Stappen om dynamische remarketing te implementeren

Als u dynamische advertenties wilt weergeven aan mensen die uw site hebben bezocht, voegt u de algemene sitetag en het fragment voor dynamische remarketinggebeurtenissen toe. De algemene sitetag kan zonder wijzigingen worden gekopieerd naar alle pagina's van uw site en biedt basisremarketingfuncties in Google Ads. Het gebeurtenisfragment verzamelt gegevens over specifieke acties gerelateerd aan producten of services, die vervolgens worden gekoppeld aan uw datafeed en worden gebruikt om advertenties te maken voor dynamische remarketing. Welke gegevens er worden verzameld met het gebeurtenisfragment, is afhankelijk van uw bedrijfstype.

Dit artikel maakt deel uit van de handleiding waarmee u dynamische remarketing voor internet kunt instellen. Het bevat gedetailleerde instructies over hoe u uw tag voor dynamische remarketing kunt instellen. Lees het artikel over dynamische remarketing voor apps als u uw app wilt instellen.

Opmerking: Een tag correct instellen is essentieel om tot de best mogelijke prestaties voor uw dynamische remarketingcampagnes te komen. Het kan een lastig proces zijn om de code van uw website aan te passen om dynamische gegevens terug te sturen naar Google Ads. U moet weten hoe u wijzigingen in de code van uw pagina aanbrengt of u kunt de hulp inroepen van een technische persoon die dit kan doen om uw website te taggen.

Voordat u begint

Als u de Google Ads-tag voor remarketing heeft ingesteld in het nieuwe Google Ads, ziet u de nieuwe Google Ads-tag. Deze bestaat uit een algemene sitetag en een optioneel gebeurtenisfragment. Als u de oude AdWords-tag op uw website heeft geïnstalleerd met JavaScript, werkt deze nog steeds, maar we raden aan de nieuwe Google Ads-tag te gebruiken. Meer informatie over de wijzigingen in de Google Ads-remarketingtag.

Als u niet bekend bent met de code van uw website, kunt u samenwerken met een webontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond. U kunt ook het artikel veelvoorkomende problemen met code-opmaak lezen.

Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Instructies

Het fragment voor dynamische remarketinggebeurtenissen verzamelt gegevens, zoals de ID's van de producten of services die mensen op uw website hebben bekeken en de totale waarde van artikelen. Google Ads gebruikt deze gegevens om custom advertenties weer te geven aan bezoekers van uw website en hen te herinneren aan hun bezoek aan uw website. Dit kunt u als volgt instellen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram .
  3. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  4. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
  5. Klik in de kaart 'Google Ads-tag' op Tag instellen.
    • Als u al een Google Ads-tag heeft ingesteld, kunt u de tag bewerken door eerst op het menu met drie stippen 3-dot icon.png te klikken en vervolgens op Bewerken.
  6. Selecteer 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren'.
    • Een andere naam voor deze optie is 'Dynamische remarketing'. Hiermee kunt u aan mensen op uw remarketinglijsten advertenties laten zien op basis van hun activiteit op uw site of in uw app.
  7. Selecteer de bedrijfstypen die van toepassing zijn op uw producten en services.
    • Als u het bedrijfstype instelt, verzamelen uw tags informatie over activiteit op uw website die specifiek is voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt weergegeven, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
  8. Selecteer de bedrijfstypeparameters die u wilt bijhouden.
  9. Klik op Maken en doorgaan.
  10. Zodra het installatiescherm wordt weergegeven, zijn de algemene sitetag en het gebeurtenisfragment klaar voor gebruik. U kunt de code kopiëren, Tag Manager gebruiken, de tag downloaden of naar een webmaster e-mailen.
    1. Als u remarketing in uw site wilt integreren, kopieert u de code en plakt u deze tussen de tags <head> en </head> van de website.
    2. De algemene sitetag moet aan elke pagina van uw site worden toegevoegd. Het gebeurtenisfragment hoeft alleen te worden toegevoegd aan bepaalde pagina's om remarketinggebeurtenissen te meten, zoals productpagina's, winkelwagenpagina's of aankoopbevestigingspagina's. Meer informatie over gebeurtenisparameters voor elk bedrijfstype
  11. Klik op Gereed.

Gebeurtenissen bijhouden voor uw bedrijfstype

Voor gedetailleerde instructies over hoe het gebeurtenisfragment wordt ingevuld voor uw bedrijfstype, leest u hoe u gebeurtenisfragmenten gebruikt voor uw bedrijfstype.

Uw tag updaten

Als u al een algemene sitetag heeft toegevoegd aan uw site en u dynamische remarketing wilt gaan gebruiken, hoeft u alleen een gebeurtenisfragment voor remarketing toe te voegen. Het gebeurtenisfragment moet worden geïnstalleerd op pagina's die remarketinggebeurtenissen bijhouden, zoals productpagina's of winkelwagentjes. Het kan overal in de code worden geplaatst, na de algemene sitetag. Hier volgt een voorbeeld van de tag van een verkoper waarin de algemene sitetag blauw is en het gebeurtenisfragment en de gebeurtenisparameters groen zijn.
Opmerking: De gebeurtenisparameter en de namen van de unieke waarden moeten in het Engels zijn. Gebruik bijvoorbeeld cart in het Engels en niet winkelwagen voor Nederland.

Dynamische en gebeurtenisparameters in het gebeurtenisfragment moeten gebruikmaken van JavaScript Literal Object Notation, een indeling waarmee gestructureerde gegevens via een netwerkverbinding kunnen worden verzonden. De algemene sitetag (gtag.js) is een webtaggingbibliotheek voor producten van Google voor sitemeting, conversies bijhouden en remarketing.

Het voorbeeld hieronder toont de parameters voor het bedrijfstype 'Detailhandel'. U moet de juiste namen voor gebeurtenisparameters gebruiken (zoals ecomm_prodid) voor uw bedrijfstype. Zie alle gebeurtenisparameters per branche

<!-- Algemene sitetag (gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments)
;}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
</script>
<!-- Gebeurtenisfragment voor voorbeeldpagina voor dynamische remarketing -->
<script>
 gtag('event', 'add_to_cart', {
    value: 345.89,
   items: [{
      origin: 'NYC'
      destination: 'PAR',
      google_business_vertical: 'flights'
      origin: 'PAR'
      destination: 'LON',
      google_business_vertical: 'flights'
      id: '123456',
      location_id: 'LON',
      google_business_vertical: 'hotels'

</script>