Ændringer af målretning efter målgruppe: Google Ads understøtter ikke længere tilsvarende målgrupper (også kaldet "tilsvarende segmenter")

Som annonceret den 1. november 2022 bliver tilsvarende målgrupper overflyttet til mere langsigtede løsninger, og de bliver fjernet fra Google Ads.

Hvad sker der i august 2023?

• Tilsvarende segmenter fjernes gradvist fra alle annoncegrupper og kampagner i Google Ads og bør være afsluttet i slutningen af måneden.
  • Du har dog fortsat adgang til historiske rapporter for tilsvarende målgruppesegmenter fra allerede kørte kampagner.

Vær opmærksom på følgende:

• Der tilvælges optimeret målretning for displaykampagner og videokampagner med handling, hvor der stadig bruges tilsvarende målgruppesegmenter efter 1. august 2023.
  • På samme måde tilvælges målgruppeudvidelse for videokampagner med målretning efter "Produkt- og brandovervejelse" eller "Brandbevidsthed og rækkevidde".
  • Hvis du fravælger det inden den 1. august 2023, sættes annoncegrupper og kampagner, der er målrettet mod tilsvarende segmenter, på pause. Sørg for at genaktivere dem og tilføje relevante målretningskriterier.

Andre bemærkninger:

• De tilsvarende førstepartsmålgruppesegmenter tilføjes som et signal til optimeret målretning og som målretningskriterier for målgruppeudvidelse.
  • Hvis du har tilvalgt at anvende "Brug optimeret målretning" automatisk, fungerer den fortsat som forventet. Du kan fortsætte med at administrere automatisk anvendelse ved at gå til siden Anbefalinger.

Efter den 1. august fjernes tilsvarende segmenter fra alle annoncegrupper og kampagner i Google Ads. Du har fortsat adgang til rapporthistorikken over tilsvarende segmenter fra tidligere kampagner.

I stedet for tilsvarende segmenter tilbyder kampagnetyperne forskellige løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine førstepartsdata, nå ud til den rette målgruppe og forbedre kampagneeffektiviteten, så du kan optimere direkte til dine forretningsmål.

Hvis du har brugt tilsvarende segmenter til displaykampagner eller videokampagner med handling, men endnu ikke har aktiveret optimeret målretning, skal du aktivere det for at nå ud til flere relevante og udvidede målgrupper samt optimere i overensstemmelse med dine konverteringsmål. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger optimeret målretning.

Hvis du har brugt tilsvarende segmenter i videokampagner om "Brandbevidsthed og rækkevidde" eller "Produkt- og brandovervejelse", bør du inkludere dine førstepartsdatasegmenter i dine annoncegrupper og aktivere målgruppeudvidelse for at nå ud til folk, der minder om dem i dine førstepartsdata. Få flere oplysninger om brug af målgruppeudvidelse.

Hvis du har brugt tilsvarende segmenter til søge- eller Shopping-kampagner, men endnu ikke bruger Smart Bidding, skal du gøre dette for dine kampagner. Hvis du allerede bruger Smart Bidding eller kører Performance Max-kampagner, behøver du ikke at foretage dig noget, da signaler fra dine førstepartsdata allerede sendes til denne kampagnetype.

Vedrørende Display & Video 360:
Hvis du har brugt tilsvarende segmenter på YouTube-videohandlingslinjeposter i Display & Video 360, og du endnu ikke har aktiveret optimeret målretning, skal du aktivere denne funktion. Til andre YouTube-videolinjeposter kan du bruge målgruppeudvidelse, når funktionen bliver tilgængelig først i 2023.

Hvorfor træder denne ændring i kraft?

Almindelig onlinemarketing bliver stadigt mere begrænset, hvilket kræver nye, mere holdbare strategier for at skabe vækst i din virksomhed. Den bedste metode til at holde sig på forkant med disse ændringer er at bruge Googles AI, som gør det muligt at nå ud til relevante målgrupper og måle resultater uden at gå på kompromis med beskyttelsen af privatliv. Derfor opgraderer vi tilsvarende målgrupper til mere effektive, AI-løsninger, såsom optimeret målretning, målgruppeudvidelse og Smart Bidding, der hjælper dig med at optimere dine førstepartsdata og marketingmål.

