Om budfunktioner i displaykampagner

Når du annoncerer med displaykampagner, kan du angive dine bud på forskellige måder i din kampagne. Google Ads bruger dine bud i annonceauktionen for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine annoncer.

Når din annonce er kvalificeret til at blive vist, kontrollerer Google Ads, om du ønsker at bruge tilpassede bud eller dit standardbud, og om du har budjusteringer.

• Standardbud: Hvis du ikke har et tilpasset bud til de situationer, hvor din annonce vises på en placering, der passer til din målretning, bruger Google Ads standardbuddet for din annoncegruppe.
  • Tilpassede bud: Hvis du har aktiveret bud for én enkelt målretningsmetode, f.eks. emner, bruger Google Ads dette bud i de situationer, hvor dine annoncer vises på websites med relation til det pågældende emne.
  • Budjusteringer: Du kan angive budjusteringer på kampagne- og annoncegruppeniveau for at få mere kontrol over, hvor og hvornår din annonce vises.

I denne artikel kan du læse om forskellene mellem de budfunktioner, der er tilgængelige i displaykampagnerne, og hvordan Google Ads vælger, hvilken indstilling for budgivning der skal bruges sammen med dine annoncer.

Sådan fungerer budfunktioner

Standardbud

Hvis du bruger manuel budgivning, har du allerede angivet et bud på annoncegruppeniveau. Hvis du bruger porteføljestrategier, har du angivet et bud på porteføljeniveauet. Hvis du ikke har aktiveret tilpassede bud (eller dine tilpassede bud ikke gælder for de steder, hvor din annonce vises), bruger Google Ads dit standardbud. Dit standardbud kan nedarves fra dit annoncegruppebud eller fra dit porteføljebud.

Hvis du f.eks. har angivet et annoncegruppebud på 10 DKK, og du ikke har aktiveret tilpassede bud, så viser kolonnen "Standard maks. CPC" beløbet for dit annoncegruppebud, og du kan ikke redigere dette bud fra statistiktabellen.

Tilpassede bud

Hvis du gerne vil angive bud for en individuel målretningsmetode i din annoncegruppe, kan du bruge tilpassede bud. Disse er de maks. CPC- eller maks. vCPM-bud, som du kan angive.

Hvis du f.eks. aktiverer tilpassede bud for placeringer, kan du angive maks. CPC-bud på individuelle placeringer, som du tilføjer. Når du aktiverer tilpassede bud for en målretningsmetode, bruger vi disse bud på Displaynetværket.

Vigtigt! Du kan kun angive tilpassede bud på én målretningsmetode inden for hver annoncegruppe.

Budjusteringer

Budjusteringer giver dig mulighed for at hæve eller sænke det budbeløb, vi bruger, og dermed få større kontrol over, hvor og hvornår din annonce vises.

Budjusteringer udgør en procentvis ændring i dine bud. De anvendes på de bud, som Google Ads bruger til at vise din annonce: Dine tilpassede bud eller annoncegruppebuddene, hvis der ikke er angivet tilpassede bud. Budjusteringer for enhver målretningsmetode på annoncegruppeniveau kan indstilles fra -90 % til +900 %.

Du kan angive budjusteringer på kampagneniveau (for tidspunkter, dage og lokationer) og på annoncegruppeniveau for individuelle målretningsmetoder. Du kan dog ikke have budjusteringer og tilpassede bud for den samme målretningsmetode. Budjusteringer for enhed er tilgængelige på både kampagne- og annoncegruppeniveau.

Hvis du foretager flere justeringer i den samme kampagne, ganges alle budjusteringerne sammen for at bestemme, hvor meget buddene hæves eller sænkes. Få flere oplysninger om budjusteringer

Du kan ikke angive budjusteringer på søgeord (uanset kampagnetype). Du kan angive tilpassede bud på søgeord, eller du kan bruge dine standardbud.

Smart prissætning

Hvis du bruger Udvidet pris pr. klik (ECPC, Enhanced cost-per-click) med manuel budgivning, justerer smart prissætning muligvis dine CPC-bud (CPC, cost-per-click) for displaykampagner eller søgekampagner med displayudvidelse. Det sparer dig for tid og arbejde ved at estimere værdien af klik og justere bud automatisk, hvilket øger effektiviteten med hensyn til at nå dine mål.

Med smart prissætning kan Google Ads reducere buddet for en webside, hvis det er mindre sandsynligt, at et klik fra den pågældende webside resulterer i et resultat af værdi for virksomheden (f.eks. onlinesalg, registrering, telefonopkald eller tilmelding til nyhedsbrev). Der tages højde for mange forskellige faktorer, f.eks. hvilke søgeordslister eller koncepter der har aktiveret annoncen, og hvilken type webside eller app annoncen er blevet vist på.

Sådan fastsætter Google Ads indstillinger for budgivning for din annonce

Når din annonce er kvalificeret til at blive vist på Displaynetværket, kontrollerer Google Ads først, om der er et tilpasset bud. Hvis du har angivet et relevant tilpasset bud for en målretningsmetode, vil dette bud blive brugt i annonceauktionen. Hvis du ikke har angivet et relevant tilpasset bud, ser Google Ads efter standardbuddet. Annoncegruppebuddet bruges som standardbuddet.

Der anvendes budjusteringer, når det indledende bud er angivet. Om en af dine budjusteringer er relevant. Hvis en person f.eks. ser indhold på en mobilenhed, og du konfigurerer en budjustering for mobilenheder, anvendes denne justering på det bud, der er valgt i trin 1 (tilpasset eller standard).

Foruden at angive budjusteringer på tværs af din kampagne kan du også angive dem for mobile enheder og målretningsmetoder, f.eks. emner eller placeringer, i en annoncegruppe. Disse justeringer ganges med dit standardbud eller dit tilpassede bud og med eventuelle budjusteringer, som du har angivet for hele din kampagne.

Eksempel

Lad os f.eks. sige, at du for din displaykampagne angiver et tilpasset bud på 10 DKK for den interessebaserede målgruppe "fodboldfans", en budjustering på +20 % for den demografiske kategori "mænd" og en justering af lokationsbaseret bud på kampagneniveau på +10 % for personer i Argentina. Google Ads bruger dit tilpassede bud på 10 DKK, hver gang din annonce vises til personer med tilknytning til den valgte interesse. Hvis annoncen også vises til personer i den demografiske kategori "mænd", lægger vi 20 % af det tilpassede bud til maks. CPC-buddet, så det bliver 12 DKK, når annoncen vises til disse personer. Og hvis disse personer er i Argentina, lægger vi 10 % af dit tilpassede bud gange budjusteringen efter demografi til, så maks. CPC-buddet bliver 13,20 DKK.

Sådan ser regnestykket ud: Tilpasset bud: 10 DKK Budjustering efter demografi: 10 DKK x (+20 %) = 12 DKK Justering af lokationsbaseret bud: 12 DKK x (+10 %) = 13,20 DKK Det deraf følgende bud for mandlige fodboldfans i Argentina: 13,20 DKK

Sådan aktiverer du annoncegruppebud, tilpassede bud og budjusteringer for dine annoncegrupper

• Hvis du vil redigere buddene for dine annoncegrupper eller søgeord, kan du få flere oplysninger under Rediger dine bud.
  • Hvis du vil aktivere budjustering i displaykampagnerne, kan du få flere oplysninger under Tilføj eller fjern budjustering.