Kausikampanjan luominen

Hyödynnä erilaisia juhlapyhiä (kuten uudenvuodenaattoa, ystävänpäivää ja halloweenia) tuotteidesi ja palvelujesi verkkomarkkinoinnissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten saat Google Ads ‑kampanjoillasi parhaan mahdollisen sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI) tietyn sesongin tai juhlapyhän aikaan.

Esimerkki

Jeff omistaa San Franciscossa ranskalaisen Delish bouche ‑ravintolan, jossa hän myös työskentelee keittiömestarina. Hän haluaa mainostaa erityistä uudenvuoden menuaan, jotta asiakkaat voivat tehdä pöytävarauksen helposti etukäteen.

Tee tämä ennen sesonkia tai juhlapyhää

1. Kohdista mainoksesi osuvimmille asiakkaille

Luo yksilöity kampanja

Panostat runsaasti juhlapyhien markkinointiin, joten suosittelemme, että luot sitä varten uuden erillisen kampanjan. Näin voit luoda kausikohtaisen erityisbudjetin ja käyttää samaa kampanjaa myös ensi vuonna, jos se osoittautuu hyvin toimivaksi. Silloin sinun ei tarvitse kuin aktivoida kampanja uudelleen vuoden kuluttua.

Lue lisää kampanjan luomisesta.

Esimerkki

Jeff luo Google Ads ‑tilillään uuden kampanjan, jonka nimi on "Uudenvuodenaaton erikoismenu".

Luo kampanjasi hieman etuajassa

Koska mainoksen hyväksyminen voi kestää jonkin aikaa, sinun kannattaa luoda mainos pari päivää etukäteen ja keskeyttää se. Sitten voit ottaa mainoksen taas käyttöön juuri oikealla hetkellä.

Lue lisää mainoksen keskeyttämisestä ja jatkamisesta.

Esimerkki

Uudenvuodenjuhlaa ja erityistä juhlamenuaan varten Jeff luo kampanjan marraskuussa ja keskeyttää sen sitten joulukuun 10. päivään saakka, jolloin hänen menunsa valmistuu ja mainos voidaan palauttaa näkyviin.

Tavoita kiinnostuneet asiakkaat tarkalla kohdistuksella

Kampanjan avulla voit tavoittaa asiakkaat, jotka ovat kiinnostuneimpia tarjoamistasi tuotteista tai palveluista. Muista muuttaa avainsanaluettelosi, mainostekstisi ja laskeutumissivusi juhlapyhään sopivaksi.

Lue lisää tehokkaiden tekstimainosten luonnista ja parhaiden avainsanaluetteloiden valinnasta.

Esimerkki

Jeff valitsee avainsanoiksi muun muassa "ravintola uusivuosi", "uudenvuoden erikoismenu" ja "uudenvuoden illallinen". Sitten hän luo ensimmäisen mainoksensa, josta on suora linkki uudenvuodenaaton menuun:

Uudenvuoden juhlaillallinen
delishbouche.example.com/NewYear
Chef Jeffin valmistama herkullinen menu
Varaa nyt pöytä uudenvuodenaatoksi 31.12. – alkaen 50 €!

Käytä aluekohdistusta

Vaikka mainoksesi olisi kuinka hieno, se ei todennäköisesti ole kovin tehokas, ellei se näy oikeassa paikassa. Google Adsin aluekohdistuksen avulla voit tavoittaa asiakkaat siellä, missä he ovat ja missä yrityksesi voi palvella heitä.

Lue lisää aluekohdistuksesta.

Esimerkki

Koska Jeffin ravintola sijaitsee San Franciscossa, hän valitsee kohdealueeksi vain kyseisen kaupungin. Jeffin mainos voidaan siten näyttää San Franciscossa sijaitsevilla asiakkaille sekä oletusarvoisesti missä tahansa muualla oleville henkilöille, jotka käyttävät haussa termiä "San Francisco".

2. Älä hukkaa mahdollisuuksia laskutusongelmien vuoksi

Vältä maksujen hylkäys

Hylätty maksu tarkoittaa valitettavasti sitä, että mainostasi ei näytetä. Näitä tilanteita kannattaa siis välttää erityisesti juhlapyhinä, jolloin aikataulu on tiukka. Tarkista hylkäysten yleiset syyt ennen kampanjan alkamispäivää ja varmista, että kaikki on kunnossa.

Tutustu maksujen hylkäysten yleisiin syihin ja siihen, miten voit estää hylkäykset tililläsi.

Lisää varamaksutapa

Suosittelemme, että määrität varamaksutavan, etenkin jos käytät automaattisia maksuja. Näin vältät sen, että maksujen hylkäykset johtavat mainosten äkillisiin keskeytyksiin. Jos ensisijainen maksutapasi ei jostain syystä toimi, veloitamme maksun varaluottokortiltasi, jotta mainostesi näyttämistä voidaan jatkaa.

Lue, miten lisäät varaluottokortin.

Vältä päiväbudjetin kuluminen loppuun sesongin aikana

Jos kampanjan budjetti on käytetty loppuun, kaikkien kampanjan mainosten näyttäminen lopetetaan, kunnes budjettia on taas käytettävissä. Varmista etukäteen, että päiväbudjettisi on riittävä. Näin sinun ei tarvitse keskeyttää kampanjaasi (ja menettää klikkauksia) tai venyttää budjettiasi (ja mahdollisesti käyttää enemmän kuin mihin sinulla on varaa). Muista, että muutkin mainostajat saattavat panostaa Google Ads ‑kampanjoihinsa tavallista enemmän tämän sesongin tai juhlapyhän aikana.

