Kausikampanjan luominen

Hyödynnä erilaisia juhlapyhiä (kuten uudenvuodenaattoa, ystävänpäivää ja halloweenia) tuotteidesi tai palvelujesi verkkomarkkinoinnissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten saat Google Ads ‑kampanjoillasi parhaan mahdollisen sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI) tietyn sesongin tai juhlapyhän aikaan.

Esimerkki

Jeff omistaa San Franciscossa ranskalaisen Delish bouche ‑ravintolan, jossa hän myös työskentelee keittiömestarina. Hän haluaa mainostaa erityistä uudenvuoden menuaan, jotta asiakkaat voivat tehdä pöytävarauksen helposti etukäteen.

Tee tämä ennen sesonkia tai juhlapyhää

1. Kohdista mainoksesi osuvimmille asiakkaille

Luo yksilöity kampanja

Panostat runsaasti juhlapyhien markkinointiin, joten suosittelemme, että luot sitä varten uuden erillisen kampanjan. Näin voit luoda kausikohtaisen erityisbudjetin ja käyttää samaa kampanjaa myös ensi vuonna, jos se osoittautuu hyvin toimivaksi. Silloin sinun tarvitsee vain aktivoida kampanja uudelleen seuraavana vuonna.

Lue lisää kampanjan luomisesta.

Esimerkki

Jeff luo Google Ads ‑tilillään uuden kampanjan, jonka nimi on "Uudenvuodenaaton erikoismenu".

Luo kampanjasi hieman etuajassa

Koska mainoksen hyväksymiseen voi mennä jonkin aikaa, sinun kannattaa luoda mainos pari päivää etukäteen ja keskeyttää se. Sitten voit ottaa mainoksen taas käyttöön juuri oikealla hetkellä.

Lue lisää mainoksen keskeyttämisestä ja jatkamisesta.

Esimerkki

Uudenvuodenjuhlaa ja erityistä juhlamenuaan varten Jeff luo kampanjan marraskuussa ja keskeyttää sen sitten joulukuun 10. päivään saakka, jolloin hänen menunsa valmistuu ja mainosten näyttäminen voidaan aloittaa.

Tavoita kiinnostuneet asiakkaat tarkalla kohdistuksella

Kampanjan avulla voit tavoittaa asiakkaat, jotka ovat kiinnostuneimpia tarjoamistasi tuotteista tai palveluista. Muista muuttaa avainsanalistasi, mainostekstisi ja laskeutumissivusi juhlapyhään sopiviksi.

Lue lisää menestyksekkäiden tekstimainosten luomisesta ja parhaan avainsanalistan valinnasta.

Esimerkki

Jeff valitsee avainsanoiksi muun muassa "ravintola uusivuosi", "uudenvuoden erikoismenu" ja "uudenvuoden illallinen". Sitten hän luo ensimmäisen mainoksensa, josta on suora linkki uudenvuodenaaton menuun:

Uudenvuoden juhlaillallinen
delishbouche.example.com/NewYear
Chef Jeffin valmistama herkullinen menu
Varaa nyt uudenvuodenaatoksi – alkaen 50 $!

Käytä aluekohdistusta

Vaikka mainoksesi olisi kuinka hieno, se ei todennäköisesti ole kovin tehokas, ellei se näy oikeassa paikassa. Google Adsin aluekohdistuksen avulla voit tavoittaa asiakkaat siellä, missä he ovat ja missä yrityksesi voi palvella heitä.

Lue lisää aluekohdistuksesta.

Esimerkki

Koska Jeffin ravintola sijaitsee San Franciscossa, hän valitsee kohdealueeksi vain kyseisen kaupungin. Jeffin mainos voi näkyä San Franciscossa sijaitseville asiakkaille sekä oletusarvoisesti myös muualla oleville henkilöille, jotka käyttävät haussa termiä "San Francisco".

2. Älä hukkaa mahdollisuuksia laskutusongelmien vuoksi

Vältä maksujen hylkäys

Hylätty maksu estää mainosta näkymästä. Näitä tilanteita kannattaa siis välttää erityisesti juhlapyhinä, jolloin aikataulu on tiukka. Tarkista hylkäysten yleiset syyt ennen kampanjan alkamispäivää ja varmista, että kaikki on kunnossa.

Tutustu maksujen hylkäysten yleisiin syihin ja siihen, miten voit estää hylkäykset tililläsi.

Lisää varamaksutapa

Suosittelemme, että määrität varamaksutavan, etenkin jos käytät automaattisia maksuja. Näin vältät sen, että maksujen hylkäykset johtavat mainosten äkillisiin keskeytyksiin. Jos ensisijainen maksutapasi ei jostain syystä toimi, veloitamme varakorttiasi, jotta mainostesi näkyminen voi jatkua.

Lue, miten lisäät varakortin.

