Google Analytics ‑datan lisääminen Google Ads ‑raportteihin

Aktivoi Google-signaalit, jotta voit importoida Google Analyticsista myös eri laitteella tapahtuneet konversiot. Kun olet linkittänyt Google Analytics- ja Google Ads ‑tilisi, voit importoida Google Analytics ‑dataa Google Adsiin ja katsoa sitä Google Ads ‑tililläsi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Google Analytics ‑sarakkeet lisätään Google Ads ‑raportteihin.

Google Analytics ‑data Google Ads ‑raporteissa ‑artikkeli sisältää yleiskatsauksen siihen, mitä hyötyä tästä datasta voi olla, sekä joitakin tärkeitä muistettavia asioita.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin voit lisätä Google Analytics ‑dataa Google Ads ‑raportteihin, sinun on tehtävä seuraavat asiat:

1. Ota automaattinen taggaus käyttöön Google Ads ‑tileilläsi.
  2. Linkitä Google Ads- ja Google Analytics ‑tilisi. Varmista, että importoit sitä näkymää koskevat sivustomittarit, jonka haluat nähdä Google Ads ‑tililläsi.
  3. Aktivoi Google‑signaalit, jotta voit importoida Google Analyticsista myös eri laitteella tapahtuneet konversiot.
  4. Tarkista tilaviesti raportointitaulukon Toiminnot‑sarakkeesta varmistaaksesi, että Google Analytics ‑data on tuotu. Löydät Toimenpiteet-sarakkeen siirtymällä Google Adsiin, klikkaamalla työkalukuvaketta , valitsemalla Linkitetyt tilit ja klikkaamalla sitten Google Analytics.

Huom. Yleensä data ja sarakkeet näkyvät Google Adsissa jo alle tunnin kuluttua. Suurilla tileillä tuontiprosessi voi viedä kauemmin.

Näin lisäät Google Analytics ‑raportointisarakkeita

Kun haluat nähdä Google Analytics ‑dataa Google Adsissa, lisää Google Analytics ‑raportointisarakkeita Google Ads ‑raportteihin alla olevia ohjeita seuraamalla.

1. Klikkaa välilehteä, johon haluat lisätä Google Analytics ‑sarakkeita: Kampanjat, Mainosryhmät, Mainokset tai Avainsanat.
  2. Klikkaa Sarakkeet-valikkoa ja valitse avattavasta valikosta Muokkaa sarakkeita.
  3. Valitse Google Analytics.
  4. Valitse haluamasi sarakkeet klikkaamalla kunkin lisättävän sarakkeen vieressä olevaa nuolikuvaketta.
  5. Klikkaa Käytä.
Siinä kaikki! Nyt näet Google Analytics ‑datan Google Ads ‑raporteissasi.

Muistettavaa

• Lokakuusta 2019 alkaen ennen toukokuuta 2016 kerätty Google Analytics ‑data ei ole käytettävissä Google Adsissa. Jos tarvitset ennen toukokuuta 2016 kerättyä Google Analytics ‑dataa, siirry Google Analyticsiin.
  • Jokainen Google Ads ‑tilisi käyttäjä voi nähdä tuomasi Google Analytics ‑tiedot.
  • Jotta voisit tuoda juuri tarvitsemasi tiedot, varmista, että olet linkittänyt Google Ads ‑tilin kaikkiin asianmukaisiin Google Analytics ‑näkymiin. Jos Google Ads ‑tililläsi on esimerkiksi avainsanoja ja mainoksia, jotka on kohdistettu neljän eri verkkosivuston laskeutumissivuille, on tärkeää, että linkität Google Ads ‑tilisi kunkin neljän sivuston Google Analytics ‑näkymään.
  • Voit tuoda Analytics-dataa Google Ads ‑tilillesi vain yhdestä näkymästä verkko-omaisuutta kohden, enintään 10 verkko-omaisuudesta.
  • Jos et merkitse jokaista Google Analyticsissa seurattavaa sivua tagilla, et saa kaikkia haluamiasi tietoja.
  • Mobiilisovellussivuston metriikoita ei voida tuoda Google Analyticsista.
  • Et voi ryhmitellä Google Analytics ‑mittareita joidenkin kategorioiden, kuten laitteen, mukaan.
Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.