Legg til demografisk målretting i annonsegrupper

Med demografisk målretting i Google Ads kan du nå ut til kunder som trolig tilhører de demografiske gruppene du velger. Hvis bedriften din for eksempel retter seg mot en spesifikk kundegruppe innenfor et bestemt segment av befolkningen, kan du vise annonsene dine for kunder ut fra kjønn, aldersgruppe, foreldrestatus eller husstandens inntektsområde.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du fokuserer annonsene dine for å målrette mot kunder i bestemte demografiske grupper.

Slik påvirker demografisk målretting hvem som ser annonsene dine

Når du bruker demografisk målretting, viser vi annonsene dine basert på demografisk informasjon som vi anslår eller får fra nettstedspublisister eller Google-profiler. Hvis du begrenser målrettingen din til bestemte demografiske grupper, kan det være at annonsene dine bare når ut til et begrenset publikum. Finn ut mer om hvordan Google fastsetter demografisk informasjon.

Før du begynner

Du kan legge til demografisk målretting i annonsegruppene dine for Google Ads-kampanjer i Søkenettverket, Displaynettverket og i videokampanjer. Les artikkelen Om demografisk målretting for å finne ut mer om hvordan denne målrettingen fungerer.

Vær oppmerksom på at detaljert demografisk informasjon, for eksempel boligeierskap og utdanning, er tilgjengelig som målgrupper. Finn ut mer om hvordan du kan legge til publikumsmålretting i annonsegrupper eller kampanjer.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer.

• For kampanjer i Displaynettverket: Klikk på Displaynettverket-fanen og deretter på + Målretting-knappen.
    • Før søkekampanjer: Klikk på Målgrupper-fanen og deretter på + Målretting-knappen.
    • For videokampanjer: Følg denne veiledningen.
  3. Velg annonsegruppen der du ønsker å legge til demografiske kategorier.
  4. Klikk på «Legg til målretting»-rullegardinmenyen og deretter på «Demografi» for å oppdatere den demografiske målrettingen. Søkekampanjer målrettes som standard mot alle demografiske kategorier. Velg bare bort et demografisk kriterium hvis du ønsker at de aktuelle brukerne ikke skal se annonsen din.
  5. Velg annonsegruppen der du ønsker å legge til demografiske kategorier. Under «Demografi» krysser du av for de spesifikke demografiske kategoriene du ønsker å målrette annonsene mot:

• kjønn
    • aldersgruppe
    • foreldrestatus (bare kampanjer i Displaynettverket og videokampanjer)
    • husstandens inntekt (videokampanjer, for øyeblikket bare tilgjengelig i USA, Japan, Australia og New Zealand)
  6. Klikk på Lukk.
  7. Klikk på Lagre når du er ferdig med å oppdatere alle innstillingene for målretting.

Angi bud for bestemte demografiske grupper

Hvis du angir et bestemt bud for en demografisk gruppe, kan du oppnå høyere avkastning eller øke sjansene for at annonsene dine blir vist til personer som har stor sannsynlighet for å kjøpe produktene dine. Følg denne fremgangsmåten for å angi bud for målgrupper du allerede har lagt til i annonsegruppen din:

Tilpassede bud for kampanjer i Displaynettverket

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer og deretter på Displaynettverket-fanen.
  3. Klikk på Demografi-fanen.
  4. Velg en metode for demografisk målretting.
  5. Klikk på Annonsegruppevisning.
  6. Hvis du ønsker å gjøre endringer i enkeltgrupper, klikker du på budbeløpet i «Maks. CPC»- eller «Maks. CPM»-kolonnen for den aktuelle gruppen (du kan se disse kolonnene hvis du har slått på egendefinerte bud for denne målrettingsmetoden).
  7. Hvis du vil gjøre endringer i flere grupper samtidig, merker du av for de aktuelle gruppene på Endre-menyen, og klikker deretter på Endre maks. CPC-bud, Endre maks. CPM-bud eller Endre budjustering.
  8. Angi det nye budet eller den nye budjusteringen, og klikk på Lagre.

Budjusteringer for søkekampanjer

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer og deretter på Målgrupper-fanen.
  3. Klikk på Demografi-fanen.
  4. Klikk på Kjønn eller Aldersgruppe for å velge en metode for demografisk målretting.
  5. Klikk på Annonsegruppevisning.
  6. Klikk på budbeløpet i «Budjust.»-kolonnen for den aktuelle målgruppen for å gjøre endringer.
  7. Hvis du ønsker å gjøre endringer i flere målgrupper samtidig, merker du av for de aktuelle målgruppene og klikker på Endre budjusteringEndre-menyen.
  8. Skriv inn den nye budjusteringen, og klikk på Lagre.

Kopiér demografisk målretting til annonsegrupper

Når du har konfigurert demografisk målretting, kan du kopiere målrettingen til andre annonsegrupper. Først må du kopiere den ønskede målrettingen. Deretter kan du lime den inn i en ny annonsegruppe.

Slik kopierer du demografisk målretting:

1. For kampanjer i Displaynettverket:

1. Klikk på Displaynettverket-fanen.
    2. Klikk på Demografi-fanen.
  2. For søkekampanjer:

1. Klikk på Målgrupper-fanen.
    2. Klikk på Demografi-fanen.
  3. Klikk på fanen Alder, Kjønn eller Foreldrestatus, avhengig av hvilken type målretting du vil kopiere.
  4. Merk av i ruten ved siden av målrettingen du vil kopiere.
  5. Klikk på KopiérRediger-menyen (hold inne ctrl-tasten og trykk på C på Windows-datamaskiner, eller hold inne Command-tasten og trykk på C på Mac-enheter).

Slik limer du inn den demografiske målrettingen du har kopiert:

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Klikk på navnet på kampanjen der du vil lime inn den demografiske målrettingen.
  4. Merk av for navnet på annonsegruppen du vil lime inn den demografiske målrettingen i.
  5. Klikk på Lim innEndre-menyen (trykk på CTRL + V på Windows-maskiner eller Kommando + V på Mac-maskiner).