Hvad ændrer sig i 2023?

• Ændringer den 1. august 2023:
    • Tilsvarende segmenter kan ikke længere bruges til målretning og rapportering.
    • Tilsvarende segmenter fjernes fra alle annoncegrupper og kampagner.
    • Tilsvarende segmenter vises ikke længere i Google Ads, herunder i Målgruppeadministrator.
    • Tilsvarende segmenter indgår ikke længere i Google Ads-indsigt eller -rapporter. Rapporthistorikken er fortsat tilgængelig.
    • Regler for konverteringsværdier, der bruger tilsvarende segmenter, fungerer ikke længere, og konverteringsværdien justeres ikke længere på baggrund af tilsvarende segmenter.

Hvad kan du gøre for at forberede dig på disse ændringer?

Søgekampagner og almindelige Shopping-kampagner

Mål Aktuel taktik Anbefalet løsning
Øg effektiviteten

Observation eller målretning af tilsvarende segmenter med Smart Bidding

+

Rapportering om de pågældende tilsvarende segmenter

Handling, der skal udføres: Der kræves ingen handling

1. Alle Kundematch-segmenter, herunder ikke-målrettede Kundematch-segmenter, inkluderes automatisk som et signal i Smart Bidding-modeller (medmindre du har fravalgt dette på kontoniveau).
  2. Målretning: Tilsvarende segmenter er ikke længere tilgængelige med henblik på målretning
  3. Rapportering: Førstepartsindsigt i målgrupper på siden Indsigt giver dig mulighed for at forstå, hvordan førstepartssegmenter tilfører værdi, enten via konverteringer eller ved at levere signaler til din budgivning. Denne indsigt er tilgængelig for alle ved udgangen af marts 2023.
Værdisæt brugere på en anden måde

Manuel budgivning på tilsvarende segmenter

eller regel for konverteringsværdi på tilsvarende segmenter

Brug Smart Bidding til at værdisætte brugere baseret på antal konverteringer eller konverteringsværdi

Regler for konverteringsværdier: Tilsvarende segmenter er ikke længere tilgængelige for værdiregler

Kundeanskaffelse

Målretning mod købere i tilsvarende segmenter

Mål for anskaffelse af nye kunder

For displaykampagner og videokampagner med handling

Mål Aktuel taktik Anbefalet løsning
Øg effektiviteten, og nå ud til nye brugere Målret mod tilsvarende segmenter med eller uden optimeret målretning aktiveret, samtidig med at du bruger Googles målgruppesegmenter på markedet,interessebaserede segmenter og tilpassede segmenter

Handling, der skal udføres: Inkluder dine førstepartssegmenter

Hvis optimeret målretning ikke er aktiveret, skal du gøre dette

Medtag dine førstepartsdata (f.eks. Kundematch-segmenter) i målgrupper for at få tips til optimeret målretning, der kan bidrage til at øge effektiviteten af dine annoncer. Fortsæt med at gøre brug af de optimale løsninger, når du opretter tilpassede segmenter og bruger Googles målgruppesegmenter på markedet og interessebaserede segmenter

Værdisæt brugere på en anden måde Målret mod tilsvarende segmenter i forskellige annoncegrupper og kampagner

Handling, der skal udføres: Brug optimeret målretning sammen med dine førstepartslister som målgruppetips.

YouTube-video om bevidsthed og rækkevidde eller om overvejelse

Annonceringsmål Aktuel taktik Anbefalet løsning

Målret mod bestemte personer i forhold til bevidsthed eller overvejelse

Målretning mod tilsvarende segmenter

Handling, der skal udføres: Brug målgruppeudvidelse

Brug førstepartsdata i annoncegrupper, og aktivér målgruppeudvidelse for at nå ud til tilsvarende brugere baseret på førstepartsdata.

Ofte stillede spørgsmål

Udvid alle