Virheellinen liikenne

Virheellinen liikenne tarkoittaa sellaisia mainosten klikkauksia ja impressioita, jotka eivät mielestämme ole peräisin asiakkaiden aidosta kiinnostuksesta. Virheellistä liikennettä ovat esimerkiksi automaattisten työkalujen tuottamat klikkaukset ja impressiot sekä tahattomat klikkaukset, kuten mainoksen klikkaaminen kahdesti. Sinua ei veloiteta kelpaamattomista klikkauksista ja impressioista, koska niillä on vain vähän tai ei lainkaan arvoa.

Virheellisen liikenteen tyypit

Alla on lueteltu joitakin klikkausten ja näyttökertojen tyyppejä, jotka tulkitsemme kelpaamattomiksi:

• vahinkoklikkaukset, joista ei ole hyötyä, kuten kaksoisklikkauksen toinen klikkaus
  • manuaaliset klikkaukset, joilla pyritään nostamaan jonkun mainontakuluja
  • manuaaliset klikkaukset, joilla mainoksiasi sivuillaan näyttävät sivustojen omistajat pyrkivät kasvattamaan voittojaan
  • klikkaukset ja näyttökerrat automaattisilla työkaluilla, roboteilla tai muilla petosohjelmistoilla
  • näyttökerrat, joiden tarkoituksena on keinotekoisesti alentaa mainostajan klikkausprosenttia.

Miten Google suojaa sinua virheelliseltä liikenteeltä?

Suojaamme mainostajia virheelliseltä liikenteeltä tunnistamalla ja suodattamalla mahdolliset virheelliset interaktiot, ennen kuin niiden tiedot päätyvät tiliraportteihin. Järjestelmämme tutkii kaikki mainosten interaktiot. Google analysoi kustakin interaktiosta useita eri tietoja, kuten IP-osoitetta, ajankohtaa, päällekkäisyyttä ja useita muita interaktiomalleja. Järjestelmä analysoi eri tekijät ja pyrkii erottelemaan ja suodattamaan mahdollisesti virheelliset interaktiot, ennen kuin ne näkyvät tililläsi.

Lue lisää siitä, kuinka Google suojaa mainostajia virheelliseltä liikenteeltä.

Miten Google käsittelee virheellistä liikennettä?

Kun järjestelmämme havaitsee mainoksiisi liittyvää virheellistä liikennettä, suodatamme sen raporteista automaattisesti. Näin sinua ei veloiteta siitä. Voit kuitenkin halutessasi tutustua virheellistä liikennettä koskeviin tietoihin.

Jos huomaamme, että joitakin virheellisiä interaktioita ei ole havaittu automaattisesti kuluneiden kahden kuukauden aikana, saat niistä hyvityksen. Näet hyvitykset näin:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Laskutus ja maksut

Kaikki virheellisistä interaktioista saamasi hyvitykset on merkitty tapahtumahistoriasivulla Virheellinen toiminta ‑tunnisteella. Saat hyvityksen kaikista niistä.

Tililtäsi mahdollisesti löytyviä virheellisiä näyttökertoja ei huomioida, kun laskemme klikkausprosenttia, jota käytetään avainsanojen laatupisteiden määrittämiseen.

Raportin muokkaustyökalu

Raportin muokkaustyökalu on analyyttinen työkalu, jonka moniulotteisten taulukoiden ja kaavioiden avulla voit käsitellä dataasi monipuolisesti.

• Yksinkertaisen vedä ja pudota ‑käyttöliittymän avulla voit luoda ja muokata nopeasti moniulotteisia taulukoita ja kaavioita. Sinun ei siis välttämättä tarvitse ladata dataa, jos haluat analysoida sitä tarkemmin.
  • Usean segmentin analyysien avulla voit käsitellä taulukoidesi ja kaavioidesi tietoja tarkasti.
  • Mukautettujen kaavioiden avulla voit nopeasti havainnollistaa tietojesi malleja ja trendejä.
  • Kehittyneiden suodatus- ja lajitteluominaisuuksien avulla voit suodattaa ryhmiteltyjä tietoja (kuten klikkauksia mobiililaitteista) ja lajitella tietoja useisiin sarakkeisiin.

Lue lisää datan tutkimisesta raportin muokkaustyökalun avulla.

Virheellisen liikenteen omatoiminen seuranta

Jos haluat seurata virheellisiä interaktioita tililläsi ja estää niitä syntymästä, se onnistuu muutamalla eri tavalla.

