Uw website taggen voor dynamische remarketing

Als u ondertiteling in uw taal wilt, schakelt u YouTube-ondertiteling in. Klik onderaan de videospeler op het icoon Instellingen, selecteer Ondertiteling en kies vervolgens uw taal.

Als u dynamische advertenties wilt weergeven aan mensen die uw site hebben bezocht, voegt u de algemene sitetag en het fragment voor dynamische remarketinggebeurtenissen toe. De algemene sitetag kan zonder wijzigingen naar alle pagina's van uw site worden gekopieerd en biedt basisremarketingfuncties in Google Ads. Het gebeurtenisfragment verzamelt gegevens over specifieke acties gerelateerd aan producten of services, die vervolgens worden gekoppeld aan uw datafeed en worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te maken voor dynamische remarketing. Welke gegevens er worden verzameld met het gebeurtenisfragment, is afhankelijk van uw bedrijfstype.

Dit artikel bevat gedetailleerde instructies over hoe u uw tag voor dynamische remarketing kunt instellen. Lees de handleiding voor het instellen van dynamische remarketing voor internet voor meer informatie over hoe u dynamische remarketing instelt. Er is ook een handleiding voor het instellen van dynamische remarketing voor apps.

Voordat u begint

Als u de Google Ads-tag voor remarketing heeft ingesteld in het nieuwe Google Ads, ziet u de nieuwe Google Ads-tag. Deze bestaat uit een algemene sitetag en een optioneel gebeurtenisfragment. Als u de oude AdWords-tag op uw website heeft geïnstalleerd met JavaScript, werkt deze nog steeds, maar we raden aan de nieuwe Google Ads-tag te gebruiken. Meer informatie over de wijzigingen in de Google Ads-remarketingtag.

Zorg ervoor dat u uw tags correct instelt, zodat uw dynamische remarketingcampagnes zo goed mogelijk kunnen presteren. Het kan een lastig proces zijn om de code van uw website aan te passen om dynamische gegevens terug te sturen naar Google Ads. Als u uw website correct wilt taggen, moet u weten hoe u wijzigingen in de code van uw pagina aanbrengt of roept u de hulp in van een technische persoon die hier verstand van heeft. U kunt ook het stuk over veelvoorkomende problemen met code-opmaak lezen.

Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren

Instructies

De Google Ads-tag bestaat uit een algemene sitetag en het gebeurtenisfragment, die samenwerken om uw remarketinggebeurtenissen te meten. Het gebeurtenisfragment verzamelt gegevens, zoals de ID's van de producten of services die mensen op uw website hebben bekeken en de totale waarde van artikelen. Het gebeurtenisfragment laat de algemene sitetag weten wanneer deze uitgebreidere gegevens over een remarketinggebeurtenis moet verzenden. U ziet de codefragmenten voor de algemene sitetag en het gebeurtenisfragment als u de gegevensbron voor de Google Ads-tag instelt. Google Ads gebruikt deze gegevens om aangepaste advertenties weer te geven aan bezoekers van uw website en hen te herinneren aan uw website. Als u dit wilt instellen, moet u het volgende doen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapsicoon Google Ads | tools [Icon].
  3. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  4. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
  5. Klik in de kaart Google Ads-tag op Tag instellen.
    • Als u al een Google Ads-tag heeft ingesteld, kunt u de tag bewerken door eerst op het menu met 3 stippen 3-dot icon.png en vervolgens op Bewerken te klikken.
  6. Selecteer 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren'.
    • Een andere naam voor deze optie is Dynamische remarketing. Hiermee kunt u mensen op uw remarketinglijsten advertenties laten zien op basis van hun activiteit op uw site of in uw app.
  7. Selecteer de bedrijfstypen die van toepassing zijn op uw producten en services en die de parameters voor dynamische remarketingtags definiëren.
    • Het bedrijfstype geeft aan dat uw tags informatie moeten verzamelen over activiteit op uw website die specifiek is voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt vermeld, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
  8. Klik op Maken en doorgaan.
    • Of op Opslaan en doorgaan als u een tag bewerkt in plaats van dat u een tag maakt.
  9. Dan worden de opties voor 'Tags instellen' weergegeven. Klik op De tag zelf installeren om de tagcode te vinden die u aan de pagina's van uw website gaat toevoegen. U kunt de code ook naar uw webontwikkelaar e-mailen of Google Tag Manager gebruiken (als u op die optie klikt, ziet u gedetailleerde instructies voor het gebruik van Tag Manager).
    • Als u zelf remarketing in uw site wilt integreren, kopieert u de code en plakt u deze tussen de tags <head> en </head> van de website.
    • De algemene sitetag moet aan elke pagina van uw site worden toegevoegd. Het gebeurtenisfragment hoeft alleen te worden toegevoegd aan bepaalde pagina's om remarketinggebeurtenissen te meten, zoals productpagina's, winkelwagenpagina's of aankoopbevestigingspagina's. Meer informatie over gebeurtenisparameters voor elk bedrijfstype.
  10. Klik op Gereed.

