Opprett sesongbaserte kampanjer

Når du markedsfører produktene og tjenestene dine på nettet, kan du få drahjelp av bestemte merkedager, som nyttårsaften, valentinsdagen eller halloween. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du maksimerer avkastningen for Google Ads-kampanjene dine rundt en bestemt sesong eller høytid.

Eksempel

Claude eier den franske restauranten «Delish bouche» i Oslo. Han ønsker å markedsføre sin spesialkomponerte nyttårsmeny, slik at kundene enkelt kan bestille på forhånd.

Før sesonger eller høytider

1. Målrett annonsene dine mot de mest relevante kundene

Opprett en egen kampanje

Vi anbefaler at du oppretter en ny, separat kampanje for sesongen. Du kan da tilordne kampanjen et spesifikt budsjett, og eventuelt også bruke den neste år hvis du er fornøyd med resultatene. Alt du trenger å gjøre, er å aktivere kampanjen på nytt om et års tid.

Finn ut hvordan du oppretter kampanjer.

Eksempel

Claude oppretter «Nyttårsmeny» som en ny kampanje i Google Ads-kontoen sin.

Gjør klar kampanjen din i god tid

Ettersom det kan gå noen dager før annonsene dine godkjennes, er det lurt å opprette annonsene noen dager før de skal kjøres, og sette dem på pause. Når øyeblikket har kommet der du skal aktivere annonsene, kan du oppheve pausen og gjenoppta visningen.

Finn ut hvordan du kan sette annonser på pause eller gjenoppta kjøringen av dem.

Eksempel

Claude oppretter annonsekampanjen for nyttårsmenyen sin allerede i november, og setter den på pause frem til 10. desember. Den endelige menyen er da klar, og kampanjen kjøres i gang.

Vær spesifikk for å nå ut til interesserte kunder

Denne kampanjen skal være et verktøy du kan bruke for å nå ut til dem som er mest interessert i det du tilbyr. Sørg for at du tilpasser listen din over søkeord samt annonseteksten og landingssiden din etter den aktuelle høytiden.

Finn ut hvordan du kan opprette gode tekstannonser og velge de beste listene over søkeord.

Eksempel

Claude velger blant annet «restaurant nyttårsaften» «spesialmeny nyttårsaften» og «nyttårsmiddag» som søkeord. Han oppretter så en annonse som fører brukerne direkte til nyttårsmenyen:

Festmiddag på nyttårsaften
delishbouche.example.com/nyttår
Kjøkkensjef Claude har satt sammen en festmeny
Reserver bord til nyttårsaften – fra 500 kr!

Bruk stedsmålretting

Uansett hvor flott annonsen din er, må den vises på riktig sted for å gi gode resultater. Med stedsmålretting i Google Ads kan du nå ut til kundene der de er, og der bedriften din kan betjene dem.

Finn ut mer om å målrette annonser mot bestemte steder.

Eksempel

Siden Claudes restaurant ligger i Oslo, bestemmer han seg for å målrette bare mot denne byen. Annonsene vises dermed til kunder som befinner seg i Oslo, og (som standard) til kunder som søker etter «Oslo», uansett hvor de befinner seg.

2. Ikke gå glipp av muligheter rundt sesonger eller høytider på grunn av faktureringsproblemer

Unngå betalinger som ikke går gjennom

Hvis innbetalingen din for annonsering ikke går gjennom, kan annonsene dine dessverre ikke vises. Ettersom sesongbaserte kampanjer har knappe tidsrammer, er det viktig at alt går som smurt. Før kampanjens startdato bør du derfor sette deg inn i noen av de vanligste årsakene til at innbetalinger ikke går gjennom, slik at du kan unngå at dette skjer med deg.

Se vanlige årsaker til at innbetalinger ikke går gjennom, og hvordan du kan oppdage slike problemer i kontoen din.

Legg til en alternativ betalingsmåte

For å unngå at en avvist innbetaling fører til at annonsene dine plutselig slutter å kjøre, anbefaler vi at du legger inn en alternativ betalingsmåte. Dette er særlig viktig hvis du bruker automatiske innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten din av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi omgående reservekredittkortet ditt, slik at annonsene dine fortsatt kan kjøres.

Finn ut hvordan du kan legge til reservekredittkort.

Unngå at det gjennomsnittlige dagsbudsjettet tar slutt i denne perioden

Når kampanjebudsjettet er oppbrukt, avsluttes annonsevisningen inntil det kommer inn mer penger. Sørg på forhånd for at du har et passende dagsbudsjett. På den måten unngår du å miste klikk fordi kampanjene stopper opp, eller at du bruker mer enn du har råd til. Husk at andre annonsører også kan bruke ekstra ressurser på Google Ads-kampanjene sine rundt spesielle sesonger eller høytider.

