Sopivan kampanjatyypin valitseminen

Google Adsin käyttö aloitetaan tavoitteen valitsemisella ja kampanjan luomisella.

Kampanjatyyppi kannattaa valita markkinointitavoitteiden, brändistrategian ja käytettävissä olevan ajan perusteella.

Tämän artikkelin avulla voit valita sopivan kampanjatyypin mainontatarpeidesi perusteella.

Hakukampanjat: tekstimainokset hakutuloksissa

Hakukampanjat sisältävät hakutuloksissa näkyviä tekstimainoksia, joiden avulla voit tavoittaa ihmisiä, kun he hakevat tarjoamiasi tuotteita ja palveluita Googlesta.

Hakukampanjat sopivat verkkosivuston myynnin, liidien ja liikenteen lisäämiseen, sillä mainoksesi näkyvät ihmisille, jotka etsivät aktiivisesti tuotteitasi ja palveluitasi.

Miksi Hakukampanjoita kannattaa käyttää?

• Myynti ja liidit:
    • Tehosta verkkomyyntiä ja hanki uusia rekisteröitymisiä.
    • Harkitse liidien käyttämistä, jos myyntisyklisi on normaalia pidempi.
  • Helppokäyttöinen:
    • Kirjoita tekstimainokset ja valitse avainsanat.
    • Muita tiedostoja tai muuta sisältöä ei tarvita.
    • Kokeile Älykkäitä kampanjoita: niiden käyttäminen on vieläkin helpompaa.
  • Erittäin tarkka kohdistus: Tavoita käyttäjät, jotka etsivät aktiivisesti sitä mitä tarjoat.

LUO HAKUKAMPANJA

Display-kampanjat: kuvamainokset verkkosivustoilla

Display-kampanjoiden avulla voit saavuttaa markkinointitavoitteesi ja tavoittaa juuri oikean yleisön visuaalisesti houkuttelevilla mainoksilla käyttäjien selaillessa miljoonia verkkosivustoja ja sovelluksia sekä Googlen omistamia palveluita, esimerkiksi YouTubea. Display-kampanjat ovat erinomainen tapa laajentaa tavoittavuutta ja jäädä yleisön mieleen muuallakin kuin vain Google Haussa.

Voit myös luoda datasegmenttejäsi käyttävän Display-kampanjan kohdistaaksesi mainoksia ihmisille, jotka ovat käyneet verkkosivustollasi tai käyttäneet sovellustasi.

Miksi Display-kampanjoita kannattaa käyttää?

• Myynti ja liidit: Käytä visuaalisesti houkuttelevia toimintakehotuksia saadaksesi lisää myyntiä ja rekisteröitymisiä.
  • Tietoisuus ja harkinta: Luo ikimuistoisia mainoksia lisätäksesi käyttäjien bränditietoisuutta ja saadaksesi heidät harkitsemaan tuotteitasi.
  • Tavoittavuus: Mainosta myös muualla kuin hakutuloksissa ja kohdista mainoksia käyttäjille silloin, kun he selaavat sivustoja ja sovelluksia.
  • Omat datasegmentit: Tavoita uudelleen ihmisiä, jotka ovat jo nähneet mainoksiasi tai käyneet verkkosivustollasi.

Display-kampanjan tyypit

Vinkki

Kuvanmuokkaustyökalulla voit helposti luoda neliön muotoisen ja vaakasuoran version Display-mainoksesta oikeassa koossa ja oikean kokoisena tiedostona.

LUO DISPLAY-KAMPANJA

Videokampanjat: videomainokset YouTubessa

Videokampanjoissa voit käyttää videomainoksia YouTubessa ja muilla verkkosivustoilla.

Joillakin Videokampanjan tyypeillä voit lisätä bränditietoisuutta yleisesti. Toiset taas on suunniteltu hankkimaan konversioita ja saamaan käyttäjät tekemään ostoksia verkkosivustollasi.

Miksi Videokampanjoita kannattaa käyttää?

• Tietoisuus ja harkinta: Käytä videomainoksia lisätäksesi käyttäjien bränditietoisuutta ja saadaksesi heidät harkitsemaan tuotteidesi ostamista.
  • Myynti ja liidit: Jos haluat luoda toimintaan kannustavia videomainoksia, käytä Lisää konversioita ‑alakampanjatyyppiä.
  • Laajenna tavoittavuutta: Mainosta myös muualla kuin hakutuloksissa ja kohdista mainoksia YouTuben käyttäjille.
  • Omat datasegmentit: Tavoita uudelleen ihmisiä, jotka ovat jo nähneet mainoksiasi tai käyneet verkkosivustollasi.

Videokampanjan tyypit

Valitse jokin kuudesta Videokampanjan tyypistä:

• Lisää konversioita: Kasvata myyntiä ja liidien määrää toimintaan kannustavien mainosten ja kohdistuksen avulla (näitä kutsutaan myös Aktivoiviksi videokampanjoiksi).
  • Oma Videokampanja: Muokkaa asetuksia erilaisten mainostyyppien avulla.
  • Video – Reach ‑kampanjat: Voit saada parhaan mahdollisen tavoittavuuden budjetillasi joko tavoittamalla enemmän yksittäisiä käyttäjiä (käyttämällä puskurimainoksia, ohitettavia In-Stream-mainoksia tai näiden mainosmuotojen yhdistelmää) tai varmistamalla, että koko viestisi tavoittaa käyttäjät (käyttämällä ei-ohitettavia In-Stream-mainoksia).
  • Outstream: Kohdista vain mobiililaitteille tarkoitettuja videomainoksia YouTuben ulkopuolisille sivustoille ja ulkopuolisiin sovelluksiin. Mainokset voivat näkyä sivulla olevan sisällön yhteydessä tai sovelluksessa.
  • Vaikuttaminen harkintavaiheessa: Kannusta katsojia harkitsemaan tuotteitasi ohitettavien In-Stream-mainosten tai In-Feed-videomainosten avulla.
  • Mainossarja: Kerro tarina videomainossarjan avulla.

