Skapa en webbplats eller målsida för dina annonser

När du annonserar med Google Ads länkar du dina onlineannonser till din webbplats. Om du inte redan har en webbplats eller en lokal kostnadsfri sida med Företagsprofil kan du skapa en med de lättanvända verktygen utan kostnad. Om du inte vill skapa en webbplats kan du istället skapa en lokal sida med Företagsprofil och annonsera med smarta kampanjer i Google Ads.

Om du skapar din första kampanj utan en webbplats har du två huvudalternativ som vi beskriver i den här artikeln.

1. Skapa en ny webbplats med ett byggverktyg för webbplatser, till exempel Squarespace

Med domänändelser som .company, .photography och .guru kan du hitta ett meningsfullt namn som sticker ut på webben. Företag som skapar webbplatser erbjuder funktioner som en säker, pålitlig värd, e-handel, anpassningsbara webbmallar och hantering av mobila webbplatser. Ingen kodning krävs.

Den 7 september 2023 förvärvade Squarespace alla domänregistreringar och relaterade kundkonton från Google Domains. Annonsörer och domäner flyttas över under de kommande månaderna. Läs mer om Squarespaces köp av Google Domains-registreringar.

Om du vill fortsätta ha en webbplats för ditt företag kan du använda ett byggverktyg för webbplatser, till exempel:

2. Använd din företagsprofil som målsida

Om du har ett lokalt företag och inte redan har en företagsprofil kan du skapa en, så att din annons kan visas på Google Sök och Maps. Läs mer om Google Företagsprofil.

Om du vill använda din företagsprofil som målsida skapar du en ny kampanj och väljer alternativet Din företagsprofil (optimerad för dina annonser) när du väljer vart användarna ska hamna när de klickar på din annons. Det här alternativet fungerar bara med smarta kampanjer. Läs mer om Företagsprofil (optimerad för annonser).