Over uitsluitingen: specifieke doelgroepsegmenten uitsluiten van targeting

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in het rapport Doelgroep en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder vergelijkbare, aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Ontdek meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen.

U kunt niet alleen specifieke segmenten bereiken met uw advertenties, maar u kunt ook niet-relevante en dus niet-winstgevende segmenten uitsluiten. Door alleen de segmenten te bereiken die relevant zijn voor uw bedrijf, kunt u kosten beperken en is de kans groter dat uw advertentie klikken en conversies oplevert.

In dit artikel leest u hoe u specifieke segmenten kunt uitsluiten als ze niet relevant zijn voor uw advertenties.

Wanneer het beleid van Apple voor app-trackingtransparantie (ATT) van kracht wordt, heeft dit bij iOS 14-verkeer mogelijk gevolgen voor uw gegevenssegmenten (vooral voor lijsten met websitegebruikers, lijsten met app-gebruikers en automatisch gemaakte lijsten) en Klantenmatch-lijsten (inclusief het gebruik van deze lijsten voor uitsluitingen). Er kunnen ook prestatieschommelingen optreden voor campagnes die webgebaseerde conversiedoelen promoten, met name voor campagnes die gebruikmaken van Klantenmatch en uw andere gegevenssegmenten. In de tussentijd breiden we gemodelleerde conversies uit naar meer iOS 14-verkeer.

Hoe het werkt

Zoekwoord- en doelgroepuitsluitingen zijn alleen van toepassing op first-party gegevens.

Net zoals u uw zoekwoordensegment kunt verbeteren door specifieke zoekwoorden uit te sluiten, kunt u specifieke typen segmenten (zoals affiniteit of uw gegevens) uitsluiten van uw campagne of advertentiegroep als deze niet bij uw advertenties passen. U kunt specifieke segmenten uitsluiten van uw campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes, Discovery-campagnes en videocampagnes.

Doelgroepuitsluitingen zijn niet beschikbaar als u een campagne maakt, maar u kunt uitsluitingen toevoegen aan een bestaande campagne. We raden u aan de prestaties van uw campagne te observeren met doelgroepsegmenten voordat u uitsluitingen toevoegt.

Opmerking: U kunt segmenten ook uitsluiten van app-campagnes, maar moet dan eerst een uitsluitingssegment maken. Voor app-campagnes kunnen uitsluitingen alleen op campagneniveau worden uitgevoerd. Meer informatie over hoe u segmenten uitsluit van app-campagnes.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. In de module Uitsluitingen staat een lijst met uitgesloten segmenten (met type), waar het segment van is uitgesloten en het niveau van de uitsluiting.
  5. Als u uitsluitingen wilt verwijderen, klikt u op het selectievakje Blauw selectievakje. rechts van het uitgesloten segment en klikt u op Verwijderen in de blauwe menubalk.
  6. Klik op Uitsluitingen bewerken om uitsluitingen te bewerken.
    1. Selecteer Campagne of Advertentiegroep in het dropdownmenu onder Uitsluiten van.
    2. Vink het selectievakje Blauw selectievakje. aan naast de segmenten die u wilt uitsluiten. Verwijder gekoppelde segmenten die u wilt uitsluiten door naast de segmenten op rood kruis te klikken.
    3. Klik op Uitgesloten doelgroepsegmenten opslaan.

Meer informatie over doelgroeprapportage