Om prioritering av søkeord og søketemaer i Google Ads-kontoer

Annonsene dine er kvalifisert for visning når et av søkeordene eller søketemaene dine samsvarer med termen en bruker søker etter på Google eller et av nettstedene til søkepartnerne våre. Finn ut mer om alternativer for søkeordsamsvar og om søketemaer i Performance Max-kampanjer (betaversjon).

A chart that explains similar keyword prioritization in Google Ads.

Hvis flere søkeord som er målrettet mot det samme domenet, kan samsvare med den samme søketermen, konkurrerer de ikke mot hverandre i auksjonen. Tenk deg for eksempel at du har søkeordene «fallskjermhopping kurs» og «fallskjermhopping opplæring» i den samme annonsegruppen. Begge disse søkeordene kan samsvare med søketermen «opplæringskurs for fallskjermhopping». Bare et av disse søkeordene kan utløse en annonse for søketermen. I tabellen nedenfor kan du se hvilke søkeord som prioriteres for auksjonen.

Merk: Når annonsen din blir med i auksjonen, sammenlignes den med annonser fra andre annonsører. Kostnaden per klikk er vanligvis minstebeløpet du må betale for å innfri grensene for annonserangering og slå annonserangeringen til konkurrenten rett under deg (hvis dette er aktuelt).

Prioritet Samsvarsegenskaper Forklaring
1 Søkeord med eksakt samsvar som er identiske med søketermen For søketermen «fallskjermhopping lisens» blir det identiske* søkeordet med eksakt samsvar [fallskjermhopping lisens] i søkekampanjen prioritert fremfor Performance Max-kampanjer og alle andre søkeord med frasesamsvar eller fleksibelt samsvar.
2 Søkeord med frasesamsvar og fleksibelt samsvar eller søketemaer som er identiske med søketermen For søketermen «fallskjermhopping lisens» prioriteres det identiske* Performance Max-søketemaet «fallskjermhopping lisens» fremfor søkeordet «fallskjermhopping» med frasesamsvar. I dette tilfellet er ikke søkeordet med frasesamsvar identisk med søket.
3 Relevans: Søkeordprioritering basert på kunstig intelligens (AI)

Søketermen «fallskjermhopping sertifiseringer i nærheten» kan samsvare med søkeord i flere annonsegrupper, noen mer relevante enn andre (f.eks. «fallskjermhopping lisens» vs. «fallskjermhopping kurs for nybegynnere»).

I dette tilfellet vurderes bare søkeord fra de mest relevante annonsegruppene. Finn ut mer om hvordan søkeordprioritering basert på AI fungerer.

4 Annonserangering Hvis du har flere søkeord for søkeannonsering eller Performance Max-søketemaer med samme prioritet basert på kriteriene ovenfor, blir annonsen eller elementgruppen som genererer annonsen med den høyeste annonserangeringen prioritert.

*«Identiske» søkeord er søkeord som er rettet for stavefeil, for eksempel fallkjermhopping lisens, men omfatter ikke flertallsformer eller synonymer, for eksempel lisens for fallskjermhopping.

Slik brukes AI til å prioritere de mest relevante søkeordene

Hvis søkeordene dine ikke er identiske med søketermen, påser den AI-baserte søkeordprioriteringen at bare søkeord fra de mest relevante annonsegruppene matches med søketermen. Relevans fastslås ved å se på betydningen av søketermen, alle søkeordene i annonsegruppen og landingssidene i annonsegruppen. Merk deg at søkeordprioritering basert på AI fungerer i søkeordbaserte søkekampanjer.

Eksempel

Hvis en bruker søker etter «fallskjermhopping sertifiseringer i nærheten», bør du vurdere annonsegruppene nedenfor som inneholder søkeord med fleksibelt samsvar:

Annonsegruppen «Fallskjermhopping lisens»
  • Søkeord: Fallskjermhopping lisens, hvor mye koster en lisens for fallskjermhopping
  • Landingsside: en bestemt side der lisensieringsprosessen beskrives
Annonsegruppen «Avanserte fallskjermhopping kurs»
  • Søkeord: Avanserte fallskjermhopping kurs i nærheten, avanserte fallskjermhopping kurs
  • Landingsside: en bestemt side for avanserte kurs

Siden både avanserte kurs og lisenser har relaterte intensjoner, kan et søk etter «fallskjermhopping sertifiseringer i nærheten» samsvare med begge annonsegruppene ved fleksibelt samsvar. Finn ut mer om alternativer for søkeordsamsvar.

