Opret tilpassede kolonner

Vil du kun se en bestemt del af dine data i kolonnerne? I stedet for "CTR" (klikrate) foretrækker du måske at få vist "CTR for computere" og "CTR for mobilenheder". Du kan oprette tilpassede kolonner for at få specifikke visninger af dine data, så du hurtigt kan finde de oplysninger, der er vigtigst for dig.
I denne artikel viser vi dig, hvordan du opretter tilpassede kolonner, og hvordan du føjer disse kolonner til dine statistiktabeller.

Hvorfor bruge tilpassede kolonner?

Tilpassede kolonner er en smart løsning, hvis du kun vil have vist udvalgte data for en bestemt metric. Tilpassede kolonner giver dig også mulighed for at oprette din helt egen metric ud fra de metrics, der findes i Google Ads i forvejen. Her er et eksempel: Michaels virksomhed bruger en metric med navnet "Andel af klik fra mobilenheder", som er defineret som antallet af klik fra mobilenheder divideret med det samlede antal klik. Der er ingen kolonne for denne metric på siden Kampagner, så Michael beslutter sig for at oprette sin egen tilpassede kolonne:

• Først navngiver han kolonnen "Klik fra mobilenheder" og tilføjer en beskrivelse: "Denne kolonne er en beregning af klik fra mobilenheder divideret med det samlede antal klik". Beskrivelsen gør det lettere for andre brugere af kontoen at forstå, hvilke data der vises i kolonnen.
  • Derefter vælger kan metric'en Antal klik og tilføjer segmentet Enhed > Mobiltelefoner, så der kun vises klik fra mobilenheder.
  • Han tilføjer ÷ og tilføjer metric'en Antal klik igen, dvs. det samlede antal klik.
  • Til sidst gemmer han den nye kolonne.

Nu kan Michael altid se denne metric på siden Kampagner, når han har behov for det.

Vejledning

Følg nedenstående fremgangsmåde for at oprette en tilpasset kolonne.

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. I sidemenuen til venstre skal du klikke på Kampagner, Annoncegrupper, Annoncer og udvidelser eller Søgeord.
    • Bemærk! På siden "Annoncer og udvidelser" skal du sørge for, at du har valgt "Annoncer" øverst på siden.
  3. Klik på ikonet for kolonner Kolonner øverst til højre i tabellen, og vælg derefter Rediger kolonner.
  4. Klik på sektionen Tilpassede kolonner og derefter på Ny kolonne.
  5. Angiv følgende oplysninger for kolonnen:
    • Angiv et navn, der skal bruges som kolonneoverskrift.
    • Angiv en beskrivelse af kolonnen, som skal vises, når du holder markøren over kolonneoverskriften.
    • Klik på + Metric, og vælg derefter en metric, f.eks. antal klik eller eksponeringer. For nogle metrics' vedkommende kan metric-dataene indsnævres efter segment. Hvis du f.eks. kun vil have vist antal klik fra mobilenheder, skal du vælge metric'en Antal klik. Derefter skal du i sektionen "Segment", som vises til højre, klikke på Enhed og vælge Mobiltelefoner.
    • Opret kolonnebetingelserne ved hjælp af de matematiske tegn, og vælg formatering for kolonneindholdet: Antal, Procentdel eller Valuta. Hvis du f.eks. vil beregne, hvor stor en procentdel mobilklik udgør af det samlede antal klik i en kampagne, skal du vælge Antal klik med segmentet "Mobiltelefoner" som første metric. Klik derefter på tegnet ÷, og vælg Antal klik som næste metric. Vælg til sidst Procentdel som kolonneformat.
  6. Klik på Gem, når du er færdig med at angive kolonneoplysninger. Du bliver derefter ført tilbage til siden "Rediger kolonner".
  7. Vælg din nye tilpassede kolonne, og klik derefter på Anvend for at få den vist i statistiktabellen.

Ligesom standardkolonnerne i Google Ads kan tilpassede kolonner filtreres, sorteres, downloades og bruges til at tilpasse det effektivitetsoversigtsdiagram, der vises over statistiktabellen. Få flere oplysninger om, hvordan du tilpasser dine tabeller og diagrammer