Oman yhdistelmäsegmentin luominen

Voit luoda yhdistelmäsegmentin yhdistämällä datasegmenttejäsi JA-, TAI- tai EI-ehdon avulla. Omien yhdistelmäsegmenttien avulla voit luoda datasegmenttiesi pohjalta tarkennettuja segmenttejä. Oletetaan esimerkiksi, että haluat tarjota tuotteita erikoishintaan henkilöille, jotka ostavat kerralla kolme tuotetta (esimerkiksi puhelimen, kuulokkeet ja laturin). Tuotteet ovat kuitenkin kolmessa eri URL-osoitteessa. Tällöin voit luoda oman datasegmentin henkilöistä, jotka ovat käyneet kaikilla näillä sivuilla. Luot yhden segmentin puhelinsivulla käyneistä, toisen kuulokesivulla käyneistä ja kolmannen laturisivulla käyneistä. Sitten luot oman yhdistelmäsegmentin tavoittaaksesi puhelinsivulla JA kuulokesivulla JA laturisivulla käyneet.

Ennen kuin aloitat

Voit yhdistää segmenttejä haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi yhdistää viisi segmenttiä JA-ehdolla joko valitsemalla "Jokainen näistä yleisösegmenteistä (JA)" ja lisäämällä viisi segmenttiä tai klikkaamalla JA-painiketta ja lisäämällä viisi segmenttiä viidelle eri riville. Kun luot yhdistelmäsegmentin, jäsenyyden kesto säilyy ennallaan kaikissa yhdistelmään kuuluvissa datasegmenteissä. Huomaathan, että yhdistelmäsegmentissä olevien käyttäjien määrä päivittyy muutaman tunnin välein. Jos segmenttiä käytetään aktiivisesti kohdistuksessa, sen koostumus päivittyy lähes reaaliajassa.

Voit luoda omia yhdistelmäsegmenttejä yhdistämällä mitä tahansa seuraavista segmenttityypeistä:

• sivustolla käyneet
  • sovelluksen käyttäjät
  • asiakassegmentti
  • videon käyttäjät.

Harkitse tarkkaan sovellussegmentin yhdistämistä toiseen segmenttityyppiin, koska tuloksena voi olla segmentti, jossa ei ole yhtään käyttäjää.

Samantyyppisiä segmenttejä voi yhdistää vain käyttämällä yhtä TAI-ehtoa. Niitä ei siis voi yhdistää mihinkään muuhun segmenttityyppiin (eikä toiseen samantyyppiseen segmenttiin) käyttämällä JA-ehtoa tai useaa TAI-ehtoa.

Kun olet luonut omia yhdistelmäsegmenttejä, sinun on lisättävä ne kampanjoihin tai mainosryhmiin.

Näin luot oman yhdistelmäsegmentin

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Omien yhdistelmäsegmenttien luominen Yleisön hallinnointi ‑kohdasta

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Valitse yläreunan valikosta Omat datasegmenttisi ‐sivu.
  5. Klikkaa pluspainiketta ja valitse avattavasta valikosta Oma yhdistelmä.
  6. Lisää yhdistelmäsegmentille nimi.
  7. Lisää yleisösegmenttejä Hae- tai Selaa-toiminnolla seuraavan valintaikkunan avattavasta valikosta:
    • Sisällytä seuraavia ehtoja vastaavat ihmiset (Tarkenna segmenttiäsi (JA)). Yhdistelmäsegmentin avulla voit tavoittaa useampaan kuin yhteen yleisösegmenttiin kuuluvia ihmisiä.
    • Sulje pois seuraavia ehtoja vastaavat ihmiset (Sulje pois segmenttejä (EI)). Valitse yleisösegmenttejä, jotka eivät sovi mainostamaasi tuotteeseen tai palveluun. Yhdistelmäsegmentti ei sisällä käyttäjiä, jotka kuuluvat näihin yleisösegmentteihin.
  8. Segmentin arvioita koskevista asetuksista voit lisätä maa- ja kielisegmentit.
  9. Kun olet lisännyt kaikki segmentit, klikkaa Luo.

Omien yhdistelmäsegmenttien lisääminen kampanjoihin tai mainosryhmiin

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisöt.
  4. Klikkaa Muokkaa yleisösegmenttejä.
  5. Valitse avattavasta Lisää kohteeseen ‑valikosta Mainosryhmä tai Kampanja.
  6. Etsi muokattava kampanja tai mainosryhmä.
  7. Klikkaa Selaa.
  8. Klikkaa Yleisöyhdistelmäsegmenttisi ja sitten Uusi yhdistelmäsegmentti.
  9. Lisää yhdistelmäsegmentille nimi.
  10. Lisää yleisösegmenttejä Hae- tai Selaa-toiminnolla seuraavan valintaikkunan avattavasta valikosta:
    • Sisällytä seuraavia ehtoja vastaavat ihmiset (Tarkenna segmenttiäsi (JA)). Yleisöyhdistelmäsegmentin avulla voit tavoittaa useampaan kuin yhteen yleisösegmenttiin kuuluvia ihmisiä.
    • Sulje pois seuraavia ehtoja vastaavat ihmiset (Sulje pois segmenttejä (EI)). Valitse yleisösegmenttejä, jotka eivät sovi mainostamaasi tuotteeseen tai palveluun. Yleisöyhdistelmäsegmentti ei sisällä käyttäjiä, jotka kuuluvat näihin yleisösegmentteihin.
  11. Segmentin arvioita koskevista asetuksista voit lisätä maa- ja kielisegmenttejä.
    • Huom. Asetuksia ei voi muokata mainosryhmän kohdalta. Ne asetetaan kampanjan kohdistusta vastaaviksi.
  12. Klikkaa Luo.