Om automatisk tagging

Automatisk tagging er en funktion, som du skal aktivere, før du kan gøre følgende:

• Spore konverteringer på dit website i alle browsere
  • Importere konverteringsdata fra Google Analytics samt andre eksterne kilder, f.eks. dit kunderelationsstyringssystem (CRM, Customer Relation Management) til Google Ads
  • Importere Google Ads-kampagnedata og -omkostningsdata til Google Analytics-rapporter
  • Importere Google Analytics-engagements-metrics for dit website, f.eks. afvisningsprocent og gennemsnitlig sessionsvarighed, til Google Ads-rapporter

Denne artikel beskriver, hvordan automatisk tagging fungerer, og hvordan det aktiveres.

Bemærk! Hvis du vil fortsætte med at spore Google Ads-trafik ved hjælp af manuelle tags, skal du tillade manuel tagging (UTM-værdier) for at tilsidesætte automatisk tagging under ejendomsindstillingerne på din Google Analytics-konto.
Nogle browsere kræver automatisk tagging for at spore konverteringer.

Hvorfor bruge sporing af offlinekonverteringer?

Automatisk tagging er en påkrævet funktion, som, når den bruges sammen med Google Ads-konverteringssporing eller Google Analytics, giver dig mulighed for at se, hvor ofte klik på dine annoncer fører til værdifuld kundeaktivitet på dit website, f.eks. køb på dit website, telefonopkald, download af apps, tilmeldinger til nyhedsbreve osv. Opsætningsprocessen er forskellig, alt efter hvilken type konvertering du sporer, så første skridt på vejen mod at opsætte konverteringssporing er at vælge en konverteringskilde – med andre ord, hvor konverteringerne stammer fra.

Automatisk tagging er også nødvendig for virksomheder, der vil spore offlinekonverteringer, f.eks. salg, der er sket i din fysiske butik på baggrund af din onlineannoncering.

Sådan fungerer det

Når nogen har klikket på din annonce, tilføjer automatisk tagging nogle ekstra oplysninger i den webadresse, som folk klikker på for at komme til dit website. De tilføjes ved hjælp af parameteren GCLID, som er en forkortelse for "Google Click Identifier" (Google-klik-id). Hvis nogen f.eks. klikker på din annonce for www.eksempel.dk, vil din endelige webadresse være www.eksempel.dk/?gclid=123xyz. Hvis du har aktiveret automatisk tagging og har et Google Analytics-tag på dit website, lagres GCLID i en ny Google Analytics-cookie på dit websites domæne (få flere oplysninger om, hvordan websitekonverteringer spores i Google Ads).

Sommetider oprettes GCLID på tidspunktet for en eksponering, og ikke via et klik. I disse tilfælde bruges det samme GCLID, hvis en bruger klikke på den samme annonce igen. I klikeffektivitetsrapporten tælles flere klik på den samme annonce af samme bruger som flere klik i samme GCLID-række.

En lille procentdel af alle websites tillader ikke vilkårlige webadresseparametre og viser en fejlside, når automatisk tagging er slået til. Kontakt din webmaster for at finde ud af, om dette gælder dit website, eller aktivér automatisk tagging, og foretag en test ved at klikke på din annonce. Hvis linket til dit website fungerer, kan du bruge automatisk tagging. Hvis du får en fejlmeddelelse, skal du slå automatisk tagging fra på din Google Ads-konto. Bed derefter din webmaster om at tillade vilkårlige webadresseparametre, før du aktiverer automatisk tagging igen.

Hvis dit website anvender omdirigeringer, er det også vigtigt at sikre, at GCLID overføres til den endelige landingsside, for at spore konverteringer.

Bemærk! Når du opretter en ny konverteringshandling, aktiveres automatisk tagging automatisk, hvis du ikke allerede bruger konverteringssporing på tværs af konti. Hvis du bruger konverteringssporing på tværs af konti, skal du aktivere automatisk tagging manuelt på hver af dine underordnede konti. Sådan kontrollerer du, om automatisk tagging er aktiveret

Konfigurer automatisk tagging

Automatisk tagging er som standard deaktiveret. Aktivér funktionen ved at følge nedenstående vejledning. Hvis du ikke har mulighed for at bruge automatisk tagging, kan du bruge manuel tagging til at importere Google Ads-data i Google Analytics.

De fleste brugere administrerer nu deres konti via den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du stadig bruger den forrige AdWords-oplevelse, skal du vælge Forrige nedenfor. Få flere oplysninger

1. Log ind på din AdWords-konto på https://adwords.google.com.
  2. Klik på tandhjulsmenuen, og vælg Kontoindstillinger.My account and preferences tab
  3. I afsnittet "Sporing" skal du klikke på Rediger ud for "Automatisk tagging".
  4. Hvis du vil aktivere automatisk tagging, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Automatisk tagging af destinationswebadresse.
  5. Klik på Gem ændringer.