Om demografisk målretting

Med demografisk målretting i Google Ads kan du nå ut til en bestemt gruppe potensielle kunder som trolig tilhører bestemte kategorier for aldersgruppe, kjønn eller foreldrestatus og husholdningsinntekt. Hvis du for eksempel driver et treningsstudio utelukkende for kvinner, kan du forhindre at annonsene dine vises for menn, ved å bruke demografisk målretting.

Før du begynner

Husk at du begrenser målgruppen med demografisk målretting. Du forhindrer med andre ord at folk utenfor den demografiske gruppen du definerer, får se annonsene dine.

Alternativer for demografisk målretting

Vær oppmerksom på at detaljert demografisk informasjon, for eksempel boligeierskap og utdanning, er tilgjengelig som målgrupper. Finn ut mer om publikumsmålretting.

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Demografisk målretting for bannerkampanjer i Google Ads kan omfatte følgende:

• Aldersgruppe: «18–24», «25–34», «35–44», «45–54», «55–64», «65 eller eldre» og «Ukjent»
  • Kjønn: «Kvinne», «Mann» og «Ukjent»
  • Husstandens inntekt (bare tilgjengelig i Australia, Brasil, Hongkong, India, Indonesia, Japan, Mexico, New Zealand, Singapore, Sør-Korea, Thailand og USA): «Øverste 10 %», «11–20 %», «21–30 %», «31–40 %», «41–50 %», «Nederste 50 %» og «Ukjent»
  • Foreldrestatus: «Forelder», «Ikke forelder» og «Ukjent»

Demografisk målretting for søkekampanjer i Google Ads kan omfatte følgende:

• Aldersgruppe: «18–24», «25–34», «35–44», «45–54», «55–64», «65 eller eldre» og «Ukjent»
  • Kjønn: «Kvinne», «Mann» og «Ukjent»
  • Husstandens inntekt (bare tilgjengelig i Australia, Brasil, Hongkong, India, Indonesia, Japan, Mexico, New Zealand, Singapore, Sør-Korea, Thailand og USA): «Øverste 10 %», «11–20 %», «21–30 %», «31–40 %», «41–50 %», «Nederste 50 %» og «Ukjent»

Demografisk målretting for videokampanjer i Google Ads kan omfatte følgende:

• Aldersgruppe: «18–24», «25–34», «35–44», «45–54», «55–64», «65 eller eldre» og «Ukjent»
  • Kjønn: «Kvinne», «Mann» og «Ukjent»
  • Husstandens inntekt (bare tilgjengelig i Australia, Brasil, Hongkong, India, Indonesia, Japan, Mexico, New Zealand, Singapore, Sør-Korea, Thailand og USA): «Øverste 10 %», «11–20 %», «21–30 %», «31–40 %», «41–50 %», «Nederste 50 %» og «Ukjent»
  • Foreldrestatus: «Forelder», «Ikke forelder» og «Ukjent»

Foreldre kan opprette en Google-konto for barn under 13 ved å bruke Family Link-appen. Annonser kan bli vist til disse brukerne. Annonsører kan ikke målrette annonser som bare skal vises til barn under 13 år. Finn ut mer om hvordan annonser fungerer for disse Google-kontoene og hvordan utelate at annonsene dine blir vist til disse brukerne.

«Ukjent»-kategorien

Google Ads-systemet kan ikke finne eller utlede demografisk informasjon om alle. Hvis vi ikke kjenner til alder, kjønn, foreldrestatus eller husstandens inntekt for en person, havner vedkommende i «Ukjent»-kategorien.

I tillegg finnes det noen nettsteder i Displaynettverket der målretting mot demografisk informasjon er valgt bort. Hvis du vil vise annonsene dine på slike nettsteder, må du derfor merke av for «Ukjent»-kategorien. Hvis du målretter annonsene på grunnlag av demografisk informasjon, er den demografiske kategorien «Ukjent» valgt som standard, fordi du da kan nå ut til en betydelig større målgruppe.

