Specifieke doelgroepen uitsluiten van uw targeting

Naast het feit dat u specifieke doelgroepen kunt bereiken met uw advertenties, kunt u niet-relevante en daarom niet-winstgevende doelgroepen uitsluiten. Door alleen de doelgroepen te bereiken die relevant zijn voor uw bedrijf, kunt u uw kosten beter beperken en is de kans groter dat uw advertentie klikken en conversies genereert.

In dit artikel leest u hoe u specifieke doelgroepen kunt uitsluiten als ze niet bij uw advertenties passen.

Hoe het werkt

Net zoals u uw zoekwoordenlijst kunt verbeteren door specifieke zoekwoorden uit te sluiten, kunt u specifieke typen doelgroepen (zoals affiniteits- of remarketingdoelgroepen) uitsluiten van uw campagne of advertentiegroep als deze niet bij uw advertenties passen. U kunt specifieke doelgroepen uitsluiten van uw campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes, Discovery-campagnes en videocampagnes.

Hoewel u ook doelgroepen kunt uitsluiten van app-campagnes, moet u eerst een lijst van uitgesloten doelgroepen maken. Voor app-campagnes kunnen doelgroepuitsluitingen alleen op campagneniveau worden uitgevoerd. Meer informatie over hoe u doelgroepen uitsluit van app-campagnes

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Doelgroepen.
  3. Klik op Uitsluitingen.
  4. Klik op het plusicoon .
  5. Selecteer Campagne of Advertentiegroep in het dropdownmenu.
  6. Klik op het potloodicoon  en selecteer de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  7. Gebruik de opties Zoeken en Browsen om de doelgroepen te vinden die u wilt uitsluiten en deze te selecteren.
  8. Klik op Opslaan.