Klikfrequentie (CTR): definitie

Een verhoudingscijfer dat aangeeft hoe vaak mensen op uw advertentie klikken nadat ze deze hebben bekeken. Aan de hand van de klikfrequentie (clickthrough rate, CTR) kunt u meten hoe goed uw zoekwoorden, advertenties en gratis productvermeldingen presteren.

• De CTR is het aantal klikken op uw advertentie gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie wordt weergegeven: klikken ÷ vertoningen = CTR. Als u bijvoorbeeld 5 klikken en 100 vertoningen heeft, is uw CTR 5%.
  • Elk van uw advertenties, vermeldingen en zoekwoorden heeft een eigen CTR, die wordt vermeld in uw account.
  • Een hoge CTR is een goede indicatie dat gebruikers uw advertenties en vermeldingen nuttig en relevant vinden. De CTR draagt ook bij aan de verwachte CTR van uw zoekwoord, die een onderdeel is van de advertentierangschikking. Wat een goede CTR is, hangt af van wat u adverteert en van de netwerken waarin u dit doet.
  • U kunt de CTR gebruiken om te bepalen welke advertenties, vermeldingen en zoekwoorden effectief zijn en welke moeten worden verbeterd. Hoe groter de samenhang tussen de zoekwoorden, advertenties en vermeldingen en uw bedrijf, des te groter de kans dat een gebruiker die op uw zoekwoordcombinatie heeft gezocht, ook op uw advertentie of vermelding klikt.