Demografische targeting toevoegen aan een advertentiegroep

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Met demografische targeting in Google Ads kunt u klanten bereiken die waarschijnlijk in de demografische segmenten vallen die u kiest. Als uw bedrijf zich bijvoorbeeld richt op een specifieke categorie klanten in een bepaald segment, kunt u uw advertenties aan klanten laten zien op basis van hun gender, leeftijd, ouderlijke status of gezinsinkomen.

In dit artikel laten we u zien hoe u uw advertenties kunt targeten op klanten in bepaalde demografische segmenten.

Hoe demografische targeting beïnvloedt wie uw advertenties te zien krijgt

Als u demografische targeting gebruikt, geven we uw advertenties weer op basis van demografische gegevens die we schatten of verkrijgen van website-uitgevers of Google-profielen. Als u uw targeting beperkt tot bepaalde demografische segmenten, bereiken uw advertenties een beperktere doelgroep. Meer informatie over demografische targeting

Voordat u begint

U kunt demografische targeting toevoegen aan uw advertentiegroepen in campagnes in het zoeknetwerk en in display-, video- en Gmail-campagnes. Meer informatie over demografische targeting

Er zijn gedetailleerde demografische gegevens (zoals woningbezit en opleiding) beschikbaar als doelgroepsegmenten. U kunt gedetailleerde demografische segmenten toevoegen aan een advertentiegroep of een campagne.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een demografisch segment toevoegen aan een advertentiegroep

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Selecteer in de module Demografie in het dropdownmenu de optie Demografie bewerken om te filteren op het rapportageniveau dat u wilt bekijken.
  5. Selecteer een tabblad met demografische gegevens:
  6. Vink het selectievakje aan naast het demografische segment dat u in de advertentiegroep wilt opnemen.
  7. Klik op Bewerken en selecteer vervolgens Aanzetten.

Een bod instellen voor een specifiek demografisch segment

Door een specifiek bod in te stellen voor een demografisch segment, vergroot u de kans dat uw advertenties worden weergegeven aan gebruikers die eerder geneigd zijn uw producten te kopen en behaalt u mogelijk een hoger rendement op uw investering (ROI). Stel een aangepast bod in voor een display-campagne of bewerk de bodaanpassing voor een campagne in het zoeknetwerk.