Lägga till demografisk inriktning i en annonsgrupp

Med demografisk inriktning i Google Ads kan du nå kunder som sannolikt ingår i de demografiska grupper du väljer. Vänder sig ditt företag till specifika kunder i en viss grupp? Då kan du visa dina annonser för kunderna baserat på kön, ålder, föräldrastatus eller hushållsinkomst.

I denna artikel beskriver vi hur du fokuserar dina annonser på kunder i särskilda demografiska grupper.

Så påverkar demografisk inriktning vem som ser dina annonser

När du använder demografisk inriktning visar vi dina annonser baserat på demografisk information som vi beräknar eller får från webbplatsutgivare eller profiler på Google. Om du begränsar inriktningen till särskilda demografiska grupper kan det hända att dina annonser når en snävare målgrupp. Läs mer om hur Google fastställer demografisk information.

Innan du börjar

Du kan lägga till demografisk inriktning i dina annonsgrupper i sök-, display-, video- och Gmail-kampanjer. Läs mer om demografisk inriktning.

Detaljerad demografi (som husägare och utbildning) finns tillgängliga som målgruppstyper. Du kan lägga till detaljerad demografi i en annonsgrupp eller kampanj.

Anvisningar

Lägga till en demografisk grupp i en annonsgrupp

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på kampanjen du vill uppdatera.
  4. Klicka på annonsgruppen där du vill lägga till en demografisk grupp.
  5. Klicka på Demografi på sidmenyn till vänster. Du kan välja följande:
  6. Markera rutan vid den demografiska grupp som du vill inkludera eller utesluta i annonsgruppen.
  7. Klicka på Redigera och välj Aktivera. För att utesluta en demografisk grupp väljer du Uteslut från annonsgrupp.

Ange bud för en specifik demografisk grupp

Genom att ange bud för en specifik demografisk grupp kan du få större avkastning på din investering och öka chansen att dina annonser visas för personer som är mer benägna att köpa dina produkter. Ange ett anpassat bud för en displaykampanj eller ändra budjusteringen för en sökkampanj.