Vinkki

Sinun on ensin luotava videomainos ja ladattava se YouTubeen.

LUO VIDEOKAMPANJA

Shopping-kampanjat: tuotelistaukset Googlessa

Shopping-kampanjat sisältävät tuotelistauksia ja sopivat erityisen hyvin jälleenmyyjille, jotka haluavat myydä tuotevarastoaan. Shopping-mainokset näkyvät hakutuloksissa ja Google Shopping ‑välilehdellä.

Kauppojen omistajat voivat käyttää myös paikallisia tuotemainoksia sellaisten tuotteiden mainostamiseen, joita on saatavilla kivijalkakaupoissa.

Miksi Shopping-kampanjoita kannattaa käyttää?

• Vähittäiskaupan markkinointi: Käytä visuaalisesti houkuttelevia tuotelistauksia vähittäiskaupan tuotteidesi mainostamiseen.
  • Myynti ja liidit: Houkuttele käyttäjät tekemään ostoksia verkkokaupastasi tai rekisteröitymään asiakkaaksesi.
  • Lähistöllä sijaitsevan kivijalkakaupan mainostaminen: Myy paikallisen kauppasi varastoa lähistöllä oleville asiakkaille.

Vinkki

Jotta voit luoda Shopping-kampanjan, sinulla on oltava Kauppiaskeskus-tili, jolle voit ladata tuotevarastosi.

LUO SHOPPING-KAMPANJA

Sovelluskampanjat: sovelluksen mainostaminen useissa kanavissa

Sovelluskampanjat auttavat sinua löytämään uusia käyttäjiä sovelluksellesi ja lisäämään myyntiä sovelluksessasi.

Tämä kampanjatyyppi käyttää sovelluksesi tietoja ja optimoi mainokset automaattisesti Hakua, Play Kauppaa, YouTubea, Discoveria ja yli kolmea miljoonaa sivustoa ja sovellusta varten.

Miksi Sovelluskampanjoita kannattaa käyttää?

• Sovelluksen mainos: Houkuttele mobiililaitteiden käyttäjät asentamaan sovelluksesi, aktivoitumaan sen käyttöön tai rekisteröitymään sovelluksesi käyttäjäksi.
  • Monikanavainen markkinointi: Yksi kampanja saa sovelluksesi mainokset näkymään Haussa, Display-verkostossa, Play Kaupassa ja YouTubessa.
  • Helppo käyttöönotto ja kampanjan hallinta: Automatisoi kohdistus, hintatarjoukset ja mainosten luominen tulosten optimointia varten.

Sovelluskampanjan tyypit

Jos tilisi täyttää ehdot, saatat nähdä kolme Sovelluskampanjan alatyyppiä:

LUO SOVELLUSKAMPANJA

Paikalliset kampanjat: toimipaikkojen mainostaminen monissa kanavissa

Paikalliset kampanjat auttavat houkuttelemaan käyttäjiä kivijalkakauppoihin ja muihin tiloihin.

Mainokset optimoidaan automaattisesti näkymään Haussa, Display-verkostossa, Google Mapsissa ja YouTubessa.

Miksi Paikallisia kampanjoita kannattaa käyttää?

• Paikan päällä tapahtuva myynti kivijalkakaupassa: Mainosta tuotevarastoasi verkossa ja houkuttele asiakkaat käymään kivijalkakaupoissasi.
  • Tarjousten ja tapahtumien mainostaminen: Mainosta paikan päällä järjestettäviä tapahtumia ja paikallisia tarjouksia.
  • Yksityiskohtaiset sijaintitiedot: Auta käyttäjiä löytämään yrityksesi osoite ja aukioloajat.
  • Monikanavainen markkinointi: Yksi kampanja saa sovelluksesi mainokset näkymään Haussa, Display-verkostossa, Mapsissa ja YouTubessa.

Vinkki

Jotta voit käyttää Paikallisia kampanjoita, tililläsi on oltava aktiivisia sijaintilaajennuksia tai yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviä laajennuksia. Toinen vaihtoehto on, että Yritysprofiilisi on yhdistetty Google Adsiin.

LUO PAIKALLINEN KAMPANJA

Älykkäät kampanjat: automatisoi kampanjasi

Älykkäät kampanjat ovat helpoin tapa automatisoida kampanjat ja aloittaa mainostaminen.

Lisää yrityksesi tiedot, luo muutama mainos ja anna Googlen etsiä paras mahdollinen kohdistus, jolla saat eniten vastinetta ajallesi ja rahoillesi.

Miksi Älykkäitä kampanjoita kannattaa käyttää?

• Myynti ja liidit: Lisää tuotteidesi ja palveluidesi myyntiä ja rekisteröitymisten määrää.
  • Helppokäyttöinen: Lisää yrityksesi tiedot ja luo muutama mainos, niin Google automatisoi kampanjasi.
  • Edistynyt optimointi: Google optimoi mainoksesi ja niiden kohdistuksen puolestasi.

Vinkki

Jos olet äskettäin luonut uuden Google Ads ‑tilin, käytössäsi on todennäköisesti Google Adsin Älykäs-tila, ja kaikki kampanjasi ovat Älykkäitä kampanjoita.

LUO ÄLYKÄS KAMPANJA

Aiheeseen liittyvä linkki