Opprett en sesongbasert kampanje

Dra nytte av bestemte merkedager, som nyttårsaften, valentinsdagen eller halloween, for å markedsføre produktene dine på nettet. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du maksimerer avkastningen (ROI) for Google Ads-kampanjene dine rundt en bestemt sesong eller høytid.

Eksempel

Claude eier den franske restauranten «Delish bouche» i Oslo. Han ønsker å markedsføre sin spesialkomponerte nyttårsmeny, slik at kundene enkelt kan bestille på forhånd.

Før sesonger eller høytider

1. Målrett annonsene dine mot de mest relevante kundene

Opprett en egen kampanje

Vi anbefaler at du oppretter en ny, separat kampanje for julesesongen. Du kan da tilordne kampanjen et spesifikt budsjett, og eventuelt også bruke den neste jul hvis du er fornøyd med resultatene. Alt du trenger å gjøre, er å aktivere kampanjen på nytt om et års tid.

Finn ut hvordan du oppretter en kampanje.

Eksempel

Claude oppretter «Spesial nyttårsmeny» som ny kampanje i Google Ads-kontoen sin.

Gjør klar kampanjen din i god tid

Ettersom det kan gå noen dager før annonsen din godkjennes, er det lurt å opprette annonsen noen dager på forhånd og stoppe den midlertidig. Når du så er klar til å aktivere annonsen, gjenopptar du visningen.

Finn ut hvordan du setter en annonse på pause, eller gjenopptar den.

Eksempel

Claude oppretter annonsekampanjen for nyttårsmenyen sin allerede i november, og stopper den midlertidig frem til 10. desember. Den endelige menyen er da klar, og kampanjen kjøres i gang igjen.

Vær spesifikk for å nå ut til interesserte kunder

Denne kampanjen skal være et verktøy du kan bruke for å nå ut til dem som er mest interessert i det du tilbyr. Sørg for at du tilpasser søkeordlisten, annonseteksten og landingssiden din til den aktuelle høytiden.

Finn ut hvordan du oppretter gode tekstannonser og velger de beste søkeordene.

Eksempel

Claude velger blant annet «restaurant nyttårsaften» «spesialmeny nyttårsaften» og «nyttårsaften middag» som søkeord. Deretter oppretter han en annonse som fører direkte til nyttårsmenyen:

Eksklusiv nyttårsmiddag
delishbouche.example.com/NewYear
Fransk meny spesialkomponert av chef Claude
Reserver bord til nyttårsaften – fra 500 kr!

Bruk stedsmålretting

Uansett hvor flott annonsen din er, må den vises på riktig sted for å gi gode resultater. Ved hjelp av stedsmålretting i Google Ads kan du nå frem til kundene der de er, og der bedriften din kan betjene dem.

Les mer om målretting mot bestemte steder.

Eksempel

Siden Claudes restaurant ligger i Oslo, bestemmer han seg for å målrette bare mot denne byen. Annonsene vises dermed til kunder som befinner seg i Oslo, og (som standard) til kunder som søker etter «Oslo».

2. Ikke gå glipp av muligheter rundt sesonger eller høytider på grunn av faktureringsproblemer

Unngå avviste innbetalinger

Hvis innbetalingen din avvises, kan annonsene dine dessverre ikke vises. Ettersom sesongbaserte kampanjer har knappe tidsrammer, er det viktig at alt går som smurt. Før kampanjens startdato bør du derfor sette deg inn i noen av de vanligste årsakene til at innbetalinger avvises, slik at du kan unngå at dette skjer med deg.

Finn ut hva som er vanlige årsaker til avviste innbetalinger, og hvordan du kan oppdage slike problemer i kontoen din.

Legg til en alternativ betalingsmåte

For å unngå at en avvist innbetaling fører til at annonsene dine plutselig slutter å kjøre, anbefaler vi at du legger inn en alternativ betalingsmåte. Dette er særlig viktig hvis du bruker automatiske innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten din av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi omgående reservekredittkortet ditt, slik at annonsene dine fortsetter å kjøre.

Finn ut hvordan du legger til et reservekredittkort.

Unngå at dagsbudsjettet tar slutt i denne perioden

Når kampanjebudsjettet er oppbrukt, avsluttes annonsevisningen inntil det kommer inn mer penger. Sørg på forhånd for at du har et passende dagsbudsjett. På den måten unngår du å miste klikk fordi kampanjene stopper opp, eller at du bruker mer enn du har råd til. Husk at andre annonsører også kan bruke ekstra ressurser på Google Ads-kampanjene sine rundt spesielle sesonger eller høytider.

