Tietoja konversionseurantajaksoista

Konversionseurantajakso on asiakkaan tekemästä mainoksen klikkauksesta alkava ajanjakso, jonka aikana osto tai muu konversio kirjataan Google Adsiin.

Google Adsissa voit muuttaa konversionseurantajakson asetusta kaikille seuraamillesi verkkosivu- ja tuontitapahtumien konversioille, sovelluksen sisäisten toimintojen konversioille ja puhelukonversioille.

Edut

Konversionseurantajakson asetus sopii hyvin yrityksille, jotka haluavat hallinnoida konversioidensa mittausta entistä tarkemmin – etenkin, jos yrityksen myymien tuotteiden ostosykli ei sovi oletusarvon mukaiseen 30 päivän konversionseurantajaksoon. Jos määrität pitkän konversionseurantajakson, näet myös konversioreitin alkupään avainsanat attribuutioraporteissa.

Esimerkki

Oletetaan, että mainostat viikon mittaisella mainoskampanjalla ja asiakkaasi on käytettävä tarjous viikon kuluessa mainoksen klikkauksesta. Haluat mitata mainoskampanjan konversioita, joten vaihdat konversionseurantajakson asetukseksi seitsemän päivää. Näin saat paremman käsityksen kyseisenä lyhyenä ajanjaksona harjoittamasi mainonnan arvosta.

Muista, että jos asetat konversionseurantajaksoksi seitsemän päivää, seitsemän päivää klikkauksen jälkeen saatuja konversioita ei kirjata. Tämä tarkoittaa, etteivät kyseiset konversiot näy raporteissasi. Myös attribuutioraporttien viiveraportti rajataan seitsemään päivään, joten et näe, kuinka monta konversiota sait Google Adsin avulla seuraavan seitsemän päivän aikana.

Toimintaperiaate

Voit määrittää kullekin konversiotoiminnollesi eri konversionseurantajakson, kun luot konversion asetusten määrittämisen yhteydessä tai myöhemmin.

Voit myös muuttaa konversionseurantajaksoa aina halutessasi. Muista vain, että kaikki muutokset koskevat siitä lähtien kaikkia konversioita. Jos siis käytössä on 30 päivän konversionseurantajakso ja vaihdat asetukseksi 10 päivää, 10 päivän seurantajakso koskee vain kyseisestä päivästä alkaen kirjattavia konversioita.

Esimerkki

Tässä esimerkissä käsitellään konversionseurantajakson toimintaa siinä tapauksessa, että joku klikkaisi mainostasi 1. maaliskuuta:

• 1. maaliskuuta: Konversionseurantajakson pituudeksi määritetään 30 päivää. Tämän hetken ja maaliskuun 30. päivän väliset konversiot huomioidaan tässä klikkauksessa.
  • 7. maaliskuuta: Konversionseurantajakson asetukseksi vaihdetaan 10 päivää. Konversiot ajalta ennen 10. maaliskuuta huomioidaan 1. maaliskuuta tehdyssä klikkauksessa.
  • 16. maaliskuuta: Konversionseurantajaksoa muutetaan taas ja pituudeksi määritetään 20 päivää. Tähän klikkaukseen liittyvää 13. maaliskuuta toteutunutta konversiota ei huomioida takautuvasti, vaikka kyseistä konversiota ei laskettu mukaan edelliseenkään seurantajaksoon. Tulevat konversiot, jotka syntyvät ennen 20. maaliskuuta, otetaan kuitenkin huomioon 1. maaliskuuta tehdyssä klikkauksessa.

Seurantajakson valitseminen

Etkö tiedä, mikä konversionseurantajakso kannattaa valita? Tutustu attribuutioraporteissasi olevaan viiveraporttiin. Siitä näet, kuinka käyttäjien tekemien mainosklikkausten ja konversioiden välinen aika vaihtelee. Kun tämä on tiedossa, saat paremman käsityksen konversionseurantajakson ihannepituudesta.

