Een aangepast gecombineerd segment maken

U kunt een gecombineerd segment maken door uw gegevenssegmenten te combineren in een EN-, OF- of NIET-relatie. Met aangepaste gecombineerde segmenten kunt u geavanceerde segmenten maken van uw bestaande gegevenssegmenten. Stel dat u een speciale prijs wilt bieden aan mensen die een set van 3 producten kopen, bijvoorbeeld een mobiele telefoon, een headset en een oplader, maar deze producten hebben 3 verschillende URL's. Als u uw gegevenssegment wilt maken van mensen die de 3 producten hebben bekeken, kunt u een segment maken van 'mensen die de pagina van de mobiele telefoon hebben bezocht', een segment van 'mensen die de headsetpagina hebben bezocht' en een segment van 'mensen die de opladerpagina hebben bezocht'. Vervolgens kunt u een aangepast gecombineerd segment maken om de mensen te bereiken die de pagina's voor de mobiele pagina EN de headset EN de oplader hebben bekeken.

Voordat u begint

U kunt zelf bepalen hoe u segmenten wilt combineren. U kunt bijvoorbeeld 5 segmenten in een EN-relatie selecteren door de optie 'Elk van deze doelgroepsegmenten (EN)' te selecteren en 5 segmenten toe te voegen. U kunt ook op de knop EN klikken en 5 segmenten op 5 afzonderlijke regels toevoegen. Als u een gecombineerd segment maakt, blijft de lidmaatschapsduur ongewijzigd voor elk van uw gegevenssegmenten die deel uitmaken van de combinatie. Het aantal gebruikers in de combinatie wordt elke paar uur geüpdatet. Als uw segment actief wordt getarget, worden de klanten in het segment in realtime geüpdatet.

U kunt aangepaste gecombineerde segmenten maken door een of meer van de volgende segmenttypen te combineren:

• Websitebezoekers
  • App-gebruikers
  • Klantsegment
  • Videogebruikers

Let goed op als u een app-segment combineert met een ander segmenttype, want dit kan leiden tot 0 gebruikers.

Vergelijkbare segmenten kunnen slechts in 1 OF-voorwaarde worden gebruikt. Dit betekent dat ze niet kunnen worden gebruikt voor EN-voorwaarden of meerdere OF-voorwaarden met een ander segmenttype, zoals een ander vergelijkbaar segment.

Nadat u aangepaste gecombineerde segmenten heeft gemaakt, moet u deze toevoegen aan uw campagnes of advertentiegroepen.

Een aangepast gecombineerd segment maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Aangepaste gecombineerde segmenten instellen via Doelgroepbeheer

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Selecteer Uw gegevenssegmenten in het menu bovenaan de pagina.
  5. Klik op de plusknop  en selecteer in het dropdownmenu de optie Aangepaste combinatie.
  6. Voer een naam in voor het gecombineerde segment.
  7. Voeg doelgroepsegmenten toe via de opties Zoeken of Browsen in het dropdownmenu in het volgende dialoogvenster:
    • Neem mensen op die voldoen aan de volgende voorwaarden (Segment verfijnen (AND)). Met een gecombineerd segment kunt u mensen bereiken die tot meer dan 1 doelgroepsegment behoren.
    • Sluit mensen uit die voldoen aan de volgende voorwaarden (Segmenten uitsluiten (NOT)). Selecteer doelgroepsegmenten die niet goed aansluiten bij datgene waarvoor u adverteert. Het gecombineerde segment bevat geen gebruikers die deel uitmaken van deze doelgroepsegmenten.
  8. Vanuit de 'Instellingen voor de segmentschatting' kunt u segmenten voor Landen en Talen toevoegen.
  9. Nadat u alle segmenten heeft toegevoegd, klikt u op Maken.

Aangepaste gecombineerde segmenten instellen binnen uw campagnes of advertentiegroepen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Klik op Doelgroepsegmenten bewerken.
  5. Selecteer Advertentiegroep of Campagne in het dropdownmenu Toevoegen aan.
  6. Zoek de campagne of advertentiegroep die u wilt bewerken.
  7. Klik op Browsen.
  8. Klik op Uw gecombineerde doelgroepsegmenten en vervolgens op Nieuw gecombineerd segment.
  9. Voer een naam in voor het gecombineerde segment.
  10. Voeg doelgroepsegmenten toe via de opties Zoeken of Browsen in het dropdownmenu in het volgende dialoogvenster:
    • Neem mensen op die voldoen aan de volgende voorwaarden (Segment verfijnen (AND)). Met een gecombineerd doelgroepsegment kunt u mensen bereiken die tot meer dan 1 doelgroepsegment behoren.
    • Sluit mensen uit die voldoen aan de volgende voorwaarden (Segmenten uitsluiten (NOT)). Selecteer doelgroepsegmenten die niet goed aansluiten bij datgene waarvoor u adverteert. Het gecombineerde doelgroepsegment bevat geen gebruikers die deel uitmaken van deze doelgroepsegmenten.
  11. Vanuit de 'Instellingen voor de segmentschatting' kunt u segmenten voor Landen en Talen toevoegen.
    • Opmerking: Instellingen kunnen niet worden gewijzigd voor een advertentiegroep. Ze worden zo ingesteld dat ze overeenkomen met de campagnetargeting.
  12. Klik op Maken.