Du kan finne ut hvordan du gjør dette, ved å lese om teknikkene for effektiv bruk av kampanjebudsjetter.

Hvis du betaler via bankoverføring, må du passe på at betalingen kommer frem i tide.

Hold øye med saldoen din, og se om det nylig er gjort betalinger.

I den forrige utgaven av AdWords klikker du på tannhjulikonet  og deretter på Fakturering og betalinger.

I nye Google Ads klikker du på verktøyikonet  øverst til høyre i kontoen din, og deretter på Fakturering og betalinger under Konfigurasjon.

Vi sender deg dessuten en e-post så fort vi mottar pengeoverføringene dine. Merk at vi trenger et referansenummer for å knytte innbetalingen din til riktig konto.

Det kan ta opptil to uker fra betalingen innledes til pengene mottas, så vær ute i god tid før høytiden starter.

Finn ut hvordan du kan løse problemer med bankoverføringer.

3. Spor kampanjeresultatene dine

Planlegg på forhånd for å kunne måle antall konverteringer

Hvis du vil vite hvilke av søkeordene eller annonsene dine som ga de mest innbringende klikkene og konverteringene (f.eks. salg), kan du bruke konverteringssporing i Google Ads. Med denne funksjonen kan du finstemme de fremtidige sesongbaserte kampanjene dine.

Finn ut hvordan du kan konfigurere konverteringssporing.

Eksempel

Claude tar i januar en gjennomgang av kampanjen sin, og legger merke til at søkeordet «nyttårsmiddag» ga 76 anrop fra potensielle kunder, og dermed var betydelig mer effektivt enn «spesialmeny nyttårsaften». Ut fra dette funnet velger han å by høyere for «valentinsdag middag» enn «spesialmeny valentinsdag» når han planlegger Valentinsdag-kampanjen sin.

Merk nettadressene dine for å få mer statistikk om kundene og de besøkende på nettstedet ditt

Med Google Analytics kan du se hvordan de besøkende kommer til og navigerer rundt på nettstedet ditt. Denne informasjonen hjelper deg å tjene mest mulig på kundene som kommer til nettstedet ditt gjennom Google Ads. Du kan deretter evaluere resultatene du har oppnådd med den sesongbaserte kampanjen din, og finne ut hva som kan gjøres enda bedre neste gang.

Her finner du informasjon om hvordan du kan knytte sammen Analytics- og Google Ads-kontoen din.

Eksempel

Claude kan ved hjelp av denne kampanjen finne ut mer om hvordan de besøkende bruker nettstedet hans. Ved hjelp av Analytics oppdager han at besøkende som klikker på annonsen hans, ofte forlater nettstedet fra Kontakt-siden. Han innser at noe må gjøres med denne siden, og får hjelp av nettredaktøren til å legge til adresse og telefonnummer på menysiden før Valentinsdag-kampanjen starter.

I sesongen eller høytiden

4. Sørg for at annonsene dine kjører når det virkelig gjelder

Hvis du vil endre noe i en annonse i siste liten, bør du heller opprette en ny annonse.

I stedet for å redigere annonseteksten kan du opprette nye annonser for å teste ut hvilke varianter som fungerer best. De av annonsene som gir best resultater, vises automatisk oftere. Fordelen med å opprette nye annonser i stedet for å redigere en eksisterende, er at du kan kjøre den opprinnelige annonsen mens de nye annonsene går gjennom godkjenningsprosessen.

Finn ut hvordan du kan opprette nye tekstannonser.

Eksempel

Claude følger nøye med på kampanjeresultatene, og i midten av desember bestemmer han seg for å opprette en ny annonse som har mindre fokus på ham, og mer fokus på maten. Den nye annonseteksten er: «Reserver bord for en romantisk nyttårsmiddag.» Han sender inn den nye varianten til godkjenning mens den opprinnelige annonsen kjører.

Påse at annonsen din vises

Hvis du er usikker på om annonsen din vises, kan du bruke verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser. Du kan også velge å gå direkte til kontoen din for å kontrollere statusen for den aktuelle annonsen og kontostatistikken du finner der. For å unngå å påvirke annonseresultatene er det viktig at du motstår fristelsen til å søke etter din egen annonse på Google Søk.

Se hvordan du kan finne annonsen din, eller bruk feilsøkingsverktøyet vårt.