Åtgärda remarketinglistor, taggar och annonser på webbplatsen

Om du märker att din remarketingkampanj inte ger förväntat resultat kan det bero på problem med dina remarketinglistor, taggkodavsnitt eller annonser. I den här artikeln beskriver vi några vanliga problem och hur du åtgärdar dem.

Innan du börjar

Översiktssidan innehåller viktig information om din kontostatus så att du kan identifiera och åtgärda problem med dina remarketingkampanjer, annonsgrupper och målgruppskällor. Där visas tre typer av meddelanden:

1. Kritiska konto- och/eller resultatproblem som kräver åtgärd för att dina annonser ska fortsätta visas.
  2. Problem som kräver åtgärd för att dina annonser och din kampanj ska fungera optimalt.
  3. Statusinformation som indikerar att dina remarketingkampanjer, annonsgrupper och målgruppskällor fungerar som förväntat.

Inga besökare på listan

Du kanske inte har lagt till remarketingtaggen på rätt sätt.

• Du redigerade taggkodavsnittet när du kopierade det från Google Ads och klistrade in det på din webbplats. Om du till exempel klistrar in koden i ett e-postmeddelande innan du placerar en kopia av koden på din webbplats ändras ofta blankstegen i koden.
  • Du klistrade inte in taggkodavsnittet ovanför </body>-taggen i webbplatskoden.
Du kan kontrollera koden med hjälp av Tag Assistant, ett Chrome-tillägg som automatiskt verifierar Google-kodavsnitt på en webbsida. Ladda ned och installera Tag Assistant via Google Chrome Store.

Regeln som du skapade är felaktig eller matchar inte din webbadress. Du kanske till exempel har skapat en remarketinglista med regeln ”Webbadress innehåller tv”, men webbadressen för webbplatsens tv-del innehåller ordet ”television”. Listan matchar därför inte webbadressen.

Läs även Om remarketinglistor för mer information om krav på liststorlek.

Listan blir inte större

Att en remarketinglista inte blir större kan bero på att taggkodavsnittet har modifierats. Om du till exempel har skickat taggkodavsnitt via e-post ska du tänka på att e-postprogrammet kan ändra kodavsnittens formatering. Vi föreslår att du skickar taggkodavsnitt som bifogade filer och använder ett program som inte ändrar formateringen, till exempel en vanlig textredigerare (som Anteckningar för PC eller TextEdit för Mac).

Det kan också hända att du inte har lagt till taggkodavsnittet på rätt sätt på webbplatsen. I så fall kan du läsa mer om hur du lägger till taggkodavsnittet för remarketing på din webbplats.

Om listan inte blir större utan fortsätter ha ett fåtal cookies rekommenderar vi följande:

• Kontrollera att trafiken på sidorna med taggkodavsnitt för remarketing är tillräckligt hög. Om trafiken är låg kanske det beror på att listorna är för specifika. Överväg att ta bort begränsningar av inriktningen (till exempel land och språk) eller att tagga sidor på webbplatsen som har större trafikvolym.
  • Se till att medlemskapet för remarketinglistan har tillräckligt lång varaktighet. Om du väljer kort varaktighet kan det hända att listan inte hinner samla på sig tillräckligt många cookies. Du kan ändra medlemskapets varaktighet för listan när som helst.

Annonsen visas inte

Här följer ett antal anledningar till att annonsen inte visas samt några felsökningstips:

• Google Ads visar bara annonser för remarketinglistor som innehåller fler än 100 användare.
    • I den tidigare AdWords-upplevelsen kan du kontrollera liststorleken genom att klicka på länken Delat bibliotek i navigeringsfältet till vänster och sedan klicka på länken Målgrupper.
    • I den nya Google Ads-upplevelsen kan du kontrollera liststorleken genom att klicka på verktygsikonen , välja Målgruppshantering och klicka på Målgruppslistor på sidmenyn till vänster.
  • För nya listor och anpassade kombinationer kan det ta upp till 24 timmar innan exponeringar rapporteras för en kampanj.
  • Om det har gått mer än 24 timmar:
    • Kontrollera att budgeten fortfarande är aktiv.
    • Kontrollera annonsernas status. Se till att annonserna inte har klassificerats som olämpliga för barn eller barnförbjudna.
För annonsörer som använder den tidigare versionen av remarketingtaggen: Remarketingtaggen visas inte

Tidigare när du skapade remarketingtaggar kunde du visa och kopiera taggarna genom att klicka på länken i kolumnen Taggar/regler i tabellen Målgrupper i det delade biblioteket. I den nya versionen syns länken enbart för dina äldre listor och för huvudlistan som Google Ads skapar åt dig.

I den nya remarketingversionen hittar du olika typer av listor. Ett par exempel:

• Webbplatsbesökare
  • Kombinerad målgrupp

Taggen för huvudlistan och andra remarketinglistor som du har skapat med den tidigare remarketingversionen märks som taggbaserade.