• Seuraa virheellisiä vuorovaikutuksia tilin tilastotiedoista: Lisää virheellisiä vuorovaikutuksia koskevat sarakkeet kampanjasi tilastotaulukkoon yllä annettujen ohjeiden mukaan. Sarakkeista näet virheellisten vuorovaikutusten määrän ja prosenttiosuuden tililläsi. Sinua ei veloiteta näistä vuorovaikutuksista, eivätkä ne vaikuta tilisi tilastotietoihin.
  • Optimoi tilisi: Paras puolustautumiskeino virheellistä toimintaa vastaan on optimoida tilisi, jotta mainokset saavat vain parhaiten kohdistetut klikkaukset ja impressiot. Pidä mielessä, että konversioprosentti on eräs tehokkaan mainonnan parhaista mittareista. Tilin heikosti konversioita tuottavien alueiden tunnistaminen ja korjaaminen auttaa myös tunnistamaan mahdollisen kelpaamattoman toiminnan.
  • Seuraa tilisi toimintaa Google Analyticsin avulla: Maksuttoman Google Analytics ‑työkalun avulla voit seurata Google Ads ‑tilisi useita eri osa-alueita, kuten konversioprosenttia, kävijäkäyttäytymistä ja kampanjan kehitystä. Google Analytics tuottaa raportteja, joiden avulla voit tarkentaa mainostesi saamaa liikennettä. Voit myös seurata avainsanojesi tehokkuutta automaattisen koodauksen avulla.
  • Seuraa konversioprosentteja Display-verkostossa: Seuraa Display-verkostossa mukana olevien kampanjoiden mainosten konversioprosentteja Display-verkoston sivustoilla sijoitteluraportin avulla. Jos huomaat, että Display-verkostosta tulleet klikkaukset eivät tuota yhtä hyvin kuin Googlesta tai hakuverkostosta tulleet klikkaukset, harkitse Display-verkoston hintatarjousten laskemista. Jos huomaat, ettei tietty Display-verkoston sivusto tuota hyvin, harkitse sen sulkemista pois kampanjasta.
Alhainen konversioprosentti

Alhainen konversioprosentti ei välttämättä ole merkki virheellisistä vuorovaikutuksista. Monet eri tekijät voivat vaikuttaa siihen, että liikennettä on paljon mutta myyntiä vähän. Alla on kuvattu muutamia tavallisimpia syitä alhaiselle konversioprosentille sekä korjausehdotuksia:

• Muutokset markkinaolosuhteissa, käyttäjien toiminnassa ja verkkosisällössä voivat vaikuttaa kampanjasi tehokkuuteen. Joidenkin mainostajiemme sijoitetun pääoman tuottoprosentti on laskenut, koska kilpailu internet-mainontapaikoista kyseisellä alalla on kiristynyt. Suosittelemme, että seuraat kaikkien avainsanojesi ja mainostesi sijoitetun pääoman tuottoprosenttia tarkasti ja muokkaat hintatarjouksiasi näiden tietojen perusteella yrityksellesi sopivan budjetin rajoissa. Lue lisää siitä, kuinka hintatarjousten määrittäminen strategisella tavalla voi auttaa sinua maksimoimaan investointiesi tuottoprosentin.
  • Jos sivustoilla on vaikea liikkua, potentiaaliset asiakkaat saattavat poistua sivustoilta. Sivuston yleinen rakenne, asettelu ja toimivuus kannattaa ehkä arvioida. Google Analyticsin avulla voit selvittää, poistuvatko kävijät yleensä verkkosivustoltasi tietyssä kohdassa ennen ostoksen tekemistä.
  • Avainsanasi ja mainostekstisi eivät ehkä ole tarpeeksi tarkkoja. Jos käytät yleisiä avainsanoja ja mainostekstejä, vierailija saattaa odottaa löytävänsä sivustoltasi jotakin sellaista, mitä et tarjoa. Tarkasti kohdistetuilla avainsanoilla ja mainosteksteillä varmistat, että mainoksiasi näytetään vain tuotteestasi tai palvelustasi kiinnostuneille asiakkaille.
  • Kampanjaasi ei ehkä ole optimoitu Display-verkostoon: Jos kampanjasi on mukana Display-verkostossa, mutta sitä ei ole optimoitu, mainoksesi saattavat näkyä Display-verkoston sivustoissa, jotka eivät liity mainostamiisi tuotteisiin tai palveluihin. Vierailijat tekevät ostoksia sivustollasi todennäköisemmin silloin, kun mainoksesi liittyvät niihin sivustoihin, joita he parhaillaan selaavat. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää, että jokaisessa mainosryhmässäsi on lyhyt ja tarkka avainsanaluettelo, joka liittyy vain yhteen tuotteeseen tai palveluun. Lue lisää optimoimisesta Display-verkostoa varten.

