Merk nettstedet ditt for dynamisk remarketing

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

For at du skal kunne vise dynamiske annonser til folk som har besøkt nettstedet ditt, må du legge til Google-taggen og hendelseskodebiten for dynamisk remarketing på nettstedet. Du kan lime inn Google-taggen på alle sidene på nettstedet, akkurat som den er, og den gir deg tilgang til grunnleggende remarketingfunksjoner i Google Ads. Hendelseskodebiten samler inn data om bestemte handlinger knyttet til produkter eller tjenester. Det etableres så samsvar mellom disse dataene og datafeeden din, og ut fra dette opprettes det personlig tilpassede annonser som skal brukes til dynamisk remarketing. Hvilke data som samles inn via hendelseskodebiten, kommer an på den aktuelle bedriftstypen.

I denne artikkelen finner du en detaljert veiledning i hvordan du kan konfigurere taggen for dynamisk remarketing. Du kan finne ut mer om konfigurering av dynamisk remarketing i konfigureringsveiledningen for dynamisk remarketing på nettet. Det finnes også en konfigureringsveiledning for dynamisk remarketing for apper.

Før du begynner

Hvis du har konfigurert Google-taggen til å spore besøkende på nettstedet ditt, kan du se at den består av Google-taggen og en hendelseskodebit. Finn ut hvordan du kan konfigurere konverteringssporing for nettstedet ditt.

Korrekt konfigurasjon av taggen er helt avgjørende for at du skal oppnå så gode resultater som mulig med dynamiske remarketingkampanjer, men det kan være vrient i og med at koden på nettstedet må tilpasses slik at den dynamisk sender data tilbake til Google Ads. For at taggingen av nettstedet skal bli korrekt, bør du ha tidligere erfaring med å redigere kode eller innhente hjelp fra en med større teknisk innsikt enn deg selv. Du kan også gå gjennom vanlige problemer med formatering av kode.

Merk: Google Ads tillater ikke at det implementeres tagger på sider knyttet til tilbud som er underlagt begrensninger i retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene for personlig tilpasset annonsering

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Google Ads-taggen består av Google-taggen din og hendelseskodebiten, som sammen sporer remarketinghendelsene dine. Hendelseskodebiten samler inn data, for eksempel ID-ene for produktene eller tjenestene folk undersøker på nettstedet ditt, og totalverdien av de aktuelle varene. Hendelseskodebiten informerer Google-taggen om når det skal overføres mer detaljerte data om remarketinghendelser. Du kan se kodebitene for Google-taggen og hendelseskodebiten når du konfigurerer datakilden til Google Ads-taggen. Ut fra disse dataene kan Google Ads bruker vise tilpassede annonser til de besøkende på nettstedet ditt, og annonsene minner dem på dette besøket. Slik konfigurerer du dette:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  5. Klikk på Datakildene dine i sidemenyen til venstre.
  6. Klikk på Konfigurer taggen i kortet for Google Ads-taggen.
    • Hvis du allerede har konfigurert Google-taggen, kan du redigere den ved å klikke på prikkeikonet og så på Endre kilden.
  7. Velg «Samle inn bestemte attributter eller parametere for å gi annonser et personlig preg».
    • Dette alternativet kalles også «dynamisk remarketing» og gjør det mulig å vise annonser til folk på remarketinglistene dine basert på aktiviteten deres på nettstedet ditt eller i appen din.
  8. Velg den bedriftstypen som best representerer produktene og tjenestene du tilbyr, og som definerer parameterne for dynamisk remarketing-tagger.
    • Bedriftstypen brukes i taggene dine slik at det innhentes informasjon om aktivitet på nettstedet ditt som gjelder spesifikt for bedriftstypen din. Hvis du ikke finner bedriftstypen din i listen, velger du «Annet (tilpasset alternativ)».
  9. Klikk på Opprett og fortsett.
    • Du kan også klikke på Lagre og fortsett hvis du redigerer i stedet for å opprette.
  10. Da får du se alternativene for «Tag-konfigurasjon». Klikk på Installer taggen selv for å finne tagkoden du legger til på nettsidene dine. Du kan også sende en e-post til nettutvikleren din eller bruke Google Tag Manager (du finner en detaljert veiledning i hvordan du kan bruke Tag Manager, når du klikker på dette alternativet).
    • For å legge til remarketing på nettstedet ditt, kan du kopiere koden og lime den inn mellom <head></ head>-taggene på nettstedet.
    • Du må legge til Google-taggen på alle sidene på nettstedet. Hendelseskodebiten må kun legges til bestemte sider for å måle remarketinghendelser, for eksempel produktsider, handlekurvsider eller sider der kjøp bekreftes. Finn ut mer om hendelsesparametere for de ulike bedriftstypene.
  11. Klikk på Ferdig.

Spor hendelser for bedriftstypen din

For detaljert veiledning om hvordan du fyller ut hendelseskodebiten for bedriften din, kan du lese hvordan du bruker hendelsesparametere for bedriftstypen din.

Oppdatering av taggen

Hvis du allerede har lagt til Google-taggen på nettstedet, og du vil begynne å bruke dynamisk remarketing, trenger du bare å legge til en hendelseskodebit for remarketing. Hendelseskodebiten skal installeres på sider som skal spore remarketinghendelser. Eksempler på dette er produktsider eller handlekurver. Såfremt kodebiten er plassert etter Google-taggen, kan du sette den inn hvor som helst i koden. Nedenfor ser du et eksempel på taggen til en forhandler, der Google-taggen er blå og hendelseskodebiten og -parameterne er gjengitt i grønt.
Merk: Navnene på hendelsesparametere og unike verdier skal være på engelsk. Det betyr at du for eksempel må bruke cart, ikke carrinho, selv om språket er brasiliansk portugisisk.

Dynamiske parametere og hendelsesparametere i hendelseskodebiten skal være gjengitt i JavaScript Literal Object-notasjon, et format for overføring av strukturerte data via nettverkstilkoblinger. Google-taggen (gtag.js) er en liste over nettagger som brukes til måling av Googles nettsteder, konverteringssporing og remarketingprodukter.

I eksempelet nedenfor kan du se parameterne for bedriftstypen «detaljhandel». Du må bruke de rette navnene på hendelsesparameterne (f.eks. «id») for bedriftstypen din. Se alle hendelsesparameterne etter vertikal

<!-- Google tag(gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments)
;}
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
</script>
<!-- Event snippet for Example dynamic remarketing page -->
<script>
gtag('event', 'add_to_cart', {
value: 345.89,
items: [{
origin: 'NYC'
destination: 'PAR',
google_business_vertical: 'flights'
},
{
origin: 'PAR'
destination: 'LON',
google_business_vertical: 'flights'
},
{
id: '123456',
location_id: 'LON',
google_business_vertical: 'hotels'
}]
});

</script>

Avanserte alternativer

Slå av innsamling av data

Du kan velge å slå av innsamlingen av data for bruk i personlig tilpasset annonsering fra brukere som ikke ønsker å se personlig tilpassede annonser. Du kan også gjøre det for å sørge for at du overholder California Consumer Privacy Act (CCPA). Du kan endre den globale nettstedstaggen og slå av innsamlingen av data for personlig tilpasset annonsering for bestemte brukere på nettstedet ditt. Du kan også velge å ekskludere alle brukere fra California i Målgruppestyring-delen i Google Ads-kontoen din.