Om annonseauksjonen i Displaynettverket

Annonser i Displaynettverket deltar i mange ulike annonseauksjoner. Før de deltar i de aktuelle auksjonene, bruker Google Ads en intern annonseauksjon for å finne ut hvilke annonser som skal sendes inn, rekkefølgen annonsene skal vises i, og hvor mye annonsene kommer til å koste. Annonsene dine rangeres blant andre annonsørers annonser på grunnlag av annonserangeringen, som er basert på budsjettet ditt samt kampanjemålene og kvalitetspoengene dine. Dette betyr at hvis annonsegruppen din har mange flere kvalitetspoeng enn annonsegruppen rett under din, kan annonsene dine bli rangert høyere. Annonsene dine rangeres blant andre annonsørers annonser på grunnlag av verdien du kan oppnå ved å vinne auksjonen.

Hvordan blir du belastet?

Du belastes inntil verdien som leveres i tråd med kampanjeinnstillingene dine. Hvis du for eksempel velger Betal for konverteringer for bannerannonsekampanjen din, belastes du bare for konverteringene som leveres.

Hvorfor bruker vi auksjoner?

Under auksjoner avgjøres det på en rettferdig måte hvilke annonser som skal vises i Displaynettverket. Det faktum at annonser rangeres i annonseauksjoner på grunnlag av bud, kampanjemål og kvalitetspoeng, er fordelaktig både for annonsører, publisister og brukere. Annonsemuligheter tilordnes annonsørene som tillegger den aktuelle muligheten størst verdi, på annonseplasser som har størst sjanse for å oppnå gode resultater. Annonser vises til brukerne de er mest relevante for.