Demografische targeting toevoegen aan een advertentiegroep

Met demografische targeting in Google Ads kunt u klanten bereiken die zich waarschijnlijk in de demografische groepen bevinden die u kiest. Als uw bedrijf zich bijvoorbeeld richt op een specifieke categorie klanten in een bepaalde groep, kunt u uw advertenties aan klanten laten zien op basis van hun geslacht, leeftijd, ouderlijke status of gezinsinkomen.

In dit artikel laten we u zien hoe u uw advertenties kunt targeten op klanten in bepaalde demografische groepen.

Hoe demografische targeting beïnvloedt wie uw advertenties te zien krijgt

Wanneer u demografische targeting gebruikt, geven we uw advertenties weer op basis van demografische gegevens die we schatten of verkrijgen van website-uitgevers of Google-profielen. Als u uw targeting beperkt tot bepaalde demografische groepen, bereiken uw advertenties een beperktere doelgroep. Meer informatie over hoe Google demografische gegevens bepaalt.

Voordat u begint

U kunt demografische targeting toevoegen aan uw advertentiegroepen in videocampagnes of campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk van Google Ads. Meer informatie over hoe demografische targeting werkt leest u in het artikel Demografische targeting.

Gedetailleerde demografische groepen (zoals woningbezit en opleiding) zijn beschikbaar als doelgroepen. Meer informatie over hoe u doelgroeptargeting toevoegt aan een advertentiegroep of campagne.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op Campagnes.

• Voor campagnes in het Display Netwerk: klik op het tabblad 'Display Netwerk' en vervolgens op de knop '+Targeting'.
    • Voor campagnes in het zoeknetwerk: klik op het tabblad 'Doelgroepen' en klik op de knop '+Targeting'.
    • Voor videocampagnes volgt u deze instructies.
  3. Selecteer de advertentiegroep waaraan u demografische categorieën wilt toevoegen.
  4. Klik op het dropdown-menu 'Targeting toevoegen' en klik op 'Demografie' om uw demografische targeting te updaten. Houd er bij campagnes in het zoeknetwerk rekening mee dat alle demografische groepen standaard worden getarget. Maak de selectie van demografische criteria alleen ongedaan als u deze gebruikers wilt uitsluiten voor weergave van uw advertentie.
  5. Selecteer de advertentiegroep waaraan u demografische categorieën wilt toevoegen. Onder Demografie schakelt u de selectievakjes in van de specifieke demografische groepen die u wilt targeten:

• Geslacht
    • Leeftijd
    • Ouderlijke status (alleen voor display- en videocampagnes)
    • Gezinsinkomen (videocampagnes, momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland)
  6. Klik op Sluiten.
  7. Klik op Opslaan nadat u al uw targetinginstellingen heeft geüpdatet.

Een bod instellen voor een specifieke demografische groep

Door een specifiek bod in te stellen voor een demografische groep, vergroot u de kans dat uw advertenties worden weergegeven aan gebruikers die eerder geneigd zijn uw producten te kopen en behaalt u mogelijk een hoger rendement op uw investering (ROI). Volg deze instructies om een bod in te stellen voor een doelgroep die u al aan uw advertentiegroep heeft toegevoegd:

Aangepaste biedingen voor campagnes in het Display Netwerk

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op Campagnes en vervolgens op het tabblad Display Netwerk.
  3. Klik op het tabblad Demografie.
  4. Selecteer een demografische targetingmethode.
  5. Klik op Advertentiegroepweergave.
  6. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in afzonderlijke groepen, klikt u op het biedingsbedrag voor de betreffende groep in de kolom 'Max. CPC' of 'Max. CPM' (de betreffende kolom wordt weergegeven als u voor deze targetingmethode aangepaste biedingen heeft ingeschakeld).
  7. Als u wijzigingen in meerdere groepen tegelijk wilt aanbrengen, selecteert u de selectievakjes naast deze groepen. Vervolgens klikt u in het menu Bewerken op Max. CPC-biedingen wijzigen..., Max. CPM-biedingen wijzigen... of Bodaanpassing wijzigen....
  8. Geef uw nieuwe bod of bodaanpassing op en klik op Opslaan.

Bodaanpassingen voor campagnes in het zoeknetwerk

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op Campagnes en klik vervolgens op het tabblad Doelgroepen.
  3. Klik op het tabblad Demografie.
  4. Klik op Geslacht of Leeftijd en selecteer een demografische targetingmethode.
  5. Klik op Advertentiegroepweergave.
  6. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, klikt u op het biedingsbedrag in de kolom 'Bodaanp.' van de betreffende doelgroep.
  7. Als u in meerdere doelgroepen tegelijk wijzigingen wilt aanbrengen, selecteert u de selectievakjes naast de betreffende doelgroepen. In het menu Bewerken klikt u op Bodaanpassing wijzigen.
  8. Voer uw nieuwe bodaanpassing in en klik op Opslaan.

Demografische targeting kopiëren naar een advertentiegroep

Zodra u demografische targeting heeft ingesteld, kunt u uw targeting naar andere advertentiegroepen kopiëren. Eerst moet u de gewenste targeting kopiëren. Vervolgens kunt u deze in een nieuwe advertentiegroep plakken.

Kopieer uw demografische targeting als volgt:

1. Voor campagnes in het Display Netwerk:

1. Klik op het tabblad Display Netwerk.
    2. Klik op het tabblad Demografie.
  2. Voor campagnes in het zoeknetwerk:

1. Klik op het tabblad Doelgroepen.
    2. Klik op het tabblad Demografie.
  3. Klik op het tabblad Leeftijd, Geslacht of Ouderlijke status, afhankelijk van het type targeting dat u wilt kopiëren.
  4. Vink het selectievakje aan naast de targeting die u wilt kopiëren.
  5. Klik in het menu Bewerken op Kopiëren (of druk op CTRL+C op Windows-computers of Command+C op Mac-computers).

Plak uw gekopieerde demografische targeting als volgt:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de naam van de campagne waarin u de demografische targeting wilt plakken.
  4. Vink het vakje aan naast de naam van de advertentiegroep waarin u de demografische targeting wilt plakken.
  5. Klik in het menu Bewerken op Plakken (of druk op CTRL+V op Windows-computers of Command+V op Mac-computers).