Lägga till demografisk inriktning i en annonsgrupp

Med demografisk inriktning i Google Ads kan du nå kunder som sannolikt ingår i de demografiska grupper du väljer. Betjänar ditt företag till exempel specifika kunder i en viss grupp? Då kan du visa dina annonser för kunderna baserat på kön, ålder, föräldrastatus eller hushållsinkomst.

I den här artikeln beskriver vi hur du fokuserar dina annonser på kunder i särskilda demografiska grupper.

Så påverkar demografisk inriktning vem som ser dina annonser

När du använder demografisk inriktning visar vi dina annonser baserat på demografisk information som vi beräknar eller får från webbplatsutgivare eller profiler på Google. Om du begränsar inriktningen till särskilda demografiska grupper kan det hända att dina annonser når en snävare målgrupp. Läs mer om hur Google fastställer demografisk information.

Innan du börjar

Du kan lägga till demografisk inriktning i annonsgrupper i videokampanjer samt i kampanjer i Söknätverket och Display-nätverket. Läs mer om hur demografisk inriktning fungerar i Om demografisk inriktning.

Observera att detaljerade demografier, som husägare och utbildning, finns tillgängliga som målgrupper. Läs mer om hur du lägger till målgruppsinriktning i en annonsgrupp eller kampanj.

Anvisningar

Inrikta dig på specifika demografiska grupper

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på kampanjen där du vill lägga till demografisk inriktning. Du kan lägga till demografiska kategorier i videokampanjer samt kampanjer i Sök- och Display-nätverket.
  4. Klicka på annonsgruppen där du vill lägga till demografisk inriktning.
  5. Klicka på Demografi på sidmenyn till vänster.
  6. Klicka på önskad demografisk grupp på högst upp på sidan:
    • Kön
    • Ålder
    • Föräldrastatus (endast kampanjer i Display-nätverket och videokampanjer)
    • Hushållsinkomst (för närvarande endast tillgängligt i Australien, Brasilien, Hongkong, Indien, Indonesien, Japan, Mexiko, Nya Zeeland, Singapore, Sydkorea, Thailand och USA)
  7. Markera rutan vid de specifika demografiska grupper du vill inrikta dig på.
  8. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera i det blå fältet högst upp i tabellen och välj Aktivera. Om du vill utesluta demografiska grupper väljer du Uteslut från annonsgrupp.

Ange ett bud för en viss demografisk grupp

Genom att ange bud för en specifik demografisk grupp kan du få större avkastning på din investering och öka chansen att dina annonser visas för personer som är mer benägna att köpa dina produkter. Ange ett anpassat bud för en kampanj i Display-nätverket eller ändra budjusteringen för en kampanj i Söknätverket.