Om demografisk målretting

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Med demografisk målretting i Google Ads kan du nå ut til ulike spesifikke grupper med potensielle kunder som trolig faller inn under bestemte kategorier knyttet til kjønn, aldersgruppe, foreldrestatus eller husstandens inntekt. Hvis du for eksempel driver et treningsstudio forbeholdt kvinner, kan du bruke demografisk målretting for å forhindre at annonsene dine vises til menn.

Før du begynner

Husk at du begrenser målgruppen med demografisk målretting. Du forhindrer med andre ord at folk utenfor den demografiske gruppen du definerer, får se annonsene dine.

Alternativer for demografisk målretting

Du kan bruke detaljert demografisk informasjon (f.eks. utdanning og boligeierskap) som målgruppetyper. I tillegg kan du legge til detaljert demografisk informasjon i kampanjer eller annonsegrupper.

Administrer demografisk målretting og rapporter om demografiske segmenter

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. I modulen kalt «Demografisk informasjon» velger du Kampanjevisning, Annonsegruppevisning eller Kontovisning på rullegardinmenyen for å filtrere etter rapporteringsnivået du ønsker å se.
  5. Velg en fane basert på demografisk informasjon: Kjønn, Aldersgruppe, Husstandens inntekt, Foreldrestatus eller Kombinasjon.
    1. Du kan angi innstillingene for kombinasjon av demografiske kategorier ved å velge bestemte demografiske grupper på «Kombinasjon»-rullegardinmenyen.
  6. Klikk på Vis tabellen for å se «Bruker der merkevareløft er oppnådd», «Kostnad per bruker der merkevareløft er oppnådd», «Absolutt merkevareløft», «Interaksjoner», «Interaksjonsfrekvens», «Konverteringer», «Kostnad», «Visninger» og andre beregninger.
  7. For å ta med flere beregninger i rapporteringen klikker du på Kolonner.
  8. For å endre målrettingen velger du fanen for den demografiske gruppen du vil endre, i «Demografisk informasjon»-modulen. Klikk på Endre demografisk informasjon.
    1. Klikk på Velg en annonsegruppe.
    2. Velg kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere, fra rullegardinmenyen.
    3. Du får se hele segmentet med demografiske grupper. Merk av for dem du vil ta med.
    4. Klikk på Lagre demografiske grupper.

Finn ut mer om målgrupperapportering.

Bannerkampanjer

• Aldersgruppe: «18–24», «25–34», «35–44», «45–54», «55–64», «65+» og «Ukjent»
  • Kjønn: «Kvinne», «Mann» og «Ukjent»
  • Husstandens inntekt (bare tilgjengelig i Australia, Brasil, Hongkong, India, Indonesia, Japan, Mexico, New Zealand, Singapore, Sør-Korea, Thailand og USA): «Øverste 10 %», «11–20 %», «21–30 %», «31–40 %», «41–50 %», «Nederste 50 %» og «Ukjent»
  • Foreldrestatus: «Forelder», «Ikke forelder» og «Ukjent»

Discovery-annonsekampanjer

• Aldersgruppe: «18–24», «25–34», «35–44», «45–54», «55–64», «65+» og «Ukjent»
  • Kjønn: «Kvinne», «Mann» og «Ukjent»
  • Husstandens inntekt (bare tilgjengelig i Australia, Brasil, Hongkong, India, Indonesia, Japan, Mexico, New Zealand, Singapore, Sør-Korea, Thailand og USA): «Øverste 10 %», «11–20 %», «21–30 %», «31–40 %», «41–50 %», «Nederste 50 %» og «Ukjent»
  • Foreldrestatus: «Forelder», «Ikke forelder» og «Ukjent»

Søkekampanjer

• Aldersgruppe: «18–24», «25–34», «35–44», «45–54», «55–64», «65+» og «Ukjent»
  • Kjønn: «Kvinne», «Mann» og «Ukjent»
  • Husstandens inntekt (bare tilgjengelig i Australia, Brasil, Canada, Colombia, De forente arabiske emirater, Filippinene, Hongkong, India, Indonesia, Israel, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Singapore, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, USA og Vietnam): «Øverste 10 %», «11–20 %», «21–30 %», «31–40 %», «41–50 %», «Nederste 50 %» og «Ukjent»

Videokampanjer

• Aldersgruppe: «18–24», «25–34», «35–44», «45–54», «55–64», «65+» og «Ukjent»
  • Kjønn: «Kvinne», «Mann» og «Ukjent»
  • Husstandens inntekt (bare tilgjengelig i Australia, Brasil, Canada, Colombia, De forente arabiske emirater, Filippinene, Hongkong, India, Indonesia, Israel, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Singapore, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, USA og Vietnam): «Øverste 10 %», «11–20 %», «21–30 %», «31–40 %», «41–50 %», «Nederste 50 %» og «Ukjent»
  • Foreldrestatus: «Forelder», «Ikke forelder» og «Ukjent»

Foreldre kan opprette Google-kontoer for barn under 13 år via Family Link-appen. Det kan vises annonser til disse brukerne. Annonsører kan ikke målrette annonser utelukkende mot barn under 13 år. Finn ut mer om hvordan annonser fungerer for disse Google-kontoene, og hvordan du kan unngå at annonsene dine blir vist til disse brukerne.

«Ukjent»-kategorien

Google Ads-systemet kan ikke finne eller utlede demografisk informasjon om alle. Hvis vi ikke kjenner til alder, kjønn, foreldrestatus eller husstandens inntekt for en person, havner vedkommende i «Ukjent»-kategorien.