Lisätietoja mainosliikenteen ymmärtämisestä

Useat samasta IP-osoitteesta tulleet klikkaukset

Useat samasta IP-osoitteesta tulleet klikkaukset eivät välttämättä tarkoita virheellistä toimintaa. Niille saattaa olla useita mahdollisia syitä:

• Toistuvat käynnit: Yksittäiset kävijät saattavat klikata mainostasi tarkoituksella useamman kuin yhden kerran, kun he vertailevat hintoja tai palaavat sivustoosi hakemaan lisätietoja.
  • Jaetut IP-osoitteet: Yhdestä liikenteen lähteestä saattaa tulla useita klikkauksia siksi, että internetpalvelun tarjoaja on antanut useille käyttäjille saman IP-osoitteen. Jotkin internetpalvelun tarjoajat jakavat suhteellisen pienen määrän jaettuja, kiertäviä IP-osoitteita suurelle käyttäjämäärälle. Niinpä useat kävijät voivat tulla sivustollesi samoista IP-osoitteista, mikä antaa vaikutelman yksittäisen kävijän toistuvista klikkauksista.
  • Verkkopalvelimen lokit: Sivustosi verkkopalvelimen lokit sisältävät kaikkien sivustollasi käyneiden datan, eivät ainoastaan mainosta klikkaamalla saapuneiden kävijöiden dataa. Voit nähdä lokeissa Google.fi-viittauksia kävijöiltä, jotka ovat tulleet sivustollesi Googlen hakutulosten eivätkä mainoksesi kautta. Voit kuitenkin olla varma, että tiliäsi veloitetaan vain mainostesi todellisista klikkauksista.
  • Kolmannen osapuolen ohjelmistot: Olemme havainneet, että jotkin raportointiohjelmistot tallentavat sivujen väliset klikkaukset, kun kävijä liikkuu verkkosivustossa. Siksi saattaa näyttää siltä, että samalta kävijältä on tullut lyhyessä ajassa paljon klikkauksia. Jos haluat seurata tarkemmin vain Google Ads ‑klikkauksia, suosittelemme käyttämään automaattista taggausta.
Googlelta tulleet klikkaukset

Googlelta tulleita mainosten klikkauksia ei veloiteta tililtäsi. Saatat nähdä näitä klikkauksia verkkopalvelimesi lokeissa, mutta sinua ei koskaan veloiteta niistä. Tämä koskee myös Googlen indeksointirobotteja.

Tavallisia syitä liikennemäärän kasvuun

Tilin klikkausten tai näyttökertojen äkillinen kasvu ei välttämättä ole merkki mainoksiisi kohdistuvasta virheellisestä liikenteestä. Useimmiten tällaiset liikennehuiput johtuvat muista tekijöistä.

Esimerkkejä tilanteista, joissa liikenteen määrä saattaa kasvaa:

• Päiväbudjetin muuttaminen: Jos nostat kampanjoidesi päiväbudjettia, mainoksesi voivat saada enemmän näyttökertoja ja luonnollisesti myös klikkauksia.
  • Avainsanojen korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen muuttaminen: Jos nostat yhden tai useamman avainsanan korkeinta klikkauskohtaista tarjousta, mainoksesi saattavat näkyä useammin. Mainoksesi sijainti saattaa olla myös korkeampi kuin aikaisemmin. Tämä koskee myös mainoksia, jotka näkyvät Display-verkostossa: korkea klikkauskohtainen hinta voi tuottaa korkeamman sijainnin ja siten enemmän näyttökertoja ja klikkauksia.
  • Uusien avainsanojen lisääminen: Uusien avainsanojen lisääminen kampanjaan voi kasvattaa näyttökertojen ja klikkausten määrää, erityisesti jos avainsanat ovat melko yleisiä tai vastaavat suosittuja hakulausekkeita.
  • Mainokset näkyvät uusilla Display-verkoston sivustoilla: Jos mainoskampanjassasi on käytössä automaattinen sijoittelu, sen päiväbudjetti on riittävä ja sitä ryhdytään näyttämään uuden julkaisijan sivustolla, mainoksen liikenne voi nousta merkittävästi.
  • Sesonkitrendit tai uutistapahtumat: Joskus liikenteen kasvu johtuu siitä, että kiinnostus jotakin aihetta kohtaan on lisääntynyt äkillisesti. Kyse voi olla esimerkiksi lähestyvästä juhlapäivästä tai aiheesta, jonka jokin julkisuuden henkilö on maininnut tai josta hän on kirjoittanut blogissaan.

Lue lisää liikenteen kasvun syistä

Virheellisestä liikenteestä ilmoittaminen

Liikenteen lisääntymiseen on monia tavallisia syitä, joihin ei liity virheellisiä interaktioita. Jos kuitenkin epäilet, että tililläsi on virheellistä toimintaa, voimme tutkia tilisi.

Asiantuntijatiimimme selvittää virheellisen toiminnan lähteet tutkimalla monia erilaisia tietoja, kuten klikkaus- ja impressiotiedot. Koska tutkittava tietomäärä on suuri, tilisi tutkiminen voi kestää useita arkipäiviä. Jos pyydät tutkimusta, anna kaikki hallussasi olevat tiedot, jotka liittyvät sinua huolestuttavaan liikenteeseen.

Lue lisää klikkausten tutkimuspyynnöstä