Display-verkoston mainoshuutokauppa

Display-verkoston mainokset osallistuvat useisiin mainoshuutokauppoihin. Ennen huutokauppoihin osallistumista Google Ads päättää sisäisen mainoshuutokaupan perusteella, mitkä mainokset lähetetään huutokauppoihin, missä järjestyksessä mainokset näkyvät ja paljonko kyseiset mainokset maksavat. Mainostesi sijoittuminen toisten mainostajien mainoksiin nähden perustuu mainossijaan, joka puolestaan perustuu kampanjasi tavoitteisiin, budjettiin ja laatupisteisiin. Jos mainosryhmäsi laatupisteet ovat riittävän paljon paremmat kuin heti sen alapuolella olevan mainosryhmän laatupisteet, mainoksesi voivat sijoittua korkeammalle. Lisäksi mainostesi sijoittuminen toisiin mainoksiin nähden perustuu siihen arvoon, jonka huutokaupan voittaminen voi tuottaa sinulle.

Mistä sinua veloitetaan?

Sinulta veloitetaan enintään sen arvon verran, jonka mainos sinulle tuottaa kampanja-asetustesi mukaan. Jos esimerkiksi valitset Display-mainoskampanjaasi konversioista maksamisen, sinua veloitetaan vain kampanjan tuottamista konversioista.

Miksi huutokauppaa käytetään?

Huutokauppa on reilu tapa valita mainokset, jotka näkyvät Display-verkostossa. Huutokaupassa mainokset asetetaan järjestykseen hintatarjousten, kampanjatavoitteiden ja laatupisteiden perusteella, joten siitä on hyötyä niin mainostajille, julkaisijoille kuin käyttäjillekin. Mainostamaan pääsevät ne mainostajat, joille mainonta tuottaa eniten arvoa, ja mainospaikat valitaan sen perusteella, mitkä niistä tuovat todennäköisimmin tuloksia. Mainokset näkyvät käyttäjille, joille ne sopivat parhaiten.