitebezoekers en uw app-gebruikers.

Meer redenen om dynamische remarketing te gebruiken

• Advertenties die in overeenstemming zijn met uw producten of services: koppel uw feed met producten of services aan dynamische advertenties, waarbij u uw advertenties afstemt op uw gehele voorraad.
  • Eenvoudige, maar krachtige feeds: maak een basisfeed in .csv-, .tsv-, .xls- of .xlsx-indeling. De Google Ads-aanbevelingsmachine voor producten haalt producten en services op uit uw feed en bepaalt voor elke advertentie de beste mix van producten op basis van populariteit en wat de bezoeker op uw site heeft bekeken.
  • Vormgeving met hoge prestaties: Google Ads voorspelt welke dynamische advertentievormgeving waarschijnlijk het beste zal presteren voor de persoon, de plaatsing en het platform waarop de advertentie wordt weergegeven.
  • Optimalisatie van realtime bieden: via verbeterde CPC en de Conversion Optimizer berekent Google Ads het optimale bod voor elke vertoning.

Wat u nodig heeft om aan de slag te gaan met dynamische remarketing

Product- of servicefeed: maak een feed met al uw producten of services en informatie over elk item (zoals unieke ID, prijs en afbeelding). Deze informatie wordt vervolgens uit uw feed overgenomen en in uw dynamische advertenties geplaatst. U uploadt uw feed in het gedeelte 'Zakelijke gegevens' van uw gedeelde bibliotheek, tenzij u een verkoper bent. Als u verkoper bent, uploadt u uw productfeed in het Google Merchant Center.

Voor websiteremarketing - tag met aangepaste parameters: voeg de tag voor dynamische remarketing met aangepaste parameters toe aan alle pagina's van uw website. De tag voegt bezoekers van uw website toe aan remarketinglijsten en koppelt ze aan de unieke ID's van de feeditems die ze hebben bekeken. U kunt uw tag vinden in het gedeelte Doelgroepen van uw gedeelde bibliotheek. Meer informatie over hoe u uw website kunt taggen voor dynamische remarketing

Maak responsieve display-advertenties: responsieve display-advertenties zijn op items gebaseerd en het formaat, het uiterlijk en de indeling worden automatisch aan beschikbare advertentieruimten aangepast.

voorbeeld van een responsieve advertentie

Dynamische acquisitie en dynamische remarketing

Dynamische acquisitie combineert gebruikersinformatie en productinformatie om uw beste product op het juiste moment te tonen aan de gebruikers die het meest geïnteresseerd zijn. In tegenstelling tot dynamische remarketing, die erop is gericht de meeste waarde uit uw bestaande klanten te halen, wordt dynamische acquisitie gebruikt om nieuwe gebruikers te werven. Door dit verschil is dynamische acquisitie de methode die u bij voorkeur moet toepassen als u een nieuwe adverteerder bent of als u een andere doelgroep target dan de gegevens die u heeft verzameld van uw eigen klanten (inclusief uw remarketinglijsten).

Hoe dynamische acquisitie werkt

Dynamische acquisitie maakt gebruik van machine learning om een idee te krijgen van waar potentiële kopers naar op zoek zijn. Zodra het systeem weet de gebruiker zoekt, combineert het die mogelijke intentie met op demografie gebaseerde informatie zoals leeftijd, geslacht en gezinsinkomen om een overeenkomst te vinden tussen de intentie van de gebruiker en een relevant product in uw feed. De producten in uw feed worden geëvalueerd op basis van prestaties, relevantie en andere factoren om te bepalen welke waarschijnlijk de aandacht van de gebruiker zullen trekken en tot conversies kunnen leiden.

Dynamische acquisitie aan een dynamische remarketingcampagne toevoegen

1. Log in bij Google Ads en navigeer naar de instellingen van uw campagne.
  2. Klik op Extra instellingen.
  3. Klik op het dropdownmenu onder 'Dynamische advertenties'.
    • In het dropdownmenu is standaard 'Geen datafeed' geselecteerd.
  4. Klik op het selectievakje naast Een datafeed gebruiken voor gepersonaliseerde advertenties.
  5. Selecteer de relevante datafeed in het dropdownmenu.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als u targeting aan een campagne wilt toevoegen, leest u de Handleiding voor het instellen van dynamische remarketing voor internet.

Verhalen van bedrijven die dynamische remarketing gebruiken

• Bij Netshoes, de grootste online verkoper van sportartikelen en -kleding, steeg de algehele opbrengst tijdens de kerstvakantie met 30-40% dankzij dynamische remarketing. Lees het verhaal
  • Bij Sierra Trading Post, een winkel voor outdoorartikelen en -kleding, werd het aantal conversies vijf keer hoger dankzij dynamische remarketing, in vergelijking met normale remarketingcampagnes. Lees het verhaal