Specifieke doelgroepen uitsluiten van uw targeting

Naast het feit dat u specifieke doelgroepen kunt bereiken met uw advertenties, kunt u niet-relevante en daarom niet-winstgevende doelgroepen uitsluiten. Door alleen de doelgroepen te bereiken die relevant zijn voor uw bedrijf, kunt u uw kosten beter beperken en is de kans kleiner dat uw advertentie ongewenste klikken en conversies genereert.

In dit artikel leest u hoe u specifieke doelgroepen kunt uitsluiten als ze niet bij uw advertenties passen.

Voordat u begint

Houd er rekening mee dat doelgroepuitsluitingen alleen beschikbaar zijn in bepaalde campagnetypen:

• 'Alleen in het Display Netwerk' > 'Marketingdoelen' > 'Actie stimuleren' > 'Kopen op uw website'
  • 'Alleen in het Display Netwerk' > 'Geen marketingdoel' > 'Alle functies'
  • 'Alleen in het Display Netwerk - Remarketing'
  • 'Alleen in het Display Netwerk - Alle functies'
  • 'Zoeknetwerk met Display Select - Alle functies'
  • 'Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies'
  • 'Alleen in het zoeknetwerk - Dynamische zoekadvertenties'

Hoe het werkt

Net zoals u uw zoekwoordenlijst kunt verbeteren door specifieke zoekwoorden uit te sluiten, kunt u specifieke typen doelgroepen, zoals remarketinglijsten of -doelgroepen, uitsluiten van uw advertentiegroep als deze niet bij uw advertenties passen.

Instructies

Ga als volgt te werk om doelgroepen uit te sluiten op advertentiegroep- en campagneniveau:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Doelgroepen
  3. Klik op Uitsluitingen
  4. Klik op het pictogram voor doelgroepuitsluitingen .
  5. Selecteer 'Campagne' of 'Advertentiegroep' in het dropdown-menu.
  6. Selecteer 'Affiniteitsdoelgroepen', 'In-market-doelgroepen' of 'Remarketing- en vergelijkbare doelgroepen'.
  7. Klik op 'Affiniteitsdoelgroepen', 'In-market-doelgroepen' of 'Remarketing en vergelijkbare doelgroepen'.
  8. Selecteer zoveel specifieke doelgroepen als u wilt uitsluiten. U kunt dat doen via 'Zoeken' of door op het vakje naast elk van de doelgroepen te klikken. Uw doelgroep verschijnt in de kolom 'Geselecteerd'.
  9. Klik op Opslaan.

Volgende stappen