Viktig

Det er bare dersom du er helt sikker på at du vil avgrense kampanjen din til en snever målgruppe, at du bør utelukke den demografiske kategorien Ukjent. Hvis du ekskluderer «Ukjent», kan dette føre til at et betydelig antall personer ikke får se annonsene dine, deriblant folk du kanskje ønsker å nå ut til.

Slik fastslås demografisk informasjon av Google

Når folk er logget på Google-kontoen sin, kan vi også bruke demografisk informasjon vi utleder fra innstillingene deres, eller aktivitet på Google-tjenester avhengig av kontostatus. Forbrukere kan redigere den demografiske informasjonen sin i Annonseinnstillinger. I tillegg kan vi få tilsendt demografisk informasjon folk deler på bestemte nettsteder, for eksempel i sosiale nettverk, fra enkelte nettsteder.

For folk som ikke er pålogget Google-kontoen sin, anslår vi noen ganger den demografiske informasjonen ut fra aktiviteten deres i forskjellige Google-tjenester eller Displaynettverket. Når en person for eksempel surfer på YouTube eller nettsteder i Displaynettverket, kan Google lagre en identifikator for nettleseren i en informasjonskapsel. Den aktuelle nettleseren kan tilknyttes bestemte demografiske kategorier på grunnlag av nettstedene som er besøkt.

Eksempel

Karis favoritthobby er hagearbeid. Mange av bloggene og nettstedene om hagearbeid som hun besøker i Displaynettverket, har fortrinnsvis kvinnelige lesere. Basert på dette kan Karis nettleser (når hun ikke er logget på Google-kontoen sin) legges til i den demografiske kategorien «kvinne». Som et resultat av dette kan Google komme til å vise Kari annonser fra annonsører som velger å vise annonsene sine til kvinner.

Når Kari er logget på Google-kontoen sin, kan det hende at Google viser henne annonser basert på valgene hun har gjort i annonseinnstillingene sine, inkludert den demografiske informasjonen hennes.

Demografisk informasjon knyttet til mobilapper: Med denne målrettingsfunksjonen blir kundens mobilenhet tilknyttet en identifikator som registrerer hvilke apper vedkommende har brukt. Det kan hende vi knytter denne identifikatoren til en demografisk kategori basert på nettleserdata og appaktivitet på en mobilenhet.

Vær oppmerksom på at vi ikke kan samle inn eller anslå demografisk informasjon fra alle som bruker nett- eller mobilappene, så hvis du begrenser målrettingen din til flere bestemte demografiske grupper, kan det være at annonsene dine bare når ut til et begrenset publikum.

Finstem strategien din

• Målretting: Du kan kombinere demografisk målretting med andre målrettingsstrategier.
  • Ekskluderinger: Du kan også ekskludere demografiske kategorier, slik at annonsene dine ikke vises for bestemte demografiske grupper.
  • Tilpass budene dine: Du kan vise annonsene dine for alle og samtidig angi høyere (eller lavere) bud for bestemte demografiske grupper.

Eksempler på effektiv demografisk målretting

Aldersgruppe: Marius annonserer for en finansinstitusjon, og han ønsker å markedsføre forskjellige produkter for pensjonister og studenter. Han bruker demografisk målretting for å vise forskjellige annonser for de ulike kundegruppene og justerer budene for demografiske grupper som sannsynligvis kommer til å bruke mer penger. Marius oppdager at middelaldrende kunder oftest gjør de største innskuddene, og han øker budet for folk mellom 35 og 54 år.

Husholdningsinntekt. I videokampanjer kan Marius vise annonser for kunder som har en bestemt husholdningsinntekt. Han angir målrettingen for å nå ut til folk som har husholdningsinntekter blant de øverste 30 %, så han velger alternativene «Øverste 10 %», «11–20 %» og «21–30 %» for husholdningsinntekt.

Aldersgruppe og kjønn: Anne driver et nettsted rettet mot arbeidende mødre. I Søkenettverket bruker hun demografisk målretting mot kvinner i aldersgruppen 25–54. I kampanjene sine i Displaynettverket angir hun foreldrestatusen «Forelder» som målrettingskriterium. Anne er en erfaren annonsør, og hun legger også til en intensjonsmålgruppe for baby- og barneprodukter som målrettingsmetode.