Lägga till demografisk inriktning i en annonsgrupp

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Med demografisk inriktning i Google Ads kan du nå kunder som sannolikt ingår i de demografiska segment du väljer. Vänder sig ditt företag till specifika kunder i ett viss segment? Då kan du visa dina annonser för kunderna baserat på kön, ålder, föräldrastatus eller hushållsinkomst.

I denna artikel beskriver vi hur du fokuserar dina annonser på kunder i särskilda demografiska segment.

Så påverkar demografisk inriktning vem som ser dina annonser

När du använder demografisk inriktning visar vi dina annonser baserat på demografisk information som vi beräknar eller får från webbplatsutgivare eller profiler på Google. Om du begränsar inriktningen till särskilda demografiska segment kan det hända att dina annonser når en snävare målgrupp. Läs mer om demografisk inriktning

Innan du börjar

Du kan lägga till demografisk inriktning i dina annonsgrupper i sök-, display-, video- och Gmail-kampanjer. Läs mer om demografisk inriktning

Detaljerad demografi (som husägare och utbildning) finns tillgängliga som målgruppssegment. Du kan lägga till detaljerade demografisegment i en annonsgrupp eller kampanj.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till ett demografiskt segment i en annonsgrupp

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Gå till modulen Demografi och välj Redigera demografi i rullgardinsmenyn för att filtrera fram önskad rapportnivå.
  5. Välj en demografiflik:
  6. Markera rutan vid det specifika demografiska segment som du vill ta med i annonsgruppen.
  7. Klicka på Redigera och välj Aktivera.

Ange bud på ett specifikt demografiskt segment

Du kan få högre avkastning på investeringen eller öka chanserna för att dina annonser visas för personer som är mer benägna att köpa dina produkter genom att ange ett specifikt bud på ett demografiskt segment. Ange ett anpassat bud på en displaykampanj eller ändra budjusteringen för en sökkampanj.