Esimerkki

Jos 75 prosenttia konversioista toteutuu 25–30 päivää klikkauksen jälkeen, huolehdi siitä, että seurantajaksosi ulottuu vähintään näin pitkälle. Muuten konversioita voi jäädä kirjaamatta.

Muista, että attribuution viiveraportissa otetaan huomioon viive vain google.comissa tehdyistä klikkauksista, jotka johtavat konversioon. Raportissa ei näy niiden konversioiden viivettä, jotka kirjataan Google Display ‑verkostossa tai muiden hakukumppaneiden verkostoissa tehdyille klikkauksille.

Vaikutus attribuutioraportteihin

Attribuutioraportit näyttävät konversioreitit valitsemanasi seurantajaksona. Viimeisen klikkauksen konversiot ja avustetut konversiot näkyvät attribuutioraporteissa seuraavasti:

• Raportissa näytetään ainoastaan ne viimeisen klikkauksen konversiot, jotka sisältyvät valitsemaasi konversionseurantajaksoon.
  • Avustetut konversiot näytetään 30, 60 ja 90 päivän konversionseurantajaksoissa riippumatta konversionseurantajakson asetuksesta. Konversioon johtaneen klikkauksen täytyy kuitenkin sisältyä konversionseurantajaksoon, jotta tällaiset klikkaukset näytetään.

Tietoja view-through-konversioiden seurantajaksoista

Voit myös valita eri seurantajakson view-through-konversioita varten. Näin voit valita, kuinka pitkään mainoksen näyttämisen jälkeen konversioita seurataan.

Jos et muokkaa view-through-konversionseurantajaksoa, kun luot uuden konversion, oletusseurantajakso on yksi päivä.

Päivitämme view-through-konversioiden oletusseurantajakson 30 päivästä 1 päivään 29.3.2017 alkaen. Tämä tarkoittaa, että vain päivän kuluessa mainoksen näytöstä toteutuneet konversiot raportoidaan view-through-konversioina. Muutos koskee uusia ja nykyisiä konversiotapahtumia, joissa käytetään oletusarvoista seurantajaksoa. Jos olet jo lyhentänyt konversiotapahtuman view-through-konversioiden seurantajaksoa, tämä muutos ei vaikuta siihen.

Ohjeet

Voit halutessasi valita konversionseurantajakson aina, kun luot uuden konversion. Jos haluat muokata nykyistä konversiota, noudata seuraavia ohjeita:

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Muistettavaa

• Konversionseurantajakson pituus voi olla 1–90 päivää konversioiden lähteestä riippuen. Suosittelemme kuitenkin vähintään 7 päivää kestäviä seurantajaksoja, jotta saat kattavammat konversiotiedot.
  • Jos et muokkaa konversionseurantajaksoa, konversioidesi yhteydessä käytetään 30 päivän oletusseurantajaksoa.
  • Smart Bidding ‑strategiat, kuten CPA-tavoite, tehostettu klikkauskohtainen hinta ja tavoiteltu mainostuotto, laskevat ja optimoivat konversiot valitsemasi seurantajakson mukaan.
  • Et voi muuttaa sovellusasennuksen konversiotoimintojen konversionseurantajaksoa – se on pituudeltaan aina 30 päivää.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta  ja valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Etsi muokattava konversiotapahtuma. Klikkaa sen nimeä Nimi-sarakkeesta.
  4. Klikkaa Asetukset-osiosta Muokkaa asetuksia.
  5. Klikkaa Konversionseurantajakso. Valitse avattavasta valikosta, kuinka pitkään konversioita seurataan mainoksen vuorovaikutuksen jälkeen. Seurantajakson pituus voi olla 1–30, 60 tai 90 päivää konversion lähteestä riippuen. Suosittelemme kuitenkin vähintään seitsemän päivää kestäviä seurantajaksoja, jotta saat riittävän kattavat konversiotiedot.
    • Jos kyseessä on view-through-konversio, valitse View-through-konversioin seurantajakso ja valitse vaihtoehto avattavasta luettelosta.
  6. Klikkaa Valmis.