Link YouTube-kanaler og Google Ads-konti

Hvis du linker en YouTube-kanal til en Google Ads-konto, får den linkede Google Ads-konto mulighed for at vise annoncer baseret på interaktioner med din kanals videoer. Den linkede Google Ads-konto kan tildeles adgang til metrics for organisk visning af videoannoncer samt mulighed for at vise annoncer for personer, der besøger og interagerer med din kanal, og få indsigt i, hvordan folk interagerer med din kanal, når de har set dine annoncer.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du linker YouTube-kanaler og Google Ads-konti.

Sådan fungerer det

Når du linker en YouTube-kanal til en Google Ads-konto, kan ejeren af YouTube-kanalen vælge at gøre følgende funktioner tilgængelige for din linkede Google Ads-konto:

• Antal visninger: Se organiske (ikke-betalte) metrics for dine videoer.
  • Remarketing: Opret remarketinglister på baggrund af seernes tidligere interaktion på de linkede kanaler.
  • Engagement: Se metrics for opnåede handlinger fra videoannoncer på de linkede kanaler.

Du kan linke flere Google Ads-konti til samme YouTube-kanal og flere YouTube-kanaler til samme Google Ads-konto.

Vær opmærksom på følgende:

Vejledning

Opret eller fjern link til Google Ads-konti på YouTube

Link en Google Ads-konto til en YouTube-kanal

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Klik på Indstillinger og derefter på Kanal.
  3. Klik på fanen Avancerede indstillinger.
  4. Klik på Link konto.
  5. Navngiv linket, angiv et Google Ads-kunde-id, og vælg, hvilke tilladelser der skal gives.
  6. Klik på Udfør.
  7. Klik på Gem.
  8. Når ejeren af Google Ads-kontoen godkender din anmodning, bliver din YouTube-kanal linket til Google Ads-kontoen.

Fjern linket fra en YouTube-kanal til en Google Ads-konto

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Klik på Indstillinger og derefter på Kanal.
  3. Klik på fanen Avancerede indstillinger.
  4. Klik på Fjern link ud for den konto, du vil fjerne linket til.
  5. Klik på Fjern link i vinduet.
  6. Klik på Gem.

Opret eller fjern link til YouTube-kanaler i Google Ads

Hvis du vil linke en YouTube-kanal til din Google Ads-konto, skal du have administratoradgang til din Google Ads-konto. Hvis du ikke har administratoradgang til din Google Ads-konto, kan den ikke linkes til YouTube-kanalen. På siden "Kontoadgang" i Google Ads kan du tjekke dit adgangsniveau og se, hvem der har administratoradgang til din konto. Få flere oplysninger om adgangsniveauer på din Google Ads-konto.

Link en YouTube-kanal til en Google Ads-konto

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | tools [Icon] øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Klik på Info under "YouTube".
  5. Klik på plusknappen .
    • Klik på Tilføj kanal, hvis det er første gang, du linker en YouTube-kanal til din Google Ads-konto.
  6. Søg efter en kanal via dialogboksen "Link en YouTube-kanal" (du kan f.eks. angive dens webadresse).
  7. Vælg en af følgende muligheder:
    • Vælg Jeg ejer kanalen, og klik på Gå til YouTube, hvis YouTube-kanalen tilhører dig.
    • Hvis YouTube-kanalen ikke tilhører dig:
      1. Vælg En anden ejer denne kanal, og angiv kanalejerens mailadresse.
      2. Klik på pil ned ud for "Se anmodningsmeddelelse" for at gennemgå den mail, der sendes til kanalejeren.
      3. Klik på Send anmodning. Når ejeren af YouTube-kanalen godkender din anmodning, bliver kanalen linket til din Google Ads-konto.

Fjern linket fra en Google Ads-konto til en YouTube-kanal

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | tools [Icon] øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Klik på Info under "YouTube".
  5. Find kanalen, og klik på Fjern link i kolonnen "Handling".

Annuller en linkanmodning, du har sendt

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | tools [Icon] øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Klik på Info under "YouTube".
  5. Find kanalen, og klik på Annuller anmodning i kolonnen "Handling".

Acceptér en linkanmodning, du har modtaget

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | tools [Icon] øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Klik på Info under "YouTube".
  5. Find den kanal, du har modtaget linkanmodningen fra, under "Linkanmodninger". I kolonnen "Status" står der "Skal godkendes af dig".
  6. Klik på Se anmodning for at se oplysninger om linkanmodningen.
  7. Hvis du vil godkende linket, skal du klikke på Godkend.
    • Klik på Afvis, hvis du vil afvise linkanmodningen.