Legg til Google Analytics-data i Google Ads-rapporter

Aktiver Google-signaler for å importere konverteringer via flere enheter fra Google Analytics.Når du har knyttet sammen Google Analytics- og Google Ads-kontoen din, kan du importere Google Analytics-data til Google Annonser og se disse dataene i Google Ads-kontoen din. Denne artikkelen tar for seg hvordan du legger til Google Analytics-kolonner i Google Ads-rapportene dine.

Du kan få informasjon om hva du kan bruke disse dataene til, og andre ting det er viktige å huske på, i artikkelen Om Google Analytics-data i Google Ads-rapportene.

Før du begynner

Før du kan legge til Google Analytics-data i Google Ads-rapportene dine, må du gjøre følgende:

1. Slå på automatisk tagging i Google Ads-kontoene dine.
  2. Knytt Google Analytics 4-områder sammen med Google Ads. Husk å importere nettstedsberegninger for rapporteringsvisningen du ønsker å se i Google Ads-kontoen din.
  3. Aktiver Google-signaler slik at du også kan importere konverteringer via flere enheter fra Google Analytics.
  4. Sjekk statusmeldingen i «Handlinger»-kolonnen i rapporteringstabellen for å kontrollere om Google Analytics-dataene ble importert. Du kan finne «Handlinger»-kolonnen ved å gå til Google Ads, klikke på administrasjonsikonet Admin Icon, velge Tilknyttede kontoer og så klikke på Google Analytics.
    Merk: I de fleste tilfeller blir dataene og kolonnene synlige i Google Ads innen en time, men prosessen kan ta lengre tid for større kontoer.

Slik legger du til Google Analytics-rapportkolonner

For å se Google Analytics-dataene dine i Google Ads følger du veiledningen nedenfor for å legge til Google Analytics-rapportkolonner i Google Ads-rapportene dine:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på fanen du vil legge til Google Analytics-kolonner i: Kampanjer, Annonsegrupper, Annonser eller Søkeord.
  2. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads. Da vises «Endre kolonner for kampanjer».
  3. Velg Google Analytics-rullegardinmenyen blant de tilgjengelige alternativene.
  4. Velg kolonner ved å klikke i avmerkingsboksen ved siden av kolonnene du vil legge til.
  5. Klikk på Bruk. Fra nå av ser du Google Analytics-data i Google Ads-rapportene dine.

Vær oppmerksom på følgende

• Fra oktober 2019 er Google Analytics-data som ble samlet inn før mai 2016, ikke lenger tilgjengelige i Google Ads. Hvis du trenger tilgang til Google Analytics-data sfra før mai 2016, kan du gå til Google Analytics.
  • Alle som bruker Google Ads-kontoen din, kan se de importerte Google Analytics-beregningene.
  • For at du skal være sikker på at du importerer all målrettingsinformasjonen du har behov for, er det viktig at Google Ads-kontoen din er knyttet sammen med alle relevante Google Analytics-datautvalg. Hvis Google Ads-kontoen din for eksempel har søkeord og annonser som er målrettet mot landingssider på fire ulike nettsteder, er det viktig at du knytter Google Ads-kontoen din sammen med et Google Analytics-datautvalg for hvert enkelt av de fire nettstedene.
  • Du kan bare importere ett Analytics-datautvalg per område til Google Ads-kontoen din, fra maksimalt ti områder.
  • Hvis du ikke merker alle sidene du ønsker å spore i Google Analytics, får du ikke alle dataene du er på utkikk etter.
  • Det er ikke mulig å importere områdeberegninger for mobilapper fra Google Analytics.
  • Du kan ikke segmentere Google Analytics-beregninger etter enkelte dimensjoner, for eksempel enhet.

Har du problemer?

Løs problemer med tilknytning

Hvis du trenger mer hjelp med Google Analytics i Google Ads, kan du kontakte oss.