Om Google Ads-kampanjetyper

Før du kan annonsere med Google Ads, må du opprette en kampanje. Når du velger kampanjetype, bør du tenke på hvilke mål du har med annonsen din. Hvis du for eksempel ønsker å vise annonser på Google.com for å trekke flere besøkende til nettstedet ditt, bør du opprette en kampanje for Søkenettverket.

Det finnes ulike kampanjetyper for hvert annonseringsnettverk, slik at du kan tilpasse kampanjer til de målene du har satt deg. I denne artikkelen gjennomgås noen av kampanjetypene.

Slik fungerer de ulike kampanjetypene

Når du skal konfigurere en kampanje, blir du bedt om å velge kampanjemål og en kampanjetype.

Du kan velge mål for kampanjen med utgangspunkt i handlingene du ønsker at kundene skal foreta. Du kan også velge en kampanjetype, for eksempel Søkenettverket, Displaynettverket, Shopping eller Video. Deretter ser du funksjoner og innstillinger vi anbefaler på bakgrunn av kampanjens overordnede markedsføringsmål. Du bør være oppmerksom på at alle kampanjeinnstillinger og -funksjoner er tilgjengelige for deg uavhengig av hvilke mål du velger, og at du alltid kan endre eller fjerne målene du har satt deg.

Mål kan blant annet være knyttet til

• salg
  • potensielle salg
  • nettstedtrafikk
  • produkt- og merkevarevurderinger
  • merkevarebevissthet og rekkevidde
  • markedsføring av apper

Hvor kundene ser annonsene dine, avhenger av kampanjetypen du har valgt, men du kan spesifisere dette ytterligere ved å målrette annonsene. Finn ut mer om målretting av annonser.

Her er noen eksempler på kampanjetyper:

Vi har gjort noen endringer i kampanjetypene i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du for eksempel ønsker å lage en kampanje for Søkenettverket som er målrettet mot Displaynettverket (dette tilsvarer en «Søk med utvalgt display»-kampanje i den forrige utgaven av AdWords), kan du velge «Søkenettverket» som kampanjetype, og deretter aktivere Displaynettverket i nettverksinnstillingene dine. Finn ut mer om kampanjer for Søkenettverket i den nye utgaven av Google Ads.

Kampanjetypene tar utgangspunkt i Googles annonseringsnettverk: Googles søkenettverk, Google Displaynettverk og YouTube-nettverket.

Disse nettverkene representerer alle stedene der annonsene dine kan vises, altså på Google-nettsteder, på nettsteder der det vises relevante Google-annonser, samt i andre plasseringer, for eksempel mobilapper.