I tillegg finnes det noen nettsteder i Displaynettverket der demografisk målretting er valgt bort. Hvis du vil vise annonsene dine på slike nettsteder, må du derfor merke av for «Ukjent»-kategorien. Hvis du målretter annonsene på grunnlag av demografisk informasjon, er den demografiske kategorien «Ukjent» valgt som standard, fordi du da kan nå ut til en betydelig større målgruppe.

Viktig

Det er bare dersom du er helt sikker på at du vil avgrense kampanjen din til en snever målgruppe, at du bør utelukke den demografiske kategorien Ukjent. Hvis du ekskluderer «Ukjent», kan dette føre til at et betydelig antall personer ikke får se annonsene dine, deriblant folk du kanskje ønsker å nå ut til.

Sånn fastslår Google demografisk informasjon

Når folk er logget på Google-kontoen sin, kan vi også bruke demografisk informasjon vi utleder fra innstillingene deres, avhengig av den aktuelle kontostatusen. Forbrukere kan redigere den demografiske informasjonen sin i Mitt annonsesenter. I tillegg kan vi få tilsendt demografisk informasjon folk deler på bestemte nettsteder, for eksempel i sosiale nettverk, fra enkelte nettsteder.

Noen ganger anslår vi også folks demografiske informasjon ut fra aktiviteten deres i forskjellige Google-tjenester eller Displaynettverket. Hvis folk for eksempel bruker YouTube eller nettsteder i Displaynettverket, kan Google lagre en identifikator i nettleseren de benytter seg av, i form av en informasjonskapsel. Den aktuelle identifikatoren kan så bli tilknyttet visse demografiske kategorier med utgangspunkt i nettstedene som har vært åpnet.

For kampanjer som vises på Google-nettsteder eller i Google-apper er folks anslåtte demografiske informasjon hovedsakelig basert på aktiviteten deres i forskjellige Google-tjenester. For kampanjer som vises på nettsteder eller i apper som ikke tilhører Google, er folks anslåtte demografiske informasjon hovedsakelig basert på aktiviteten de har hatt på tredjepartsnettsteder og i tredjepartsapper.

Vær oppmerksom på at for brukere som ikke har gitt ATT-samtykke for iOS for Google-apper på iOS, er den anslåtte demografiske informasjonen som brukes i disse appene, ikke avhengig av brukernes aktivitet på tredjepartsnettsteder og i tredjepartsapper. Aktiviteten til disse brukerne i de aktuelle Google-appene for iOS blir heller ikke brukt til å anslå demografisk informasjon når annonsekampanjer vises til disse brukerne på tredjepartsnettsteder og i tredjepartsapper.

Eksempel

Karis favoritthobby er hagearbeid. Mange av bloggene og nettstedene om hagearbeid som hun besøker i tredjepartstjenestene i Displaynettverket, har fortrinnsvis kvinnelige lesere. Basert på dette kan Karis nettleser (når hun ikke er logget på Google-kontoen sin) legges til i den demografiske kategorien «kvinne». Når Kari besøker tredjepartstjenestene i Displaynettverket, kan derfor Google komme til å vise Kari annonser fra annonsører som velger å vise annonsene sine til kvinner.

Når Kari er logget på Google-kontoen sin, kan Google vise henne annonser basert på valgene hun har gjort i annonseinnstillingene sine, inkludert den demografiske informasjonen hennes.

Demografisk informasjon knyttet til mobilapper: Med denne målrettingsfunksjonen blir kundens mobilenhet tilknyttet en identifikator som registrerer hvilke apper hen har brukt. Det kan hende vi knytter denne identifikatoren til en demografisk kategori basert på nettleserdata og appaktivitet på en mobilenhet.

Vær oppmerksom på at vi ikke kan samle inn eller anslå demografisk informasjon fra alle som bruker nettet eller mobilapper, så hvis du begrenser målrettingen din til flere bestemte demografiske grupper, kan det være at annonsene dine bare når ut til et begrenset publikum.

Finstem strategien din

• Målretting Du kan kombinere demografisk målretting med andre målrettingsstrategier.
  • Ekskluderinger: Du kan også ekskludere demografiske kategorier, slik at annonsene dine ikke vises til bestemte demografiske grupper.
  • Tilpass budene dine: Du kan vise annonsene dine for alle og samtidig angi høyere (eller lavere) bud for bestemte demografiske grupper.

Eksempler på effektiv demografisk målretting

Aldersgruppe: Marius annonserer for en finansinstitusjon, og han ønsker å markedsføre forskjellige produkter for pensjonister og studenter. Han bruker demografisk målretting for å vise forskjellige annonser for de ulike kundegruppene og justerer budene for de demografiske gruppene som trolig kommer til å bruke mer penger enn andre. Marius oppdager at middelaldrende kunder oftest gjør de største innskuddene, og han øker budet for folk mellom 35 og 54 år.

Husstandens inntekt: I videokampanjer kan Marius vise annonser for kunder som har en bestemt husholdningsinntekt. Han angir målretting med sikte på å nå ut til segmentet med de 30 % av personene som har høyest husholdningsinntekt, så han velger alternativene «Øverste 10 %», «11–20 %» og «21–30 %» for husholdningsinntekt.

Kjønn og aldersgruppe: Anne driver et nettsted rettet mot yrkesaktive mødre. I Søkenettverket bruker hun demografisk målretting mot kvinner i aldersgruppen 25–54. I kampanjene hun kjører i Displaynettverket, bruker hun foreldrestatusen «Forelder» som målrettingskriterium. Anne er en erfaren annonsør og legger også til en intensjonsmålgruppe for baby- og barneprodukter som målrettingsmetode.