Legg til demografisk målretting i annonsegrupper

Med demografisk målretting i Google Ads kan du nå ut til kunder som trolig tilhører de demografiske gruppene du velger. Hvis bedriften din for eksempel retter seg mot en spesifikk kundegruppe innenfor et bestemt segment av befolkningen, kan du vise annonsene dine for kunder ut fra kjønn, aldersgruppe, foreldrestatus eller husstandens inntektsområde.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du fokuserer annonsene dine for å målrette mot kunder i bestemte demografiske grupper.

Slik påvirker demografisk målretting hvem som ser annonsene dine

Når du bruker demografisk målretting, viser vi annonsene dine basert på demografisk informasjon som vi anslår eller får fra nettstedspublisister eller Google-profiler. Hvis du begrenser målrettingen din til bestemte demografiske grupper, kan det være at annonsene dine bare når ut til et begrenset publikum. Finn ut mer om hvordan Google fastsetter demografisk informasjon.

Før du begynner

Du kan legge til demografisk målretting i annonsegruppene dine som inngår i videokampanjer og kampanjer i både Søkenettverket og Displaynettverket i Google Ads. Les artikkelen Om demografisk målretting for å finne ut mer om hvordan denne målrettingsmetoden fungerer.

Vær oppmerksom på at detaljert demografisk informasjon, for eksempel utdanning og boligeierskap, er tilgjengelig som målgrupper. Finn ut mer om hvordan du kan legge til publikumsmålretting i annonsegrupper eller kampanjer.

Veiledning

Slik målretter du mot bestemte demografiske grupper

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer på sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på navnet til kampanjen der du vil legge til demografisk målretting. Du kan legge til demografiske kategorier i søke-, banner- og videokampanjer.
  4. Klikk på navnet til annonsegruppen der du vil legge til demografisk målretting.
  5. Klikk på Demografi i sidemenyen til venstre.
  6. Klikk på det demografiske segmentet du vil målrette mot, øverst på siden:
    • kjønn
    • aldersgruppe
    • foreldrestatus (bare kampanjer i Displaynettverket og videokampanjer)
    • husstandens inntekt (foreløpig bare tilgjengelig i Australia, Brasil, Hongkong, India, Indonesia, Japan, Mexico, New Zealand, Singapore, Sør-Korea, Thailand og USA)
  7. Merk av i boksen ved siden av de bestemte demografiske gruppene du ønsker å målrette mot.
  8. Klikk på Endre-rullegardinmenyen i det blå banneret som vises langs toppen av tabellen, og velg deretter Aktiver. For å ekskludere demografiske grupper velger du Ekskluder fra annonsegruppen.

Slik angir du et bud for en bestemt demografisk gruppe

Hvis du angir et bestemt bud for en demografisk gruppe, kan du oppnå høyere avkastning eller øke sjansene for at annonsene dine blir vist til personer som har stor sannsynlighet for å kjøpe produktene dine. Angi et egendefinert bud for en bannerkampanje, eller endre budjusteringen for en kampanje i Søkenettverket.