Over de advertentieveiling voor het Display Netwerk

Display Netwerk-advertenties nemen deel aan meerdere advertentieveilingen. Hieraan voorafgaand maakt Google Ads gebruik van een interne advertentieveiling om te bepalen welke advertenties worden ingediend, in welke volgorde dat gebeurt en hoeveel deze advertenties kosten. Uw advertenties worden gerangschikt ten opzichte van de advertenties van andere adverteerders op basis van de advertentierangschikking. Deze is gebaseerd op uw campagnedoelen, budget en kwaliteitsscore. Dit betekent dat uw advertenties een hogere positie kunnen behalen als de kwaliteitsscore van uw advertentiegroep in voldoende mate hoger is dan de score van de advertentiegroep onder die van u. Uw advertenties worden gerangschikt ten opzichte van de advertenties van andere adverteerders op basis van de waarde die voor u kan worden gegenereerd door de veiling te winnen.

Hoe worden de kosten in rekening gebracht?

De kosten worden in rekening gebracht op basis van de gegenereerde waarde zoals vastgelegd in de campagne-instellingen. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om in uw display-campagne alleen te betalen voor conversies, worden er alleen kosten in rekening gebracht voor gegenereerde conversies.

Waarom gebruiken we een veiling?

Een veiling is een eerlijke manier om de advertenties te selecteren die in het Display Netwerk worden weergegeven. In een advertentieveiling wordt de positie van advertenties bepaald door biedingen, campagnedoelen en kwaliteitsscore, wat gunstig is voor iedereen: adverteerders, uitgevers en gebruikers. De mogelijkheid om te adverteren wordt toegekend aan de adverteerder die hieraan de meeste waarde hecht, in een advertentieruimte die naar verwachting zorgt voor de beste prestaties. De advertentie wordt weergegeven aan gebruikers voor wie deze het meest relevant is.