Om konverteringsspårning över flera konton

Om du har flera Google Ads-konton kan du spåra konverteringar i samtliga konton – hundratals om du så vill – med hjälp av ett enda konverteringskodavsnitt (även kallat tagg). Detta kan du göra med funktionen för konverteringsspårning över flera konton.

För att kunna använda denna funktion måste du ha ett Google Ads-förvaltarkonto (MCC) så att du kan skapa konverteringsåtgärder som kan användas i alla dina konton.

Fördelar

Konverteringsspårning över flera konton är en smidig lösning för personer och företag som hanterar flera Google Ads-konton. Detta är några av fördelarna:
  • Färre kodavsnitt och rapporter Skapa en tagg för konverteringsspårning och använd den i flera konton samtidigt.
  • Enklare och mer innehållsrika rapporter Attributionsrapporter över flera konton innehåller sammanslagen data från alla dina konton som använder funktionen. Du kan dessutom se hur människor använder dina sökord i alla dina konton innan de konverterar. Om du använder konverteringsspårning över flera konton ska du använda Attributionsrapporter i förvaltarkontot (MCC).
  • Färre felberäkningar Med färre taggar på webbplatsen är risken mindre att samma konvertering räknas flera gånger.
  • Snabbare webbplats Färre taggar innebär mindre HTML på din webbplats. Det betyder att sidorna går fortare att läsa in för dina kunder.

Exempel

Anta att du driver ett hotell. Du använder flera Google Ads-konton för att skicka trafik till en bokningssida på din webbplats, och varje Google Ads-konto har en egen tagg för konverteringsspårning.

Du loggar in på ditt förvaltarkonto och skapar en konverteringsåtgärd över flera konton så att du kan spåra alla hotellbokningar. Sedan lägger du till taggen på bokningssidan. Samma tagg spårar då konverteringar för alla Google Ads-konton som hanteras av ditt förvaltarkonto och som använder konvertering över flera konton.

Så fungerar det

Inställningen av konverteringsspårning över flera konton sker i fyra steg:

Skapa en konverteringsåtgärd över flera konton i ditt förvaltarkonto – precis som du gör med vilken annan typ av konverteringsåtgärd som helst.
Lägg vid behov till den nya taggen för konverteringsspårning på konverteringssidorna på din webbplats. (Behåll den gamla taggen på webbplatsen tills vidare så att du inte går miste om några konverteringar.)
Välj de konton som du vill tillämpa konverteringsspårning över flera konton på.
När du har valt konverteringsperiod tar du bort den gamla taggen för konverteringsspårning från webbplatsen.

Om dina kundkonton redan har konverteringar kan du sluta använda de kontospecifika konverteringsåtgärderna och i stället använda konverteringsåtgärder över flera konton. Här följer en översikt över skillnaderna mellan de båda typerna:

Konverteringsåtgärder över flera konton Kontospecifika konverteringsåtgärder
Kund i ett förvaltarkonto (MCC) Skapas och är kund i ett enskilt konto (inte förvaltarkonto)
Spåras över flera konton Spåras i ett enda konto
Gäller befintliga konton i ett förvaltarkonto och nya konton efter hand som de skapas Gäller enbart det konto där de skapas

Effekt på dina konton

Ett Google Ads-konto kan använda kontospecifika konverteringar eller konverteringar över flera konton. Det kan inte använda båda.

Om du hanterar konverteringsåtgärder för ett kundkonto i ditt förvaltarkonto kan kundkontot inte längre använda sina egna konverteringsåtgärder. (Befintlig konverteringsstatistik försvinner inte och kontospecifika konverteringsåtgärder kan användas igen om konverteringsåtgärder över flera konton inaktiveras senare.)

Strukturera dina konton

Om du använder fler än ett förvaltarkonto ska du tänka extra noga på vilket förvaltarkonto du ska använda när du hanterar konverteringar för ditt företag. Här följer några exempel på strukturer du kan använda:

• Om du använder olika byråer för sök- och displayannonsering: Ställ in konverteringsspårning över flera konton i ett förvaltarkonto som hanterar alla dina konton och som samtliga byråer kan använda.
  • Om du har flera produktsortiment som leder till samma konvertering: Ställ in konverteringsspårning i ett förvaltarkonto som hanterar kontona för samtliga produktsortiment.
  • Om du har flera produktsortiment som leder till olika konverteringar: Bestäm om du ska ställa in konverteringsspårning separat för varje produktsortiment eller ställa in ett primärt förvaltarkonto för samtliga produktsortiment.

Viktigt att tänka på

• Kundkonton kan se men inte göra ändringar i konverteringsåtgärder över flera konton. Dessa typer av konverteringsåtgärder kan endast ändras från ett förvaltarkonto.
  • Mål-CPA använder kampanjspecifika konverteringar, oavsett om det rör sig om konverteringar över flera konton eller kontospecifika konverteringar.
  • Om du använder konverteringsspårning över flera konton måste du importera alla mål och transaktioner från Google Analytics till det förvaltarkonto som skapade dessa åtgärder för konverteringsspårning över flera konton. För tillfället fortsätter alla mål eller transaktioner som du redan har importerat att räkna konverteringar. I framtiden kommer det dock inte längre att finnas stöd för mål och transaktioner i kundkontot.
  • Befintlig data om kontospecifika konverteringar finns alltid tillgänglig i Google Ads när konverteringar över flera konton är aktiverat.
  • Om du vill dela konverteringsåtgärder över flera kundkonton ställer du in delning direkt från förvaltarkontot. Konverteringsåtgärder kan inte delas mellan kundkonton.
  • Google Ads-taggar som används för MCC-konton får prioritet över taggar på kontonivå. Observera att detta inte gäller Google Analytics.