Finn ut mer om teknikkene for effektiv bruk av kampanjebudsjettet.

Hvis du bruker bankoverføring, må du passe på at betalingen kommer frem i tide.

Hold et øye med saldoen din og se om nylig utførte betalinger er gjennomført.

I den forrige utgaven av AdWords klikker du først på tannhjulikonet og deretter på Fakturering og betalinger.

I den nye utgaven av Google Ads klikker du først på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen din, og klikker deretter på Fakturering og betalinger under «Konfigurasjon». Finn ut hvilken utgave av Google Ads du bruker.

Vi sender deg dessuten en e-post når vi mottar pengeoverføringene dine. Merk at vi trenger et referansenummer for å knytte innbetalingen din til riktig konto.

Det kan ta opptil to uker fra betalingen initieres og til pengene mottas, så vær ute i god tid før høytiden starter!

Finn ut mer om hvordan du løser problemer med bankoverføringer.

3. Spor kampanjeresultatene dine

Planlegg på forhånd slik at du kan måle antall konverteringer

Hvis du vil vite hvilke av søkeordene eller annonsene dine som ga de mest innbringende klikkene og konverteringene (f.eks. salg), kan du bruke konverteringssporing i Google Ads. Med denne funksjonen kan du skreddersy de fremtidige sesongbaserte kampanjene dine.

Finn ut hvordan du konfigurerer konverteringssporing.

Eksempel

Claude tar i januar en gjennomgang av kampanjen sin, og legger merke til at søkeuttrykket «nyttårsaften middag» ga 76 anrop fra potensielle kunder, og dermed var betydelig mer effektivt enn «spesialmeny nyttårsaften». Ut fra dette funnet velger han å by høyere for «valentinsdag middag» enn «spesialmeny valentinsdag» når han planlegger Valentinsdag-kampanjen sin.

Merk nettadressene dine for å få bedre innsikt i besøkende og kunder på nettstedet ditt

Med Google Analytics blir det enklere for deg å se hvordan de besøkende kommer til og navigerer rundt på nettstedet ditt. Denne informasjonen hjelper deg å tjene mest mulig på kundene som kommer til nettstedet ditt gjennom Google Ads. Du kan deretter evaluere resultatene for den sesongbaserte kampanjen din, og finne ut hva som kan gjøres enda bedre neste gang.

Slik knytter du sammen Analytics- og Google Ads-kontoene dine.

Eksempel

Claude kan ved hjelp av denne kampanjen finne ut mer om hvordan de besøkende bruker nettstedet hans. Ved hjelp av Analytics oppdager han at besøkende som klikker på annonsen hans, ofte forlater nettstedet fra Kontakt-siden. Han innser at noe må gjøres med denne siden, og får hjelp av nettredaktøren til å legge til adresse og telefonnummer på menysiden før Valentinsdag-kampanjen starter.

I sesongen eller høytiden

4. Sørg for at annonsene dine kjører når det virkelig gjelder

Hvis du vil endre noe i siste øyeblikk, oppretter du en ny annonse.

I stedet for å redigere annonseteksten kan du opprette nye annonser for å teste ut hvilke varianter som fungerer best. De av annonsene som gir best resultater, vises automatisk oftere. Fordelen med å opprette nye annonser i stedet for å redigere en eksisterende, er at du kan kjøre den opprinnelige annonsen mens de nye annonsene går gjennom godkjenningsprosessen.

Les mer om hvordan du oppretter en ny tekstannonse.

Eksempel

Claude følger nøye med på kampanjeresultatene, og i midten av desember bestemmer han seg for å opprette en ny annonse som har mindre fokus på ham, og mer fokus på maten. Den nye annonseteksten er: «Reserver bord til en romantisk nyttårsmiddag». Han sender inn den nye varianten til godkjenning mens den opprinnelige annonsen kjører.

Forsikre deg om at annonsen din vises

Hvis du er usikker på om annonsen din vises, kan du bruke verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser, eller gå direkte til kontoen din for å kontrollere annonsestatusen og kontostatistikken din. For å unngå å påvirke annonseresultatene er det viktig at du motstår fristelsen til å søke etter din egen annonse på Google Søk.

Finn ut hvordan du finner annonsen din eller bruker feilsøkingsprogrammet vårt.