Gebeurtenissen bijhouden voor uw bedrijfstype

Voor gedetailleerde instructies over hoe het gebeurtenisfragment wordt ingevuld voor uw bedrijfstype, leest u hoe u gebeurtenisfragmenten gebruikt voor uw bedrijfstype.

Uw tag updaten

Als u al een algemene sitetag aan uw site heeft toegevoegd en u dynamische remarketing wilt gaan gebruiken, hoeft u alleen een gebeurtenisfragment voor remarketing toe te voegen. Het gebeurtenisfragment moet worden geïnstalleerd op pagina's die remarketinggebeurtenissen bijhouden. Dit kunnen productpagina's of winkelwagens zijn. Het fragment kan overal in de code worden geplaatst, na de algemene sitetag. Hier volgt een voorbeeld van de tag van een verkoper waarin de algemene sitetag blauw is en het gebeurtenisfragment en de gebeurtenisparameters groen zijn.
Opmerking: De gebeurtenisparameter en de namen van de unieke waarden moeten in het Engels zijn geschreven. Gebruik bijvoorbeeld cart in het Engels en niet winkelwagen voor Nederland.

Dynamische parameters en gebeurtenisparameters in het gebeurtenisfragment moeten gebruikmaken van JavaScript Literal Object Notation, een indeling waarmee gestructureerde gegevens via een netwerkverbinding kunnen worden verzonden. De algemene sitetag (gtag.js) is een webtaggingbibliotheek voor producten van Google voor sitemeting, conversies bijhouden en remarketing.

Het voorbeeld hieronder toont de parameters voor het bedrijfstype Detailhandel. U moet de juiste namen voor gebeurtenisparameters gebruiken (zoals 'id') voor uw bedrijfstype. Bekijk alle gebeurtenisparameters per branche

<!-- Algemene sitetag (gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments)
;}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
</script>
<!-- Gebeurtenisfragment voor voorbeeld van een dynamische remarketingpagina -->
<script>
 gtag('event', 'add_to_cart', {
    value: 345.89,
   items: [{
      origin: 'NYC'
      destination: 'PAR',
      google_business_vertical: 'flights'
    },
    {
      origin: 'PAR'
      destination: 'LON',
      google_business_vertical: 'flights'
    },
    {
      id: '123456',
      location_id: 'LON',
      google_business_vertical: 'hotels'
    }]
});

</script>

Geavanceerde opties

Verzameling van remarketinggegevens uitschakelen

U kunt de verzameling van gepersonaliseerde advertentiegegevens uitschakelen voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen bekijken of voor uw eigen nalevingsdoeleinden. U kunt de algemene sitetag wijzigen en de verzameling van gepersonaliseerde advertentiegegevens uitschakelen voor bepaalde gebruikers op uw site of ervoor kiezen alle gebruikers uit Californië uit te sluiten in het gedeelte 'Doelgroepbeheer' van uw Google Ads-account.