Zichtbare URL: definitie

Het webpaginaadres dat in uw advertentie wordt weergegeven.

Display URL example
  • Dankzij de zichtbare URL krijgen gebruikers een idee van waar ze terechtkomen als ze op uw advertentie klikken. De landingspagina die u opgeeft in de vorm van een uiteindelijke URL, is meestal specifieker. Als uw zichtbare URL www.example.com is, kan de uiteindelijke URL bijvoorbeeld example.com/sweaters zijn.

• Voor uitgebreide tekstadvertenties bestaat de zichtbare URL uit het domein van uw uiteindelijke URL (en het subdomein als u dat heeft) en de 2 optionele Pad-velden, die elk maximaal 15 tekens bevatten.
    • Google brengt voortdurend wijzigingen aan in Google Ads. Als gevolg daarvan kan Google de domeincomponent van uw zichtbare URL updaten.
  • De zichtbare URL wordt mogelijk in uw advertentie weergegeven met het voorvoegsel 'www.' in kleine letters (zelfs als u dit invoert met hoofdletters). Als uw URL met een subdomein begint, mag de zichtbare URL het subdomein bevatten (bijvoorbeeld 'support' in support.google.com).
  • Op Google.com wordt de zichtbare URL in uw advertentie mogelijk weergegeven met het voorvoegsel 'http://' of 'https://', afhankelijk van het protocolschema van de uiteindelijke URL.