Lue lisää tekniikoista, joiden avulla voit käyttää kampanjan budjetin tehokkaammin.

Jos maksat pankkisiirrolla, varmista, että maksu siirtyy ajoissa

Voit tarkistaa saldosi ja selvittää, onko viimeisimmät maksut suoritettu.

Jos käytät aiempaa AdWordsia, klikkaa rataskuvaketta  ja valitse sitten Laskutus ja maksut.

Jos käytät uudistunutta Google Adsia, klikkaa tilisi oikean yläkulman työkalukuvaketta  ja valitse Asetukset-kohdasta Laskutus ja maksut. Selvitä, kumpaa versiota käytät.

Ilmoitamme sinulle myös sähköpostilla, kun olemme vastaanottaneet varojen siirron. Huomaa, että tarvitsemme viitenumeron, jotta voimme yhdistää maksusi tiliisi.

Maksun aloittamisen ja varojen vastaanottamisen välillä voi kulua jopa kaksi viikkoa, mikä on syytä muistaa juhlapyhien lähestyessä.

Lue lisää pankkisiirtoon liittyvän ongelman korjaamisesta.

3. Seuraa kampanjasi tuloksia

Suunnittele ennakoivasti, jotta voit arvioida tulokset

Jos haluat tietää, mitkä avainsanat tai mainokset johtavat parhaimpiin klikkauksiin ja konversioihin, kuten myyntiin, Google Adsin konversioseurannasta voi olla apua. Tämän ominaisuuden avulla voit hioa tulevia kausikampanjoitasi.

Lue lisää konversioseurannan määrittämisestä.

Esimerkki

Tarkastellessaan kampanjaansa tammikuussa Jeff huomaa, että avainsana "uudenvuoden illallinen" oli erityisen tehokas verrattuna avainsanaan "uudenvuoden erikoismenu", ja se tuottikin 76 yhteydenottoa mahdollisilta asiakkailta. Aloittaessaan ystävänpäiväkampanjansa suunnittelun Jeff päättää tämän kokemuksen perusteella lisätä tarjoustaan avainsanalle "ystävänpäivän illallinen" avainsanan "ystävänpäivän erikoismenu" sijaan.

Merkitse URL-osoitteesi tagilla seurataksesi vierailijoiden ja asiakkaiden käyttäytymistä tarkemmin

Google Analytics auttaa sinua selvittämään, miten vierailijat päätyvät sivustollesi ja miten he liikkuvat siellä. Näiden tietojen avulla voit hyödyntää parhaimmalla tavalla asiakkaiden interaktiot, jotka tapahtuvat verkkosivustollasi Google Adsin ansiosta. Tällöin voit arvioida kausikampanjasi tehokkuutta ja saada vinkkejä seuraavan kausikampanjan hiomiseen.

Katso ohjeet Analytics- ja Google Ads ‑tilin linkittämiseen.

Esimerkki

Jeff voi saada kampanjan avulla lisätietoa siitä, miten ihmiset toimivat hänen sivustollaan. Analytics näyttää, että Jeffin mainosta klikanneet kävijät poistuivat yleensä sivustolta käytyään yhteydenottosivulla. Jeff huomaa, ettei sivu ole erityisen hyödyllinen. Ystävänpäiväkampanjaansa silmällä pitäen hän ottaa yhteyttä verkkovastaavaansa ja pyytää tätä lisäämään ruokalistasivulle osoitteen ja puhelinnumeron.

Toimi näin sesongin tai juhlapyhän aikana

4. Varmista, että mainoksesi näkyvät silloin, kun se on kaikkein tärkeintä

Jos haluat muuttaa mainoksiasi viime hetkellä, sinun kannattaa luoda uusi mainos.

Mainostekstisi muokkaamisen sijaan voit koettaa luoda uusia mainoksia, joilla voit kokeilla, miten mainoksesi erilaiset versiot toimivat – näytämme tehokkaampaa mainosta automaattisesti useammin. Tällöin alkuperäistä mainostasi näytetään samaan aikaan, kun uudet mainoksesi ovat hyväksyttävänä.

Lue lisää uuden tekstimainoksen luomisesta.

Esimerkki

Jeff on tarkkaillut tiiviisti kampanjansa tehokkuutta joulukuun puolivälissä, ja hän päättää luoda uuden mainoksen, joka keskittyy enemmän ruokaan kuin hänen persoonaansa. Hänen uudessa mainoksessaan on teksti "Varaa romanttinen uudenvuoden illallinen ajoissa". Hän lähettää mainoksen hyväksyttäväksi, kun alkuperäinen mainos on edelleen käynnissä.

Varmista, että mainostasi näytetään

Jos et ole varma, näytetäänkö mainostasi, voit käyttää mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua. Voit myös siirtyä tilillesi ja tarkistaa sieltä mainoksen tilan ja tilisi tilastot. Tiedämme, että olisi houkuttelevaa etsiä omaa mainostasi Google-haulla, mutta se ei kannata, koska se voi vaikuttaa mainoksen tehokkuuteen.

Lue, miten voit löytää mainoksesi tai käyttää vianetsintäominaisuutta.