Om konverteringsperioder

Konverteringsperioden är den tidsperiod efter en annonsinteraktion (till exempel ett annonsklick eller videovisning) när en konvertering, till exempel ett köp, registreras i Google Ads.

I Google Ads kan du ändra konverteringsperioden för var och en av de åtgärder i app-, webbsides-, import- och telefonsamtalskonverteringar som du spårar. Läs mer om hur du optimerar konverteringsperioder för appkampanjer.

Fördelar

Att ange en konverteringsperiod är praktiskt för företag som vill ha större kontroll över konverteringarna de mäter, i synnerhet företag som säljer produkter med en köpcykel som inte passar in i standardperioden på 30 dagar. Om du anger en längre konverteringsperiod kan du dessutom se sökord som används tidigt på vägen mot en konvertering i attributionsrapporterna.

Exempel

Du annonserar om en veckolång kampanj och dina kunder måste utnyttja erbjudandet inom en vecka efter att ha klickat på annonsen. Du vill kunna mäta konverteringarna i kampanjen och ändrar konverteringsperioden till sju dagar. Det ger dig en bättre uppfattning om värdet av annonseringen under den kortare tidsperioden.

Tänk på att om du anger konverteringsperioden till sju dagar registreras inte eventuella konverteringar som inträffar senare än sju dagar efter annonsinteraktionen. Det innebär att de inte visas i rapporterna. Även fördröjningsrapporten i attributionsrapporterna begränsas till sju dagar, vilket innebär att du inte ser hur många konverteringar Google Ads bidrog med under de efterföljande sju dagarna.

Så fungerar det

Du kan ange olika konverteringsperioder för var och en av dina konverteringsåtgärder, antingen när du skapar konverteringen eller vid ett senare tillfälle.

Du kan dessutom ändra konverteringsperioden så ofta du vill. Tänk bara på att alla ändringar gäller framtida konverteringar. Om du till exempel väljer en konverteringsperiod på 30 dagar och ändrar den till tio dagar, gäller den nya perioden bara konverteringar som registreras från den dagen och framåt.

Exempel

Så här kan konverteringsperioden fungera om en person interagerar med din annons den 1 mars:

• 1 mars: Konverteringsperioden är 30 dagar. För denna interaktion räknas konverteringar mellan den 1 och den 30 mars.
  • 7 mars: Du ändrar konverteringsperioden till tio dagar. Alla konverteringar före den 10 mars tillskrivs interaktionen den 1 mars.
  • 16 mars: Du ändrar konverteringsperioden ännu en gång, nu till 20 dagar. En konvertering den 13 mars från denna interaktion, som inte räknades inom den förra perioden, räknas inte retroaktivt. Efterföljande konverteringar före den 20 mars räknas däremot för interaktionen den 1 mars.

Välj period

Är du inte säker på vilken konverteringsperiod du ska välja? Titta på fördröjningsrapporten i dina attributionsrapporter. Rapporten visar hur tiden mellan annonsinteraktioner och konverteringar varierar. Med dessa fakta får du bättre koll på hur lång konverteringsperioden bör vara.

Exempel

Om 75 procent av konverteringarna inträffar mellan den 25:e och 30:e dagen efter en interaktion är det bäst att ange en period som är så lång att du inte missar att registrera några konverteringar.

Kom ihåg att fördröjningsrapporten för attribution bara visar fördröjningen för annonsinteraktioner på google.se som leder till konverteringar. Den visar inte fördröjningar för konverteringar som tillskrivs annonsinteraktioner i Googles Display-nätverk eller hos någon annan sökpartner.

Effekt på attributionsrapporter

Attributionsrapporterna visar vägen till konverteringar inom den period du väljer. Så här visar attributionsrapporterna senaste klick-konverteringar och assisterade konverteringar:

• Endast senaste klick-konverteringar som ligger inom den valda konverteringsperioden visas.
  • Assisterade konverteringar visas för konverteringsperioder på 30, 60 och 90 dagar, oavsett inställningen för konverteringsperiod. Det konverterande klicket måste dock ske inom konverteringsperioden för att dessa typer av klick ska visas.
Om konverteringsperioden för visningsbaserad konvertering

Du kan också välja en annan period för visningsbaserade konverteringar. Då kan du välja hur länge du vill spåra konverteringar efter en annonsexponering.

Standardperioden för visningsbaserad konvertering är en dag, om du inte ändrar den när du skapar en ny konvertering.

Anvisningar

När du skapar en ny konvertering får du möjlighet att välja en konverteringsperiod. Så här redigerar du en befintlig konvertering:

Viktigt att tänka på

• Du kan ställa in konverteringsperioden på mellan 1 och 90 dagar, beroende på konverteringskällan.
  • Om du inte anpassar konverteringsperioden för sök- och displaykampanjer används standardperioden på 30 dagar för dina konverteringar.
  • Smart Bidding-strategier som mål-CPA, förbättrad CPC och mål-ROAS registrerar och optimerar konverteringar för den period du väljer.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och klicka på Konverteringar under Mätning.
  3. Leta reda på konverteringsåtgärden du vill redigera. Klicka på namnet i kolumnen Namn.
  4. Klicka på Redigera inställningar i avsnittet Inställningar.
  5. Klicka på Konverteringsperiod. Välj på rullgardinsmenyn hur länge konverteringar ska spåras efter en annonsinteraktion. Du kan välja ett värde mellan 1 och 30, 60 eller 90 dagar beroende på konverteringskälla. Vi rekommenderar att du anger minst sju dagar eftersom det ger mer konverteringsdata.
    • För visningsbaserade konverteringar klickar du på Period för visningsbaserad konvertering och väljer ett alternativ på rullgardinsmenyn.
  6. Klicka på Klart.