I henhold til AI-basert prioritering er det imidlertid bare annonsegruppen «Fallskjermhopping lisens» som blir med i auksjonen, siden «lisens» og «sertifiseringer» er mye mer relatert enn «kurs» og «sertifiseringer».

Merk at for et søk som «avanserte fallskjermhopping kurs for å få lisens» har søkeord fra begge annonsegruppene lignende relevans, så søkeordet med høyest annonserangering blir med i auksjonen.

Strukturer annonsegruppene dine etter temaer for å tydeliggjøre hvilket søkeord som skal samsvare med et gitt søk.

Unntak fra innstillingene

En kampanje begrenses av budsjettet

Dagsbudsjettet for kampanjen kan ha betydning for om innstillingene ovenfor blir brukt eller ikke. Hvis et søkeord er tilknyttet en budsjettbegrenset kampanje, noe som betyr at kampanjebudsjettet ikke er høyt nok til å tiltrekke all den potensielle trafikken, utløser ikke alltid søkeordet en annonse selv om det egentlig skulle ha gjort det. Dette hindrer at kampanjebudsjettet overskrides i vesentlig grad. Se tips om hvordan du kan optimalisere det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt.

Tenk deg for eksempel at du kaller kampanjene dine for «Fallskjermhopping lisens» og «Avanserte fallskjermhopping kurs». I «Fallskjermhopping lisens»-kampanjen din har du søkeordet [fallskjermhopping kurs] med eksakt samsvar, og i «Avanserte fallskjermhopping kurs»-kampanjen har du søkeordet fallskjermhopping kurs med fleksibelt samsvar.

Hvis alt annet er likt, utløses en annonse for søkeordet med eksakt samsvar i kampanjen «Fallskjermhopping lisens» når noen søker etter fallskjermhopping kurs, fordi søkeordet med eksakt samsvar foretrekkes. Hvis kampanjen «fallskjermhopping lisens» er begrenset av budsjettet, kan det imidlertid hende at søkeordet med eksakt samsvar i denne kampanjen ikke utløser en annonse. Dette betyr at søkeordet med fleksibelt samsvar i kampanjen «Avanserte fallskjermhopping kurs» i stedet kan utløse en annonse.

Strukturer annonsegruppene dine etter temaer for å tydeliggjøre hvilket søkeord som skal samsvare med et gitt søk.

Et av søkeordene dine for søkeannonsering eller Performance Max-søketemaene dine er ikke kvalifisert for å utløse annonser

Hvis et søkeord ikke er kvalifisert for å utløse en annonse, gjelder kanskje ikke prinsippene ovenfor. Eksempler:

• Et søkeord har lavt søkevolum. Dette vil si at søkeordet har svært få eller ingen oppføringer i søkeloggen på Google. Søkeord med denne statusen deaktiveres midlertidig og utløser ikke annonser. Hvis du har et søkeord med lavt volum, kommer et annet søkeord til å utløse en annonse for en samsvarende søketerm, selv om søkeordet med lavt volum skulle ha utløst annonsen i henhold til innstillingene ovenfor.
  • Ingen reklamer eller landingssider i annonsegruppen er godkjent.
  • Målrettingen for kampanjen eller annonsegruppen er ikke fullstendig oppfylt. Hvis for eksempel en annonsegruppe med et kvalifisert søkeord er målrettet mot et bestemt sted og søketermen samsvarer med dette søkeordet, men ikke med det målrettede stedet, utløses ikke annonsen for det aktuelle søkeordet.

Annonseformater konkurrerer ikke med søkeord for søkeannonsering eller Performance Max-søketemaer

Innstillingene ovenfor gjelder ikke for Shopping-kampanjer eller andre deler av Google-beholdningen. Selv om det for eksempel finnes et søkeord med eksakt samsvar som er identisk med søketermen i kontoen, kan dette søkeordet utløse visning av et Shopping-annonseformat ved siden av annonsen.

Søkeord, dynamiske søkeannonser og Performance Max

Prinsippene for valg av søkeord for dynamiske søkeannonser og Performance Max-annonser uten søketemaer tilsvarer søkeord som ikke samsvarer eksakt med søketermen. Hvis et søkeord ikke er identisk med en søketerm, velges dynamiske søkeannonser og Performance Max-annonser basert på den høyeste annonserangeringen sammenlignet med andre søkeord for søkeannonsering i kontoen. De samme unntakene gjelder for innstillingene.

Søketemaer i Performance Max-kampanjer prioriteres på samme måte som søkeord med frasesamsvar og fleksibelt samsvar i søkekampanjer.

Finn ut mer om dynamiske søkeannonser og Performance Max-kampanjer.