Automaattinen taggaus

Automaattinen taggaus on ominaisuus, jonka avulla voit

• seurata verkkosivustollasi tapahtuvia konversioita kaikilla selaimilla
  • tuoda Google Adsiin tärkeiden tapahtumien dataa Google Analyticsista sekä muista ulkoisista lähteistä, kuten CRM- eli asiakkuudenhallintajärjestelmästä
  • tuoda Google Adsin kampanja- ja kustannusdataa Google Analyticsin raportteihin
  • tuoda Google Analyticsin sivustoihin liittyviä aktivoitumismittareita (kuten välitön poistuminen prosenteissa ja istunnon keskimääräinen kesto) Google Adsin raportteihin.

Automaattinen taggaus on nyt oletuksena päällä uusilla tileillä. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten automaattinen taggaus toimii ja miten voit laittaa sen päälle tai pois.

Huom. Jos haluat jatkossakin seurata Google Ads ‑liikennettä manuaalisten tagien avulla etkä halua luoda integrointeja Analyticsin ja Google Adsin välille, voit kerätä datan taggaamalla mainostesi kohde-URL-osoitteet manuaalisesti UTM-parametreilla. Google Analytics 4:ssä (GA4) automaattista taggausta priorisoidaan manuaaliseen taggaukseen verrattuna ohitusvaihtoehdon puuttumisen vuoksi.
Joillakin selaimilla konversioiden seuraaminen edellyttää automaattisen taggauksen käyttöä.

Miksi automaattista taggausta kannattaa käyttää?

Kun käytät automaattista taggausta yhdessä Google Adsin konversioseurannan tai Google Analyticsin kanssa, saat tietoa siitä, kuinka tehokkaasti mainosten klikkaukset johtavat verkkosivustollasi arvokkaaseen toimintaan, kuten ostoksiin, puheluihin, sovellusten latauksiin ja uutiskirjeiden tilauksiin. Asetukset valitaan eri tavoin sen mukaan, mitä konversiotyyppiä haluat seurata. Konversioseurannan käyttöönotto alkaakin tärkeän tapahtuman lähteen valitsemisella (lähde on kanava, josta tärkeät tapahtumat tulevat).

Automaattisen taggauksen käyttäminen on välttämätöntä yrityksille, jotka haluavat seurata offline-konversioita, kuten online-mainonnalla saatua toimipistemyyntiä.

Näin se toimii

Kun joku klikkaa mainostasi, automaattinen taggaus lisää klikattuun URL-osoitteeseen GCLID-nimisen lisätietoparametrin eli Googlen klikkaustunnuksen. Jos joku klikkaa esimerkiksi sivuston www.example.com mainosta, lopullinen URL-osoite on muotoa www.example.com/?gclid=123xyz. Jos olet laittanut automaattisen taggauksen päälle ja sivustollasi on Google Analytics ‐tagi, GCLID-parametri tallennetaan sivuston verkkotunnuksen uuteen Google Analytics ‐evästeeseen (lue lisää siitä, miten Google Ads seuraa verkkosivustolla tapahtuvia konversioita).

Joskus GCLID luodaan impression eikä klikkauksen yhteydessä. Jos käyttäjä tällaisessa tapauksessa klikkaa samaa mainosta uudelleen, järjestelmä käyttää samaa GCLID-tunnistetta. Jos käyttäjä klikkaa samaa mainosta monta kertaa, klikkaukset näkyvät Click View ‑raportissa samalla GCLID-rivillä.

Pieni osa verkkosivustoista ei salli mielivaltaisia URL-parametreja. Tällaisilla sivustoilla voi näkyä virhesivu, kun automaattinen taggaus laitetaan päälle. Tarkista web-kehittäjältä, koskeeko tämä sinua, tai testaa sitä klikkaamalla mainostasi. Jos sivustollesi vievä linkki toimii, voit käyttää automaattista taggausta. Jos saat virheilmoituksen, sinun on laitettava automaattinen taggaus pois päältä Google Ads ‑tililläsi. Pyydä sitten web-kehittäjääsi sallimaan mielivaltaiset URL-parametrit, ennen kuin laitat automaattisen taggauksen uudelleen päälle.

Jos verkkosivustollasi käytetään uudelleenohjauksia, on myös tärkeää varmistaa, että GCLID välitetään lopulliselle laskeutumissivulle, jotta konversioita voidaan seurata.

Huom. Kun luot uuden tärkeän tapahtuman, automaattinen taggaus tulee automaattisesti käyttöön, jos MCC-tilin alainen konversioseuranta ei ole jo käytössäsi. Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa, laita automaattinen taggaus päälle manuaalisesti jokaisella alatason tilillä. Katso, miten voit tarkistaa, onko automaattinen taggaus päällä.

Automaattisen taggauksen laittaminen päälle tai pois

Automaattinen taggaus on oletuksena päällä uusilla tileillä. Voit tarkistaa automaattisen taggauksen tilan ja laittaa sen päälle tai pois seuraamalla alla olevia ohjeita. Jos et voi käyttää automaattista taggausta, käytä manuaalista taggausta, jotta voit tuoda Google Ads ‑datan Google Analyticsiin.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kuva automaattisen taggauksen käyttöönotosta Google Adsissa

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Tilin asetukset.
  3. Klikkaa Automaattinen taggaus.
  4. Näet automaattisen taggauksen tilan. Voit laittaa automaattisen taggauksen päälle merkitsemällä "Taggaa URL-osoite, jota ihmiset klikkaavat mainoksestani" ‑kohdan ruudun valituksi tai pois päältä poistamalla valinnan.
  5. Klikkaa Tallenna.

Ongelmia?

Linkitysongelman korjaaminen

Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.

Web to App Connect

Jos sinulla on sekä verkkosivusto että mobiilisovellus, voit ottaa käyttöön sovelluksen konversioseurannan Web to App Connectin avulla. Kun olet ottanut käyttöön konversioseurannan ja täsmälinkityksen (jonka avulla voit linkittää mainoksista suoraan yrityssovellukseen), asiakkaasi voivat käyttää sovellusta saumattomasti ja voit saada keskimäärin kaksi kertaa suuremman konversioprosentin sovellukseesi johtavista mainoksen klikkauksista kuin mobiilisivuston klikkauksista.

Web to App Connectilla asiakkaat voivat helposti suorittaa loppuun haluamansa tapahtuman, esimerkiksi ostoksen, rekisteröitymisen tai tuotteen lisäämisen ostoskoriin. Lisäksi voit Web to App Connect ‑käyttöliittymästä seurata näitä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia ja saada suosituksia kampanjan parantamiseksi.

Näin pääset alkuun Web to App Connectin käytössä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi. Siirryt Web to App Connect ‑käyttöliittymään.

Lue lisää konversioiden parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.