Näin vältät keskimääräisen päiväbudjetin kulumisen loppuun sesongin aikana

Jos kampanjan budjetti on käytetty loppuun, kaikki kampanjan mainokset lakkaavat näkymästä, kunnes budjettia on taas käytettävissä. Varmista etukäteen, että päiväbudjettisi on riittävä. Näin sinun ei tarvitse keskeyttää kampanjaasi (ja menettää klikkauksia) tai venyttää budjettiasi (ja mahdollisesti käyttää enemmän kuin mihin sinulla on varaa). Muista, että muutkin mainostajat saattavat panostaa Google Ads ‑kampanjoihinsa tavallista enemmän eri sesonkien tai juhlapyhien aikana.

Lue lisää tekniikoista, joiden avulla voit käyttää kampanjan budjetin tehokkaammin.

Jos maksat pankkisiirrolla, varmista, että maksu siirtyy ajoissa

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Voit tarkistaa saldosi ja selvittää, onko viimeisimmät maksut suoritettu.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
  2. Klikkaa Tapahtumat.

Ilmoitamme sinulle myös sähköpostitse, kun olemme vastaanottaneet maksun. Huomaa, että tarvitsemme viitenumeron, jotta voimme yhdistää maksusi tiliisi.

Maksun aloittamisen ja varojen vastaanottamisen välillä voi kulua jopa kaksi viikkoa, mikä on hyvä muistaa juhlapyhien lähestyessä.

Lue lisää pankkisiirtoon liittyvän ongelman korjaamisesta.

3. Seuraa kampanjasi tuloksia

Suunnittele ennakoivasti, jotta voit mitata konversiot

Jos haluat tietää, mitkä avainsanat tai mainokset johtavat parhaisiin klikkauksiin ja konversioihin, kuten myyntiin, ota käyttöön Google Adsin konversioseuranta. Tämän ominaisuuden avulla voit hioa tulevia kausikampanjoitasi.

Lue lisää konversioseurannan käyttöönotosta.

Esimerkki

Tarkastellessaan kampanjaansa tammikuussa Jeff huomaa, että avainsana "uudenvuoden illallinen" oli erityisen tehokas verrattuna avainsanaan "uudenvuoden erikoismenu", ja se tuottikin 76 yhteydenottoa mahdollisilta asiakkailta. Aloittaessaan ystävänpäiväkampanjansa suunnittelun Jeff päättää tämän kokemuksen perusteella määrittää avainsanalle "ystävänpäivän illallinen" korkeamman hintatarjouksen kuin avainsanalle "ystävänpäivän erikoismenu".

Merkitse URL-osoitteesi tagilla, jotta voit seurata kävijöiden ja asiakkaiden käyttäytymistä tarkemmin

Google Analytics auttaa sinua selvittämään, miten kävijät päätyvät sivustollesi ja miten he liikkuvat siellä. Näiden tietojen avulla voit hyödyntää parhaimmalla tavalla asiakkaiden interaktiot, jotka tapahtuvat verkkosivustollasi Google Adsin ansiosta. Sitten voit arvioida kausikampanjasi onnistumista ja saada vinkkejä seuraavan kausikampanjan hiomiseen.

Katso ohjeet Analytics- ja Google Ads ‑tilien linkittämiseen.

Esimerkki

Jeff voi saada kampanjan avulla lisätietoa siitä, mitä ihmiset tekevät hänen sivustollaan. Analytics näyttää, että Jeffin mainosta klikanneet kävijät poistuivat yleensä sivustolta käytyään yhteydenottosivulla. Jeff huomaa, ettei sivu ole erityisen hyödyllinen. Ystävänpäiväkampanjaansa silmällä pitäen hän ottaa yhteyttä web-kehittäjään ja pyytää tätä lisäämään ruokalistasivulle osoitteen ja puhelinnumeron.

Toimi näin sesongin tai juhlapyhän aikana

4. Varmista, että mainoksesi näkyvät silloin, kun se on kaikkein tärkeintä

Jos haluat muuttaa mainoksiasi viime hetkellä, sinun kannattaa luoda uusi mainos.

Mainostekstisi muokkaamisen sijaan voit koettaa luoda uusia mainoksia, joilla voit kokeilla, miten mainoksesi erilaiset versiot toimivat – näytämme tehokkaampaa mainosta automaattisesti useammin. Tällöin alkuperäinen mainoksesi näkyy sillä aikaa, kun uudet mainokset ovat hyväksyttävinä.

Lue lisää uuden tekstimainoksen luomisesta.

Esimerkki

Tarkkailtuaan kampanjansa tuloksia tiiviisti joulukuun puolivälissä Jeff päättää luoda uuden mainoksen, joka keskittyy hänen persoonansa sijasta ruokaan. Hänen uuden mainoksensa teksti on "Tee ajoissa pöytävaraus romanttiselle uudenvuoden illalliselle". Jeff toimittaa mainoksen hyväksyttäväksi, kun alkuperäinen mainos on edelleen käynnissä.

Varmista, että mainoksesi näkyy

Jos et ole varma, näkyykö mainoksesi, voit käyttää mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua. Voit myös tarkistaa mainoksen tilan ja tilisi tilastot suoraan tililtäsi. Oman mainoksen hakeminen Google Hausta saattaa tuntua houkuttelevalta, mutta se ei kannata, koska se voi vaikuttaa mainoksen tuloksiin.

Lue, miten voit löytää mainoksesi tai käyttää vianetsintäominaisuutta.