Tietoja konversioikkunoista

Konversioikkuna on mainokseen kohdistuvan toiminnan (kuten mainoksen klikkauksen tai videon katselukerran) jälkeinen ajanjakso, jolloin konversio (kuten osto) kirjataan Google Adsiin.

Google Adsissa voit muokata kaikkien seuraamiesi verkkosivun konversioiden, tuotujen konversioiden, sovelluksessa tehtyjen valintojen tai puhelukonversioiden konversioikkuna-asetusta.

Edut

Konversioikkuna-asetus sopii yrityksille, jotka haluavat valita itse, millä ajanjaksolla konversioita mitataan – etenkin, jos yrityksen myymien tuotteiden ostosykli ei sovi oletusarvon mukaiseen 30 päivän konversioikkunaan. Jos määrität pitkän konversioikkunan, näet myös konversioreitin alkupään avainsanat attribuutioraporteissa.

Esimerkki

Oletetaan, että mainostat viikon mittaisella mainoskampanjalla ja asiakkaasi on käytettävä tarjous viikon kuluessa mainoksen klikkauksesta. Haluat mitata mainoskampanjan konversioita, joten vaihdat konversioikkuna-asetukseksi seitsemän päivää. Näin saat paremman käsityksen kyseisenä lyhyenä ajanjaksona harjoittamasi mainonnan arvosta.

Muista, että jos asetat konversioikkunaksi seitsemän päivää, seitsemän päivää mainokseen kohdistuvan toiminnan jälkeen saatuja konversioita ei kirjata. Tämä tarkoittaa, etteivät kyseiset konversiot näy raporteissasi. Myös attribuutioraporttien viiveraportti rajataan seitsemään päivään, joten et näe, miten monta konversiota sait Google Adsin avulla seuraavan seitsemän päivän aikana.

Näin se toimii

Voit määrittää kullekin konversiotapahtumalle eri konversioikkunan joko konversion luomisen yhteydessä tai milloin tahansa myöhemmin.

Voit myös muuttaa konversioikkunaa aina halutessasi. Muista kuitenkin, että tekemäsi muutokset koskevat kaikkia tulevia konversioita. Jos siis käytössä on 30 päivän konversioikkuna ja vaihdat asetukseksi 10 päivää, 10 päivän konversioikkuna koskee vain muutospäivästä alkaen kirjattavia konversioita.

Esimerkki

Alta näet, miten konversioikkuna toimii esimerkkitapauksessa, jossa mainoksesi on aktivoinut jonkun 1. maaliskuuta.

• 1. maaliskuuta: Konversioikkunan pituudeksi on valittu 30 päivää. Tämän hetken ja maaliskuun 30. päivän väliset konversiot yhdistetään tähän toimintaan.
  • 7. maaliskuuta: Konversioikkunan asetukseksi vaihdetaan 10 päivää. Maaliskuun 1. ja 10. päivän välillä toteutuvat konversiot yhdistetään 1. maaliskuuta tapahtuneeseen toimintaan.
  • 16. maaliskuuta: Konversioikkunaa muutetaan taas, ja pituudeksi määritetään 20 päivää. Tähän toimintaan liittyvää 13. maaliskuuta toteutunutta konversiota ei huomioida takautuvasti, eikä kyseinen konversio sisältynyt edelliseenkään konversioikkunaan. Muutoshetken jälkeiset konversiot, jotka toteutuvat ennen 20. maaliskuuta, yhdistetään kuitenkin 1. maaliskuuta tapahtuneeseen toimintaan.

Konversioikkunan valitseminen

Pohditko, mikä konversioikkuna kannattaa valita? Tutustu attribuutioraporteissasi olevaan viiveraporttiin. Siitä näet, kuinka käyttäjien mainokseen kohdistuneen toiminnan ja konversioiden välinen aika vaihtelee. Kun tämä on tiedossa, saat paremman käsityksen konversioikkunan ihannepituudesta.

Esimerkki

Jos 75 prosenttia konversioista toteutuu 25–30 päivää mainokseen kohdistuvan toiminnan jälkeen, huolehdi siitä, että konversioikkunasi ulottuu vähintään näin pitkälle. Muuten konversioita voi jäädä kirjaamatta.

Muista, että attribuution viiveraportissa otetaan huomioon vain sellaisen google.comissa toteutuneen mainokseen kohdistuvan toiminnan viive, joka johtaa konversioon. Raportissa ei näy niiden konversioiden viivettä, jotka kirjataan Google Display ‑verkostossa tai muiden hakukumppaneiden verkostoissa tapahtuneen mainokseen kohdistuvan toiminnan ansioksi.

Vaikutus attribuutioraportteihin

Attribuutioraporteissa näytetään konversioreitit valitsemasi konversioikkunan aikana. Viimeisen klikkauksen konversiot ja avustetut konversiot näkyvät attribuutioraporteissa seuraavasti:

• Raportissa näytetään ainoastaan ne viimeisen klikkauksen konversiot, jotka sisältyvät valitsemaasi konversioikkunaan.
  • Avustetut konversiot näytetään 30, 60 ja 90 päivän konversioikkunoissa riippumatta konversioikkuna-asetuksesta. Konversioon johtaneen klikkauksen täytyy kuitenkin sisältyä konversioikkunaan, jotta tällaiset klikkaukset näytetään.
Tietoja view-through-konversioiden konversioikkunoista

Voit myös valita eri konversioikkunan view-through-konversioita varten. Näin voit valita, miten pitkään mainoksen näyttämisen jälkeen konversioita seurataan.

Jos et muokkaa view-through-konversionseurantajaksoa, kun luot uuden konversion, oletusseurantajakso on yksi päivä.

Ohjeet

Voit halutessasi valita konversioikkunan uutta konversiota luodessasi. Jos haluat muokata nykyistä konversiota, noudata seuraavia ohjeita:

Muistettavaa

• Konversioikkuna voi olla 1–90 päivää riippuen konversioiden lähteestä.
  • Jos et muokkaa Haku‑ ja Display-kampanjoiden konversioikkunaa, konversioissa käytetään oletuksena 30 päivän konversioikkunaa.
  • Smart Bidding ‑strategiat, kuten CPA-tavoite, tehostettu klikkauskohtainen hinta ja tavoiteltu mainostuotto, laskevat ja optimoivat konversiot valitsemasi ikkunan mukaan.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Etsi muokattava konversiotapahtuma. Klikkaa sen nimeä Nimi-sarakkeesta.
  4. Klikkaa Asetukset-osiosta Muokkaa asetuksia.
  5. Klikkaa Konversionseurantajakso. Valitse avattavasta valikosta, kuinka pitkään konversioita seurataan mainoksen vuorovaikutuksen jälkeen. Seurantajakson pituus voi olla 1–30, 60 tai 90 päivää konversion lähteestä riippuen. Suosittelemme kuitenkin vähintään seitsemän päivää kestäviä seurantajaksoja, jotta saat riittävän kattavat konversiotiedot.
    • Jos kyseessä on view-through-konversio, valitse View-through-konversioin seurantajakso ja valitse vaihtoehto avattavasta luettelosta.
  6. Klikkaa Valmis.